Нинова: Целта на БСП е да бъде първа политическа сила

Гледаме напред, в листите имаме богат отбор!
28 фев 2021 13:53, Елка Василева
120
Нинова: Целта на БСП е да бъде първа политическа сила
Снимка: архив, БГНЕС

„Целта ни е да бъдем първа политическа сила. Имаме ясна предизборна програма и план за управление, готови листи с професионалисти и честни хора. Стартираме с позитивна кампания, стъпваме върху четиригодишния си опит като категорична опозиция. Гледаме напред“. Това каза пред БНР лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя подчерта, че в листите левицата залага на хора, опитни с експертността си. „Направихме богат отбор от професионализъм, почтеност, младост и опитност“, посочи Нинова.

Здравеопазване, икономика, образование, доходи, бедност и неравенство, екология. Това ще са фокусите в работата на БСП.

Още по темата

„От години имаме алтернативи. Все повече средства се отделят за здравеопазване, но качеството и достъпността до него не се подобряват. Искаме болниците да не са търговски дружества, а лечебни заведения. Искаме намаляване на ДДС за лекарствата на 9%. Искаме да има регионализация на здравеопазването. Да се регулират заплатите на хората в здравния сектор. В образованието - държим на един учебник за един клас в цялата страна, да нарастват заплатите на учителите, дигитализация,“ заяви лидерът на БСП.

„Работата на 44-тия парламент беше подчинена на премиера. Мнозинството произвеждаха нетрайно и лобистко законодателство, корупцията се залагаше в законите. Например, закупуването на лекарствата в държавните, в общинските и в частните болници. Държавните и общинските трябва да правят обществени поръчки и търгове, а частните могат да се договарят директно. Например, опитите за угаждане на горската мафия, като разрешат безконтролната сеч на общински гори. Ние сме направили списък на лобистко законодателство,“ каза Нинова.

Лидерът на БСП поясни, че в новия парламент ще настояват за „възстановяване на блиц контрола, да има месечен отчет на премиера пред парламента, парите на хората, платени от данъци, да се харчат през парламента. Съдържанието на законодателството да е трайно, защото например Кодексът на труда е променян над 200 пъти. Да прекратим порочната практика между първо и второ четене на един закон да се вкарват промени в 17 други закона, имаме такъв случай. Намаляване на заплатите на депутатите и замразяването им,“ обясни Нинова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
4
 
24
 
! Отговори
Хан Крум преди 3 години
Другарке Корна - обещай на всички които гласуват за теб по 2 дни почивка през зимата във супер луксозният си хотел Мираджио Спа ризорт в Халкидики и по една акция от Техноимпекс и по една синекурна длъжност във Лук Ойл /филиал на ГРУ/както на мъжът ти със по 110000 лв. заплата въпреки, че няма и офис там и изборите са ти в кърпа вързани. БСП е на принципа - "никой не може да ти даде толкова, колкото ние можем да ти обещаем" За съжаление само обещавате а после потоп след вас както при Виденов
77
5
 
24
 
! Отговори
Някой е на LSD преди 3 години
С кой ще градиш нов морал и ценности, мЪри? С децата и внуците на крадците ли (Р.Овч, Премянов и др.)? Ми теб не те ли изпъдиЯ кЪт кирлив *** от коалиционното управление за далавери, злоупотреби и пр. магарии? Не беше ли приватизаторка на една мазна, яка баница ...импекс при Мавъра? С какви очи и наглост проповядваш за ново, социално и бла Бла? Ами вие или по точно, ти лично си си подбрала шайка разбойници да кандидати за кокала? Изобщо не си в час или си на силни халюциногени!
76
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гласуваш за Нинова получаваш Костов!?Хахаха!Специалисти по източването и приватизации!
75
8
 
6
 
! Отговори
ОНЗИ преди 3 години
Г-ЖО НИНОВА ВАШЕТО ПОЛИТИЧЕСКО ПОВЕДЕНИЕ ПОРАЖДА МНОГО АМА МНОГО ВЪПРОСИ - ОТГОВОРА НА ТЕЗИ ВЪПРОСИ ЩЕ ПОКАЗВАТ ВАШАТА АНТИПАРТИЙНОСТ!?!?! КАКТО Е КАЗЪЛ ВЕЛИКИЯ ОХЕНРИ "НА ТОЗИ СВЯТ ВСИЧКО СЕ ЗАПЛАЩА ЗА ЧАСОВЕТЕ В КОИТО ЧОВЕК СЕ ЧУВСТВА БОГ ЗАПЛАЩА С ТЕЗИ В КОИТО Е НИЩОЖЕСТВО" !?!?! НО НЕКА ДА ИЗЧАКАМЕ ОЩЕ МАЛКО - ЛИЧНО АЗ СЪМ СИМПАЗИТАН НА БСП НО ЗАРДИ ВАС ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА СЛАВИ !?!?!? НЕ ПОНАСЯМ ВАШЕТО ПОДЛО КОКОРЕНЕ И ХИЛЕНЕ !?!?!
74
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно ти е, че БСП няма да бъде първа политическа сила, ще прелеем гласовете си в ***, а с тая своя заявка само консолидираш твърдите ядра на партии като Воля, Ачоджамбазовата партия и най вече тая на Шкембе Падишаха. А ако сбъркаш и издигнеш кандидатура за президент от БКП, очаквай погром. Ега ти селянката!
73
3
 
