Каракачанов пред Bulgaria ON AIR: България няма да промени позицията си към Скопие след изборите

Гостуването му в предаването "Брюксел 1" гледайте днес, от 17:30 часа
Обновена: 27 фев 2021 10:05 | 27 фев 2021 10:00,
31
Каракачанов пред Bulgaria ON AIR: България няма да промени позицията си към Скопие след изборите
Снимка: BulgariaOnAir

Който и да дойде на власт след изборите, позицията на България по въпроса за евроинтеграцията на Република Северна Македония няма да се промени. Това заяви вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов в предаването "Брюксел 1", което ще се излъчи днес, от 17:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Коментарът му е по повод очакванията на премиера Зоран Заев и други висши политици от Северна Македония спорът със София да се реши в края на март, след  парламентарните избори у нас.

"Каквато и да е политическата конфигурация в България след изборите, дали правителството ще бъде доминирано от ГЕРБ или от БСП, дали ВМРО ще участва в управлението, или не, убеден съм, че няма да има българска партия, която ще предаде българските национални интереси. И това е глупостта в Скопие. Те смятат, че може с хитринки, с външен натиск върху България, да продължават да водят тази антибългарска политика, която водят от десетилетия, вместо да седнат честно, почтено, нормално, да водят един нормален диалог, а не диалог на надлъгване и опити за надхитряване", коментира Каракачанов в разговор с водещата Милена Милотинова.

По думите му Скопие няма как да ни "надхитри", защото "те чукат на вратата на ЕС, а ние трябва да я отворим".

"Няма как да ни излъжат. Те могат да изберат да хитруват и да имитират дейност още 20 години или може в рамките на половин година, или на една-две години да седнем и решим тези спорни въпроси", заяви вицепремиерът пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Как Красимир Каракачанов оценява мандата си като вицепремиер и министър на отбраната и как коментира листите на ВМРО за предстоящите парламентарни избори – гледайте днес, от 17:30 часа, в предаването "Брюксел 1", по Bulgaria ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
0
 
! Отговори
жоро преди 3 години
До В СРМ: Ами РСМ съществува от 2018 година. Преди това са били не държава, и филиал, област на Сърбия, южносърбиане. За какъв фашизъм говориш след 2018?
27
3
 
2
 
! Отговори
жоро преди 3 години
До Благоевград: В българия по конституция няма права на малцинства. Има гарантирани индивидуални права. Както в Гърция, или Белгия. Тева македонците не могат да го разберат. Затова имат албански, македонски, сръбски, т.е. етнически партии. Това им е наследството от комунизма, в Югославия беше така - по модела на СССР. Толкова е просто да се разбере. А това, че няма да преговаряте не е наш проблем:)
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ни занимавайте с тая макетия.... и не ме интересува какви са....
25
6
 
3
 
! Отговори
Loyko преди 3 години
Да не бъде толкова сигурен.
24
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ни македонци нито българи са разбира се.ако бяха умни цяха да признаят че са пославяни гърци и Гърция ще се да ги пази спокойно и от албански и български шовинизъм
23
5
 
10
 
! Отговори
Благоевград преди 3 години
Да се признаят македонците в България и да се регистрират македонските организации в съраната - тогава ще преговараме.
22
7
 
2
 
! Отговори
така заповяда Путин преди 3 години
на населението на Балканите мустигат издевателствата на ЕС, Македония и Сърбия непременно трябва да бъдат спасени от експлоататорите кръвопийци в западна Европа и България да се готви за поредното си освобождение от освободителкста русия, този път от ЕС. Нас ОНД ни чака с отворени обятия, изпринадеяхме се да чакаме! Да идват руснаците, че не издържаме вече под тиранията на ЕС.
21
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще видиме. За НАТО Борисов и Каракачанов клекна на САШ и ги призна. ГЕРП и ОП едно приказват но са предатели.
20
7
 
0
 
! Отговори
Станко Гочев преди 3 години
Стига..ала...бала...виж картините на Станко Гочев...
19
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СМ са държава с това име от 2018 г. докато България е държава от 681 г. с 800 г. под чуждо управление гръцко или турско. България има повече история.
18
8
 
4
 
! Отговори
История преди 3 години
Историята не е точна наука. Само у нас има над 5 различни тълкувания на историята. За произхода на Българите има поне 3 теории. Тя е свободна наука и всеки има право на собствен анализ. Така че комисията е пълна пародия. ЕС не знам как го разрешават това нещо. Може да се спори за генетичен произход,за антропология,даже и за математика. Но за историята ,това е много.глупаво и наивно.Кой как се чувствал и определял.В момента повечето от нас и в Македония,генетично почти нищо общо нямаме с цар Саму
17
6
 
6
 
! Отговори
В СРМ преди 3 години
В СРМ никога не е имало фашизъм и даже няма поддръжници на фашизма. Докато в други части на света има или е имало.
16
5
 
3
 
! Отговори
Пак преди 3 години
Пак същата про ВМРО новина. Каквоне вкомисията никой не знае. Историците си имат свои виждания,без значение от коя страна са. У нас ни показват колко са зле македонските историци,а в Македония обратно.Медиите т.е. политиците трябва да спрат да им правят натиск. Каквото и да направят ,трябва да е в името на науката,иначе.ще.се изложат сериозно.Според мен ,трябва да вземат и генетици и антрополози в комисията,защото историята не е точна наука,а тя е интерпретация на дадени събития и всеки е прав
15
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Западните лидери дори не могат да си представят каква фашистка държава е СРМ.Затова подкрепят.Вчера пак се е състояла среща на историците от двете страни. Македонците се хвалят, че всичко било прегледано вече.Нашият казва - не сме мръднали от 10ти век. Те отказват да разговарят.За тях договор не важи.Защо го подписа Заев?? Това в Брюксел знае ли се?
14
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А трябва да я промените Длъжни сте .В Европа си има правила.
13
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ощр месец ще те търпим. После ще си история.
12
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
9 Простацитеот опозицията БСП и компания,си личат във всеки форум, най-цинични и *** са.
11
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Западните лидери, които подкрепят голямата лъжа, за северомакедонската история, написана от титовите сепаратисти, са срам за световната наука и политика.
10
5
 
4
 
! Отговори
баси преди 3 години
Днеска лудниците имат почивен ден!!!
9
12
 
2
 
! Отговори
Симитли преди 3 години
Този многп хубаво върти,но Бойка е по умела