Нинова води в Пловдив: Лидерът е там, където е най-трудно

Не може да има коалиция с ГЕРБ, категорична е тя
24 фев 2021 12:39, Анисия Иванова
68
Нинова води в Пловдив: Лидерът е там, където е най-трудно
Снимка: БСП

Преди дни БСП обяви водачите на листите си за парламентарните избори. Като водач на листата с кандидатите за депутати в Пловдив, Корнелия Нинова заяви пред БНР: "Избрах този район, защото смятам, че там, където е трудно, там трябва да е лидерът. С добрия резултат, който искаме да покажем, искаме да променим ситуацията в Пловдив. Като цел сме си поставили и в Пловдив, и в страната, да сме първа политическа сила".

На въпроса как ще постъпи при евентуално възникване на напрежение заради листите в Пловдив, Нинова отговори: „Когато има противоречия на върха е най-честно да дадеш решението в ръцете на членовете на партията. Не съжалявам, че изключих Гергов точно преди парламентарните избори и не смятам, че обърквам амбициите на партията“, категорична бе тя. По думите й това е знак, че има, и ще има еднакви правила за всички, и те ще се спазват.

Нинова разясни и за борбата й със задкулисието вътре в партията, като сподели: "Много тежка реформа в партията, говоря принципно, не само за случая с Георги Гергов.“ За пример тя даде БСП като единствената партия, която по европейски начин направи пряк избор на председател. “Това е сила да дадеш властта на хората те да решават. Близо 80% от членовете на партията гласуваха и подкрепиха линията на политика, която представлявам последните четири години“, каза тя.

По думите й най-важните акценти от програмата за управление на БСП са доходите, здравеопазването, образованието и развитието на икономиката, които са залегнали в и платформата за парламентарните избори на 4 април.

"Ние сме на последно място по справяне с корупцията за 2020 г. според "Трансперънси интернешънъл", на първо място по социално неравенство, на първо място по процент от населението, което живее с материални лишения, включително 1 586 000 български граждани на прага на бедността“, изтъкна Нинова.

Едва 53% от учениците на 15-годишна възраст са функционално грамотни, а в здравеопазването сме на първо място по доплащане от джоба на всеки. "Това са обективни факти, които показват състоянието на страната - те са изключително тревожни. Наследството на Борисов е тежко, но ние като общество имаме сили да го преодолеем, да възстановим страната и качеството на живот“, изрази тревога лидерът на БСП.

„Промени трябват във всяка сфера, но ако трябва да съм точна - трябва да се промени моделът на управление“, подчерта Нинова и уточни: „Съществуват две паралелни държави - едната е институционалната, която взима легитимните решения, а другата е скритата и задкулисната, която реално управлява.“

Лидерът на българските социалисти посочи последователността и неотстъпчивостта в поведението на БСП: „Ние доказахме в изминалите четири години, че можем да се справим с подобни въпроси“. Тя припомни за отказа й в началото на мандата да бъде председател на Народното събрание и да участва в скрити договорки.

„През тези четири години останахме категорична и ясна опозиция и изградихме алтернатива като показахме множество алтернативни закони“, добави още тя.

„Ние сме една от първите държави по неравенство и това е тенденция. В  тази криза хората с ниски доходи изпитват големи проблеми и теглят последните си спестявания. Това неравенство може да бъде компенсирано чрез политики. Затова една от нашите цели е семейното подоходно облагане“, конкретизира Нинова.

За другата група най-засегнати – пенсионерите, Нинова посочи, че от БСП са предложили преизчисляване на всички пенсии.

По отношение на здравеопазването председателят на БСП отново изтъкна, че социалистите искат качествено да се промени модела и начина на финансиране и на функциониране на здравната система. „Болниците да не са търговски дружества, регионализация на здравеопазването, ДДС на лекарствата да е 9%, и да гарантираме достойно заплащане на медицинския труд, чрез държавна политика с наредба, която да дава базова заплата и след това всяка болница да доизгражда.“

В системата на образованието промените трябва да се осъществят чрез обвързване на образованието с икономиката, по думите на Нинов, която поясни, че това включва преглед на съдържанието на учебниците, защото е прекалено сложно и има подменени исторически факти, както и един учебник да е за един клас в цялата страна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БЕНа сега специални поздрави за нинова от ромската махала на кричим с най-новия кючек-коронавирус кючек!
33
1
 
16
 
! Отговори
БЕН преди 3 години
К.нинова да мине в дпс тогава може да играе гюбек с - дайре в сараите на ДОГАН. Другият сценарий е да се откаже от мечтаната си амбиция да стане министър председател на България и да се занимава в ГЪРЦИЯ с хотелски туризъм.
32
10
 