19
 
! Отговори
Ку, му, ку, ку... преди 3 години
Тая шматка освен декларации, интриги и лъжи нищо позитивно не казва! С кухи, общи декларации нищо няма да постигне и аз мога да и кажа, че ще е мис свят, но едва ли ще е истина. С лъжи, интриги и тънки сметки до никъде няма да я докара, ама ще ***...е БСП със сигурност, за което ще я адмирира демократичното общество. Много цирк и лъжи намята, много народ подлъга, но оня от горе си знае!!! Едва ли ще е щастлива от шепата сребърника за мундариите си
72
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мъри, другарко ***, мъ толкуз ли сте я закъсали Финансово?Ей, шъ съ пръсните от завист по Шкафчето на Винету, а!?Както сте "огладнели", вземете ли власта, кожата ни шъ смъкните!
71
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То от лятото поне всички агенции и медии повтарят, че управниците да водеща сила и така на глупавите мозъка се промо, както и с историята с вируса, тестовете и ваксините........
70
5
 
16
 
! Отговори
Loyko преди 3 години
Гладна кокошка, просо сънува. Бавно ,но сигурно затихваме...затихваме....затихваме....
69
4
 
20
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Кога ли това не е било цел на БСП да бъдат първи и то на всяка цена? Та за какво да търкат седалките ако не вземат кокала - няма логика според тях...Жалки негодници!...
68
6
 
20
 
! Отговори
от Шипка преди 3 години
целта ти ни е ясна - да вземеш властта и , криза фалит , криза фалит .......
67
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си социалист,значи да си социално справедлив.Можещият и печелещият,да помогне на бедния и страдащ,който не мързелува.Корнела на кого е помогнала-с тлъста заплата от мланиди,мъж в Лукойл и Рафаел в братските щати в банката и апартамент в Манхатън.А Бай,чиято рода също е в щатите има работа да бърка с лапи в бюджета и да разпределя порции,като не забравя себе си.Та тъй с лакардиите.
66
1
 
10
 
! Отговори
FX преди 3 години
Ако не -- харакири!
65
2
 
22
 
! Отговори
СОЦИАЛИЗЪМ ОЗНАЧАВА: преди 3 години
ЕФИКАСЕН МЕТОД , ЗА ОГРАБВАНЕ НА РАБОТЛИВИТЕ И ПЕЧЕЛИВШИТЕ В ЖИВОТА -- В ПОЛЗА НА МЪРЗЕЛИВЦИТЕ , И ЛЕНТЯЙТЕ БЕЗ ОБРАЗОВАНИЕ И СПЕЦИАЛНОСТ, НЕОБХОДИМИ ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА ЕФЕКТИВНА РЕАБОТНА ДЕЙНОСТ!СОЦИАЛНОТО ПОДПОМАГАНЕ НА ХОРА , КОИТО НЯМАТ ЖЕЛАНИЕ ЗА ПОВИШАВАНЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО И КВАЛИФИКАЦИЯТА СИ --Е БЕЗМИСЛЕНО И ВРЕДНО!!ПОДОБНИ "СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ"--СТИМУЛИРАТ ЕДИНСТВЕНО ПРЕСТЪПНОСТТА И БЕЗДЕЛИЕТО !
64
3
 
14
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Корни корнииии и ти се оссра Душо...А уж трябваше да си алтернатива на баце....За кой ще се гласува дееева...Партии много, а надежда нийде се не вижда.
63
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слугинята на Борисов
62
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП посмъртно няма да спечели избори с кака Корни, ако беше някой друг/а по ерудиран може би имат 1% шанс, но там се дъвчеха като *** бая години :)) Просто били "опозиция" през последните 4 години, Баце управлява от 11 години, през останалото време не са били "опозиция" явно :))))
61
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гладна кокошка ......?!
60
4
 
23
 
! Отговори
ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БСП преди 3 години
ВСЕКИ "СОЦИАЛИЗЪМ" , ВИД ДИКТАТУРА!БЕЗ ДИКТАТУРА ---"СОЦИАЛИЗЪМ" НЕ Е ВЪЗМОЖЕН , ЗАЩОТО НЯМА КАК , ДА СЕ ПРЕРАЗПРЕДЕЛЯТ БЛАГАТА В ПОЛЗА НА ТЕЗИ , КОИТО НЕ РАБОТЯТ ИЛИ... НЕ ИСКАТ ДА РАБОТЯТ И ДА СЕ САМОИЗДЪРЖАТ!
59
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корнелия поне не била член на БКП,за разлика от Боко,който трудно се раздели с партийната си книжка.