Плевнелиев: Радев направи изключително нарушение пред очите на народа

Президентът не свикал консултативният съвет за национална сигурност
28 фев 2021 18:22, Нели Христова
215
Плевнелиев: Радев направи изключително нарушение пред очите на народа
Снимка: БГНЕС

„БСП няма да спечелят нито едните, нито вторите избори, които предстоят тази година”, заяви президентът в периода 2012-2017 – Росен Плевнелиев пред NOVA. Според него между левицата и Румен Радев тлее напрежение със страшна сила.  Той изрази увереност, че народът ще избере мъдро предстоящия президент.

„Във време на пандемия, когато хиляди хора изгубиха живота си, президентът Радев наруши законът за консултативен съвет за национална сигурност и не го свика почти една година. Това е изключително нарушение и то пред очите на народа”, заяви Плевнелиев.

Той сподели, че е доволен от факта, че не е в листите на ГЕРБ за водачи, също и това, че вече не е действащ държавен глава. Според него един държавен глава няма отново място в политиката. Той сподели, че е в прекрасни отношения както с политици от ГЕРБ, така и с други политически сили, като например „Демократична България”, ВМРО и ДПС. Той сподели, че голяма негова мечта е ГЕРБ и „Демократична България” да се коалират.

„Докога дясното ще е разцепено, вместо да прогледнат? Когато Царят дойде на власт в България, помете всички. Ако Костов тогава не беше разцепил партиите, ако те бяха удържали фронта, тогава дясното, обединено, щеше да има нов, голям шанс да се върне на сцената. Костов е един от лидерите, които разцепиха дясното на много и това не е добре. Аз съм свидетел, че ГЕРБ се опитаха да направят обща платформа с „Демократична България”. Те избраха Мая Манолова и БСП. Каква демократична партия са тогава? Те са поредната популистка формация”, заяви Плевнелиев.

Той е на мнение, че ако „Демократична България” „разчисти” миналото, ще има светло бъдеще. Същото важи и за партия ГЕРБ, която според Плевнелиев също има нужда да даде път на новото поколение.

„Лидерите на „Демократична България” мълчат за това, че Радев не спазва закона. Той не спазва Върховенството на закона. Как да им повярваме тогава? Радев не спазва конституцията ежедневно. Той няма право да иска оставката на главния прокурор и на правителството. Той го прави ежедневно, а това е незаконно. ГЕРБ допуснаха стратегическата грешка да дадат президентската институция на този човек. Радев не е постигнал почти нищо за българския народ. Той няма какво да покаже, освен, че постоянно плюе управляващите и е един средностатистически популист, каквито виждаме постоянно на политическата сцена”, заяви президентът.

Според него политиците трябва да са тези, които дават предложенията за увеличаване на работните заплати. Той е на мнение, че има прогрес и не бива да си затваряме очите за него.

„Едно от позитивните неща, които можем да кажем за това правителство, е, че те с патриотичния фронт обещаха на народа да вдигнат доходи и пенсии и могат спокойно да кажат, че са постигнали тази цел. Всеки иска повече, но тук вълшебната дума е ефективност”, смята Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лигаво,Безгръбначно същество,това е най точната характеристика за тоя посредствен елемент!
68
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И синоптичката е бегала )но има пачки бря
67
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 53Абе на кой президент му викаха П,***,КАТА ???... май не беше Радев !!!
66
11
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Хайде бе товарищи цоциалисти, отговорете ми на въпросчето.Ако Гоце се кандидатира за президент срещу Румен Шведски, за кого ще гласувате?А ако Нинова също реши да се кандидатира , след като загуби изборите?
65
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До макАз поне не знам по жалък президент който сме имали от този, жена му го напусна тогава щото го видя какво представлява, по голям мъж от него излезе :) Абсолютно лигав човек с постоянно премрежен поглед, сигурно го държат на опиати :)) ГЕРБ ако се надяват да спечелят някой глас по добре да не го показват това мекотело, надявам се синоптичката да го вкара в правия път :)
64
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледам Гърбавите,са особено горди с това безгръбначно същество?
63
8
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До 62:-Просото пита Просото..?!?!..на това специалистите му викат "ШИЗОФРЕНИЯ",спатъхната гербомажоретке!!!
62
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плевня, нямаше излъчване като президент, бившата ти жена един път не беше до теб. Остави жена си и децата си, за да сменяш памперси. Не си мъж!
61
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и твоя цирк го гледахме, така че по-добре млъкни и се скрии некъде
60
3
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
мда,малце разминаване в числата са получи..Също като в тотото..Но ние си знаем кой кой е..
59
5
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До ПроСоТоДавай Бубик, давай, че времето тиктака, а ти има рубли да изкарваш!Я кажи, ако сега президент Гоце реши да се кандидатира за президент срещу Румен Грипенов, ти за кого ще гласуваш?
58
24
 
9
 
! Отговори
До 53 преди 3 години
Че какво му беше на Плевнелиев като Президент. Интелигентен, образован и последователен. Не можеш да кажеш същото за Румбата. А как му се накара руския патриарх. Още умирам от смях като гледам *** изражение на Руменчо.
57
8
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До ПроСоТо-МЕНТЕ "56":-Нали ТИ си тука ***?!..Аз за какво съм ти?..Я какви шизофрении си наблъскала във възхвала на БЕЗГРЪБНАЧНИЯПлевню!..Направо изби рибата,скомбре!
56
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Т.иквените *** пак са свръхактивни. Явно началника им Т.иквоний цапа гащите само като се сети за Президента. А пък и избори идат. Може да останат без стотинки. Лоша работа.
55
6
 
18
 
! Отговори
мак преди 3 години
Този е по-противен и от т.лупа. Какво е постигнал като президент, припомнете. Смехотворен индивид, мазньо с пресилени "умни" физиономии и тон и поклони с ръчички доземи, когато е с по-значими от него.
54
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плевнята си е взел дозата, щом му показват замаения поглед и ръси мъдри слова :))))
53
5
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
О,не било само в "42" !..във "28" също се е изакала несретницата...
52
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами вари го печи го ГЕРБ ни управлява много по-добре от всичките правителства на БСП до днес взети заедно.
51
4
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Я!..Сега видях,че спатъхнатата гербомажоретка не е пропуснала в "42" да блъсне дивотишята си от моя ник!...как се понасяш,набутвайки се в чужди ***,бълха извеяна?!?!
50
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев цяла година вече се плете като пиле в кълчища с тази руска зависимост.Мислех, че Плевнелиев трябва да се смени с по-печен политик. То стана обратното. С Радев стигнахме дъното.