3
 
! Отговори
Последния въпрос преди 3 години
го задай на ТИКВОНТИЙ, Негово Тиквено Нищожество управлява България последните 15 години ЗАЩО ИЗЧЕЗВАМЕ като НАРОД
31
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нинова знаеш ли по-последни данни на оон с колко намалява населението на българия на ден?между 350-400 души!!!на седмица това е приблизително 2 000,на месец е 8 000,на годишна база от българия изчезва население между 96 000 и 100 000.с това темпо до 2050 г.в българия няма да остане жив човек,който да гласува за вас...
30
10
 
2
 
! Отговори
В ТИКВОЛАНДИЯ преди 3 години
братята МАРГИНИ владеят СЛЪНЧЕВ БРЯГ, а те ЧЕКМЕДЖАН със сигурност го "УВАЖАВАТ"
29
7
 
1
 
! Отговори
Гроби Таласома преди 3 години
До ЧебурашкаИскаш да знаеш ли, ченгенце с малко пишленце?;))) *** ми го, първом, тарикат! Жени ти много яко го смука, оня ден!
28
14
 
2
 
! Отговори
Гроби Таласома преди 3 години
Бойклуци и да ми слагате минуси, по-умни нема да станете;))) Бойко требе а умре! Това е. Ако требе и вие с него! Вие сте отпадъци, талаш, много повреден ген и вашето място е само 2 метра под земята! Над земята, вие сте много вредни само с това, че дишате. Вие сте не просто абсолютна с.мрад за човечеството, но и за България, което е по-важното. Затова Ви забранявам да пишете ! Вие дори мислене, нямате! Бойко мисли вместо вас!
27
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тая лидера е Биби, само се прави, че иска власт, даже и гласува за ГРОБ
26
4
 
9
 
! Отговори
бай мангал преди 3 години
нинова първо пачките по стотачки тук на масата и тогава може и да поговорим...а иначе приказаки за социална справедливост и програма за развитие на стрната ги разправяй на тъпите българи!
25
13
 
3
 
! Отговори
Гроби Таласома преди 3 години
До АнонименЩото си *** и не можеш да си предтсавиш нищо по-различно от това, просто тъпоглаво бойковче си, нищо повече!
24
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не знам защо ама като чуя от устата на някой другар програма за развитие на образованието,здравеопазването и икономиката на страната и си представям мизерия,недоимък,безпаричие,оскотяване,нова вълна имиграция и обезлюдяване.
23
13
 
1
 
! Отговори
ЗА СВЕДЕНИЕ преди 3 години
на всички "борци със СЕЛЯНКАТА" от КРУШОВИЦА. Големия борец с ПРЕСТЪПНОСТТА Бойко Методиев Борисов, НИЩО не става без да го "УВАЖАВАТ" в тази държава... Та да поясним, че хотелите на ВЕТКО и МАРИНЕЛА на Слънчев бряг - на 1 ЛИНИЯ са вече собственост, на кого мислите - другарчетата на БАЦЕ от младежките години- братя МАРГИНИ. Те владеят Слънчев бряг - питайте и ВИНКЕЛА защо бяха тез борби на Слънчака. Толкоз за държавата ТИКВОЛАНДИЯ
22
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чекмеджан, доста се посмях на името ти. Е, още се смея. Остроумно, но очаквай атака.
21
3
 
9
 
! Отговори
до 21 преди 3 години
е да вие червените отмъстители, чакате все някой друг да ви свърши работата и после да се пишете АКТИВНИ БОРЦИ ДОЖИВОТ
20
5
 
10
 
! Отговори
GG преди 3 години
Не разбрахте вече, че новото старо правителство е Герб/ВМРО/Симеонов и Марешки ?! Решено е вече !!! Куманистите няма да видят повече власт. Защо се напъвате, а не си гледате живота...
19
0
 
5
 
! Отговори
есмералда факултето преди 3 години
тия глупости за социална справедливост,демократични устои на държавата и т.н. ги разправяй на българите...на нас ромите ни дай пари,ако искаш да спечелиш някой друг глас!така че пачките по стотачки тук на масата и тогава може и да говорим...
18
4
 
0
 
! Отговори
БОЖКОВ преди 3 години
му взеха бизнеса и сега си го делкат с ЕВРОБЕТ
17
7
 
2
 
! Отговори
ЧЕКМЕДЖАН преди 3 години
Приемам ЕВРО, долари и китайски юани.
16
4
 
0
 
! Отговори
БАЦЕ преди 3 години
има КОЙ да го вкара . Не се кахаъри толкоз, глей на теб да ти платят за усърдието. А БАНДИТ като него свърша или на гробищата или зад дебели решетки.
15
2
 
10
 
! Отговори
НИНОВА преди 3 години
най-трудно било в Пловдив, а??! та листата е с 11 места, ако иска геройства *** да се напише на 11-то място и да чака ПРЕФЕРЕНЦИИ иначе във Видин листата е с 4 места