Доц. Мангъров: Все още има много неясноти около ваксините

Според него повече хора са загинали от неадекватността на мерките
28 фев 2021 17:57, Нели Христова
113
Доц. Мангъров: Все още има много неясноти около ваксините
Снимка: БГНЕС

Мерките, които се предприемат, се ръководят от шайка дилетанти, които не са наясно какво да правят и изпълняват нечии разпореждания и се водят от цели, които не са медицински. Това каза на пресконференция доц. Атанас Мангъров, водач на листата в 23 МИР в София на ПП АБВ, предаде "Фокус".

"Ще стане една година, откакто коронавирусът дойде в България. Оттогава започнаха тези безумни мерки. Казвам "безумни", защото в началото се каза още, че това е нов вирус, на нас нищо не ни е ясно и не знаем какво ще правим и че ще се учим в движение. В резултат на това започнаха дейности като затваряне на градинки, паркове, стадиони, децата бяха спрени от училище. Животът замря. Защо се направи това? Защото с налагането на тези мерки се заеха хора, на които цялата тази дейност беше съвсем непозната и те просто не знаеха какво да правят и започнаха да повтарят папагалски нещата, които се въвеждаха в други страни", каза още той.

По думите му в резултат на това се е стигнало до факта, че за миналата година броят на допълнително починалите хора е около 15 000-16 000.

"От тях с Covid-19 са по-малко от половината. Повече загинаха заради неефективността и неадекватността на всички тези мерки, защото те се налагаха от хирурзи, ортопеди, неврохирурзи, микробиолози. Хора, които не са се занимавали с тези неща", обясни доц. Мангъров.

Той посочи, че тази сутрин е бил в Благоевград и впечатление му е направило, че всеки втори магазин е бил за отдаване под наем, а градът е бил пуст.

"Няма студенти. Няма бизнес. Същото се наблюдава, когато човек мине в София по "Раковска" или която и да е друга улица. Правителството твърди, че са се справили много добре. С какво? Медицинските резултати са налице. Икономическите също се виждат. Туристическата индустрия със 70 % надолу. Децата вече цяла година не ходят на училище. Тази година завърши първият випуск студенти по "Медицина", които завършиха виртуално. Може би те ще станат само лични лекари, защото само личните лекари в момента са в състояние да лекуват някого дистанционно и по телефона", посочи доц. Мангъров.

По думите му продължава да има неясноти около ваксините срещу коронавирус.

"Не е ясно дали този, който е ваксиниран, ще може да разпространява заразата, или не. Или целта е просто да се получи удостоверение, че хората са набоцкани. В началото се казваше, че само тези, които са ваксинирани, ще имат право на тези имунизационни паспорти. С много приказки и много натиск най-накрая кандисаха, че може и тези, които са преболедували, също да имат документ от този тип. Това е нещо, което е невероятно глупаво и аматьорско", посочи доц. Мангъров.

"Ние с партия АБВ сме от едната страна на бариерата и мисля, че всички хора, които не искат това да продължи, които искат нещата да се променят, са добре дошли при нас със своите гласове", завърши той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
17
 
! Отговори
Д-р Коронис Кауза преди 3 години
Мангъров отново е прав. Ваксинацията замества директното преболедуване по отношение набавянето на антитела, а нашите експерти коронаджии я въздигнаха във фетиш и отрекоха вековни постулати на медицината. Точно тази манипулационна кампания накара много хора да се усъмнят в истинските цели на ваксинацията и да се откажат от ваксиниране.
50
20
 
9
 
! Отговори
Цв. преди 3 години
Таакааа, уважаеми господине, не ви наричам докторе, защото сте много далеч от това обръщение. Позволявам си реплика, защото съм от гилдията, но не вашата. Вие говорите като треперещ за власт политик. Имам огромно желание да се изправите пред ЕС, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И САЩ и да говорите по същия начин. Ще ви убият всички с камъни, защото няма държава в света, която да споделя идиотските политически и празни дрънканици. Вие сте позор за медицинското съсловие,не е изненада, че жена ви е избягала от вас
49
4
 
12
 
! Отговори
До Хм преди 3 години
Като е изкуствено създаден значи абсолютен провал! А всъщност е медийно създаден вирус;)
48
3
 
