Плевнелиев: Радев направи изключително нарушение пред очите на народа

Президентът не свикал консултативният съвет за национална сигурност
28 фев 2021 18:22, Нели Христова
215
Плевнелиев: Радев направи изключително нарушение пред очите на народа
Снимка: БГНЕС

„БСП няма да спечелят нито едните, нито вторите избори, които предстоят тази година”, заяви президентът в периода 2012-2017 – Росен Плевнелиев пред NOVA. Според него между левицата и Румен Радев тлее напрежение със страшна сила.  Той изрази увереност, че народът ще избере мъдро предстоящия президент.

„Във време на пандемия, когато хиляди хора изгубиха живота си, президентът Радев наруши законът за консултативен съвет за национална сигурност и не го свика почти една година. Това е изключително нарушение и то пред очите на народа”, заяви Плевнелиев.

Той сподели, че е доволен от факта, че не е в листите на ГЕРБ за водачи, също и това, че вече не е действащ държавен глава. Според него един държавен глава няма отново място в политиката. Той сподели, че е в прекрасни отношения както с политици от ГЕРБ, така и с други политически сили, като например „Демократична България”, ВМРО и ДПС. Той сподели, че голяма негова мечта е ГЕРБ и „Демократична България” да се коалират.

„Докога дясното ще е разцепено, вместо да прогледнат? Когато Царят дойде на власт в България, помете всички. Ако Костов тогава не беше разцепил партиите, ако те бяха удържали фронта, тогава дясното, обединено, щеше да има нов, голям шанс да се върне на сцената. Костов е един от лидерите, които разцепиха дясното на много и това не е добре. Аз съм свидетел, че ГЕРБ се опитаха да направят обща платформа с „Демократична България”. Те избраха Мая Манолова и БСП. Каква демократична партия са тогава? Те са поредната популистка формация”, заяви Плевнелиев.

Той е на мнение, че ако „Демократична България” „разчисти” миналото, ще има светло бъдеще. Същото важи и за партия ГЕРБ, която според Плевнелиев също има нужда да даде път на новото поколение.

„Лидерите на „Демократична България” мълчат за това, че Радев не спазва закона. Той не спазва Върховенството на закона. Как да им повярваме тогава? Радев не спазва конституцията ежедневно. Той няма право да иска оставката на главния прокурор и на правителството. Той го прави ежедневно, а това е незаконно. ГЕРБ допуснаха стратегическата грешка да дадат президентската институция на този човек. Радев не е постигнал почти нищо за българския народ. Той няма какво да покаже, освен, че постоянно плюе управляващите и е един средностатистически популист, каквито виждаме постоянно на политическата сцена”, заяви президентът.

Според него политиците трябва да са тези, които дават предложенията за увеличаване на работните заплати. Той е на мнение, че има прогрес и не бива да си затваряме очите за него.

„Едно от позитивните неща, които можем да кажем за това правителство, е, че те с патриотичния фронт обещаха на народа да вдигнат доходи и пенсии и могат спокойно да кажат, че са постигнали тази цел. Всеки иска повече, но тук вълшебната дума е ефективност”, смята Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво за статията. България е в НАТО и ЕС. Това е добре.
128
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох
127
5
 
11
 
! Отговори
Абвгдежз123 преди 3 години
Този що не млъкне вече с този мазен глас направо не го слушам.
126
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом го е харесала красива жена !мисля че е 15г.по млада ,но има над 10 милиона пачки )
125
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя се подиграва откровено! :)
124
7
 
18
 
! Отговори
Като видя тази преди 3 години
му цуна, все едно виждам медуза, толкова е л игав!
123
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и все пак Пациентев да бъде така гутен и да върне роGaта които са му подарени докът бе президент
122
0
 
6
 
! Отговори
Alex преди 3 години
До П. МистикИменно! Той е строител, а не президент. Радев е пилот. Коня е адвокат. Камъните ди тежат на мястото.нИначе става смях в залата.
121
22
 
12
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Моята любовница е била дясна ръка на Плевнелиев. За мен най-успешния ни Президент. Тя ми е разказвала, колко е добър като бизнесмен. МОЛ-а на Стамболийски от него и немската "Линднер" е строен. А беше едно блато там. За Бизнес парка е същото. А какво направи Фигуранта на мафиота Череп? Едно голямо нищо. А и само Плевнелиев плюеше по кремълското джудже и не го бръснеше за сливa. Евала !!!
120
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фурериньо Розалиньо пак се Изплеви в свободното от *** оти бустанско пространство
119
4
 
15
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
Имаме един клоун, но пък е голям клоун!
118
11
 
11
 
! Отговори
Цола Драгойчева преди 3 години
До Христо ХристовНе товарищ. Първо една партия предложи Плевнелиев за президент, но човека отказа!П. С. Само за информация - Плевнелиев е кавалер на ордена на почетния легион - най-висшето отличие на Франция!Румен Шведски на кой орден е кавалер???
117
7
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Христо ХристовВярно е, че Решетников каза, че и магаре да беше посочил за президент, БСП щяха да го номинират!
116
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предизборно баце вади от задния си джоб ядящия чимбери и човечето от Галъп, барем забравим за неизброимите провали на партия СИК и всички некадърни крадци в нея. Обаче Бай Ставри чака и точи сабята.
115
7
 
11
 
! Отговори
Бунтата преди 3 години
Този не умря ли бе?????Защо го пускате да дрънка простотий?????Бърже да се маха от България и да си върви при гърците(при най-хубавите)А най-хубавите гръг е умрелия гръг!!!
114
16
 
12
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 3 години
След ерата на комунистическите кръволоци България не е имало по-достоен и образован президент от Росен Плевнелиев, който освен това е и истински европеец. Затова Бог да го благослови и дай Боже отново до ни стане президент при Новия световен ред, когато националните предатели ще изчезнат от политическата сцена.
113
17
 
5
 
! Отговори
1 преди 3 години
Нормално е *** да не разбира защо един европейски политик е добър политик. *** цял живот е вървял в обратната посока: колкото повече години трупа, толкова по-убеден и възхитен от своята гениалност е той, но, разбира се, има силно разминаване между това, той какво мисли за себе си и какви са резултатите.Накратко: българите не са дорасли за такъв прецизен стил на водене на политика като този на Плевнелиев. *** напълно заслужава премиер да му е Боце, нищо че го мрази, както мрази и себе си.
112
9
 
6
 
! Отговори
До ПроСоТо преди 3 години
Простото, в момента Гешев си има много гайлета, първото от които е как да не стане първия в света главен прокурор-пандизчия! За извършените лично от него престъпления! Да, от сега ги определям като престъпления!Та значи Радев е предател, а Борисов, който си призна публично пред Путин при това, че е предал под натиск националните интереси с Южен поток? Борисов - не? Егати мислата, дето твори главицата ти!Още нещо - навремето седесарския шпалир ни крещеше:"Ще ви дадем на Татарчев?"Къде е той?
111
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво Плевнелиев! Как американския президент мина процедура по импйчмънт, без да е вдигал юмруче и да е призовавал за сваляне на правитителството и без да е атакувал съдебната власт, а нашия никой с пръст не смее да го бутне? Малодушието на ГЕРБ да мине през процедурата за нарученеие на конституцията от президента ще им изяде главата!
110
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази жалка личност много бърка, като напомня за себе си! Отврат!