Мицкоски сигурен, че с жена си имат единствено македонски паспорт

Той опровергава новината, че съпругата му е с български корени
26 фев 2021 07:20, Петя Славова
141

Снимка: БГНЕС

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски публикува кратък пост във Facebook, в който казва, че "той и жена му притежават само и единствено македонски паспорт". Той пише, че "ще продължава да защитава македонските национални интереси и колкото повече лъжат, толкова повече, ще удрят по мафията".

Така Мицкоски коментира новината, че е "женен за българка", предава БГНЕС. Изданието отбелязва, че Стевица Янева, която е сестра на съпругата на Християн Мицкоски Роза, има българско гражданство. Това става ясно от избирателните списъци за предстоящите парламентарни избори у нас на 4-ти април.

Стевица, която работи като нотариус в град Струмица, има български паспорт. Тя може да получи този важен документ само въз основа на доказан български произход и самоопределение.

Стевица Янева фигурира в списъците за предстоящите парламентарни избори в секция 47 на община Петрич, която се намира само на няколко километра от родната Струмица.

Още по темата

Нейният съпруг Йорданчо Янев притежава най-големия ресторант в центъра на Струмица. Той също е български гражданин и фигурира в избирателните списъци, само че в Благоевград. Ако желае, може да упражни правото си на глас в секция 25 във Второ основно училище "Димитър Благоев".

Ако Стевица Янева има българско гражданство въз основа на доказан произход, защото такова се дава само при положение, че предците ти са българи, тогава излиза, че и Роза Мицкоска е българка.

Настоящият лидер на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски е известен със своята остра антибългарска риторика, която много често излиза извън добрия тон. Той дори си позволи да заяви неотдавна, че ако някой каже, че Гоце Делчев е българин "ще направи дипломатически скандал в световен мащаб".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До коментар30 Не се грижете кой колко е озлобен и дали Господ ще го накаже.Погрижете се за политиките ви към етническите албанци,които Сорос подкрепя в собствената ви държава.
44
15
 
9
 
! Отговори
На преди 3 години
На част от Българите им е писнало и решили да направят отделна държава, но както се вижда това не помага. Мислехме, че ще ни оправи ЕС, но и това не става.И в Македония няма да ги оправи. Единствения начин да се оправят тези две държави е да бъдат управлявани от хора с много дисциплина и с много строги закони. Такива са Германците. Нека докараме 2000 Германци Експерти,да им дадем хубави заплати и да оправят България и Македония.А хора като Мицкоски,Бойко,Нинова и др. на почивка в Банишора
43
0
 
26
 
! Отговори
Пенко Владимирковски преди 3 години
Да! Сиреч чисти българи са си и да не ни занимават с магарешкият си имат ,защото не ни дреме!
42
28
 
10
 
! Отговори
Кънчо Мисирков преди 3 години
Няма значение каква е истината. Важното е да се плюе по македонците и да се ядът ла й на.
41
1
 
34
 
! Отговори
до 38 преди 3 години
Прав си,че паспортът не променя какви са ти предците,но има нещо много важно и това трябва да се коментира.Сестрата,за да вземе бг паспорт ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се е самоопределила за бълкарка ИЛИ тумбак пищов воевода й е продал бг паспорт. В единия случай става дума за българско потекло,в другият случай за престъпление,което би трябвало а се накаже и то от юрист,каквато е въпросната дама.Този мицкоски трябва да каже едната от двете версии-балдъзата е българка или престъпничка,защото трета НЕ СЪЩЕСТВУВА
40
14
 
12
 
! Отговори
Стига преди 3 години
Стига глупостите с това еничари. Еничарите не са искали да станат еничари и те нямат вина за съдбата си. Това което става в Македония с самоопределянето им е тяхна работа и никой не може да им го отнеме,даже и на сила да ги пишем Българи ,това няма да промени тяхно виждане по въпроса.За мен трябва да се промени подхода и начина на общуване. Ние трябва да се държим приятелски с тях,а не както сега подигравателно. Иначе всеки в света може да изкара другия не македонец,не сърбин,не българин и.т.
39
1
 