18
 
! Отговори
Хм... преди 3 години
До 31 и 38Копирах част от днешна статия в същия този сайт:... "Директорът на болница "Света Екатерина" подчерта, че коронавирусът е лабораторно създаден и е вид биологично оръжие...". Професор Начев е въпросният директор. За първи път някой с такъв ценз и пост в България казва истината в общественото пространство за тоя изкуствено създаден вирус. А вие продължавайте още да си "умувате" по форумите. Панголини, прилепи, дрън-дрън.
47
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не празни приказки, а адекватни решения и действия трябват!! А той се е отдал на медийни изяви и амбиции за власт. Тежко ни и горко с такива "специалисти ".
46
15
 
11
 
! Отговори
Кико преди 3 години
Първо да мине през психиатрична комисия, преди да му се даде катедра! Съпругата му го е разбрала отдавна!
45
1
 
11
 
! Отговори
Гопщик преди 3 години
О, чудо. Мангъра с маска?!?!?!?! хаххаххаххахха
44
7
 
13
 
! Отговори
Не е ли забавен? преди 3 години
Сравнява бг с Швеция. Я ние да сравним един швед пращящ от здраве и 40 българин пиещ пушещ плюскащ мазнотии. Естествено че шведския модел у нас щеше да означава търкалящи се трупове по улиците.Мангов, седни си, двойка.
43
13
 
3
 
! Отговори
Васкинар преди 3 години
децата са масови носители на зарази трябва да ги ваксинират и да провеждат изпитания на всякакви нови лекарства. Само така ще се оправим.
42
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ще направи той конкретно ако дойде на власт? Ще се изправи с голи гърди срещу света? Защото това не е български проблем.
41
8
 
13
 
! Отговори
Като го гледам преди 3 години
Само за пенсия е този не е за политиката. Явно иска още точки да събира за по-висока пенсия.
40
11
 
7
 
! Отговори
Имаше предложение преди 3 години
За дебат със щаба. Трябваше да приемат. Този олиго**** е въздух под налягане. В най-добрите си дни. Иначе е обикновено лай**.
39
13
 
11
 
! Отговори
Плюнка преди 3 години
Какъв дребен човечец, а колко много плюнка!Връх на родния приказвизъм!Долна дребна душица! Кандидат за депутатин!!
38
2
 
9
 
! Отговори
до 41 преди 3 години
какви извънземни, бе, само те ни трябват на тоя етап. господарите ти го спуснаха, сега ти спуснаха и ваксина, бегом да се боднеЖ
37
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно, освен да хули и оплюва, какво предлага този "доктор"?? Да има ли някакви мерки или всичко са оставим, пък каквото дойде?? В цяла Европа затягат, ние-отваряме?! И не е вярно, че децата цяла година не са на училище, напротив- точно сега , когато е опасния за тях щам и когато бройките нарастват, точно сега и големите са в училищата- по 7 часа, накуп в една стая, без маски, без тестове, а после по автобуси, метро и при родителите си. БОГ ДА НИ ПАЗИ!!!
36
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доцента пак е прав 100 %...................за разлика от много професори!!!
35
8
 
8
 
! Отговори
хахахаа преди 3 години
До Подкрепа"Пък за вируса вече е повече от ясно, че ни го спуснаха отгоре"...Кой,извънземните ли? Какви нелепици говорят хората не е истина, но такъв е и "учителят" им Мангъра...ужас и безумие.
34
16
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съвсем точен анализ от Мангъров. Много повече хора починаха от други болести, отчасти защото не им се обърна внимание. Вместо това НОЩ, съставен от аматьори на тема вируси, се занимаваше с КОВИД, който повечето хора изкараха или без симптоми, или с много леки такива.
33
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
A какво трябва да се направи според Мангъров ?Всеки да прави каквото си иска и който оцелее Както каза - възрастни хора , такива с хронични заболявания - какво да искат , да *** там и да не пречат на останалите Няма срам и от починалите си колеги . Вместо да си лекува в болницата , ходи само глупости да ръси
32
11
 
24
 
! Отговори
Здр. лице преди 3 години
Брей какъв ,,голям " спец сме имали.Обявява се срещу цял свят. Сега пък и политик ще става.Т.Е. да влезе и той в клубовете на некадърните и неадекватните,както сам се изразява.Май е огладнял , та желае да се нажеби с пари. Е...ще го видим какви ще ги свърши....И този , като Слабаков в Брюксел. Много приказки, а накрая нищо.