16
 
! Отговори
айде пак преди 3 години
Стига с тия,бе!Аман!
38
1
 
19
 
! Отговори
йнмк,лъу преди 3 години
Или го носиш в себе си, или не. Може да се пише и марсианка, и марсианец, може и от Алфа Кентавър да е. Еничари е имало, има и ще има. Кириак Стефчовци, Малиновци... примерите са сред нас.
37
4
 
11
 
! Отговори
А преди 3 години
А това кой какъв произход,как се определя не ме интересува,оправете ни държавите. На нормалните хора им писна от глупостите и заради такива теми ни напускат. България стана 6 милиона ,а Македония 1,5 милиона за последните 30 години. Акомпродължава тази тенденция,скоро ще бъдем 5 милиона ,а в Македония няма да има хора.
36
0
 
29
 
! Отговори
Да преди 3 години
До MakedonТи не можеш да казваш, кого "ке казни" Господ! Това той си решава! Колкото до злобата, при вас е много по-голяма! Вчера четох някъде, че в Струмица е бил пребит човек, за това че се нарича българин! В България не съм чул някой да е бит , за това че се нарича македонец, тракиец, родопчанин, мизиец, шоп и т.н.!
35
3
 
8
 
! Отговори
Това преди 3 години
Това е нивото на Балканската политика. Основните теми трябва да бъдат как да се премахне корупцията и как да се повиши стандарта на живот,как да намалее престъпноста,да се подобри здравеопазването и образованието, да се направят магистрали за да се придвижваме по-лесно,да се премахне ограничението на пътуванията,да се махне роуминг и още много неща,които засягат Балканския полуостров.Ако направят това няма да имам против Бойко да е Македонец и Заев Българин или каквото искат.
34
0
 
3
 
! Отговори
Лол преди 3 години
АХАХАХАХА :D
33
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички знаем какво става когато се изкъпе един македонец - чист българин!
32
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това какъв паспорт имаш не променя какви са ти предците.В случая определя, защото за да го получи този паспорт някой македонец, той ДОКАЗВА че предците му са българи и ЗАЯВЯВА че се самоопределя като българин и на база това ЖЕЛАЕ да му бъде издаден български паспорт.
31
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той дори си позволи да заяви неотдавна, че ако някой каже, че Гоце Делчев е българин "ще направи дипломатически скандал в световен мащаб". Аз да бях бг политик щях да отида и да му го изкрещя в лицето. Да видим какъв скандал ще вдигне. Малко ми прилича на Джамбазки от нашето ВМРО. И той е много отворен на приказки за да си вдига рейтинга,но на дела никакъв го няма.
30
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия двуличници щяха д асе съзтезават да се пишат българи, ако държавата ни беше богата и уредена като Германия например. Македонската държава съществува единствено заради бедността на България.
29
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това какъв паспорт имаш не променя какви са ти предците. И аз сега ще си обявя държава Глупландия и ще си направя паспорт, но това не означава че баща ми и майка ми не са били българи.
28
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Стевица, която работи като нотариус в град Струмица, има български паспорт. Тя може да получи този важен документ само въз основа на доказан български произход и самоопределение."--------------Глупости на търкала. Тя може да получи този важен документ (предимно и най-често като практика) въз основа само на пари в плик за чиновническо-мафиотската структура, която (про) дава българско гражданство. А този бизнес се държиот ортаците на ГЕРБ във властта - каракачанското ВМРО.
27
3
 
17
 
! Отговори
АЛЕКСАНДЪР МАКЕДОНСК преди 3 години
АЗ СЪМ ГРЪК
26
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТАКАВА ДЪРЖАВА МАКЕДОНИЯ НЯМА