Голямата изненада на вота ще e избирателната активност

COVID-19 ще се отрази в голяма степен, смята Димитър Ганев
1 мар 2021 13:44, Анисия Иванова
39

Броени дни до старта на предизборната кампания за парламентарния вот. Ще има ли изненади на 4 април и как ще се отрази Ковид ситуацията на политическата сцена?

"На всеки вот има изненади и този вот няма да е изключение. Голямата изненада ще бъде в избирателната активност. COVID-19 ще се отрази в голяма степен", заяви политологът от "Тренд" Димитър Ганев в студиото на "България сутрин".

Той обясни, че досега във всички държави, в които са се провеждали избори по време на пандемията, активността е спаднала с 10-15%.

По думите му няма как да бъде предвидена избирателната активност, защото не е ясно каква ще бъде здравната обстановка в началото на април.

"Придържаме се към формулата 5+2. Сигурни са ГЕРБ, БСП, "Има такъв народ", ДПС, "Демократична България". На ръба са ВМРО и "Изправи се! Мутри вън". Изследванията нямам как да предвидят с точност и влизането на последните две партии", коментира Ганев пред Bulgaria ON AIR. И добави, че от голямо значение в последните дни преди вота ще е политическата кампания.

"Ако се коалират 2 или 3 партии с различни виждания, няма да изкарат същите резултати, както ако се явят сами. В политиката 1+1 не е равно на 2, може да е равно на 1, на 4. Това зависи от стиковката на партията", отбеляза политологът и допълни, че партиите може да заложат на лекари и интелектуалци за привличане на електорална периферия.

"Много малък процент от избирателите са чели програмите. У нас има персоналистка политика, важен е лидерът. Например, може да изберат партията на Слави, защото симпатизират на него, а не защото Тошко Йорданов е в екипа му", каза Димитър Ганев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименне е точно така...защото след време този тип демокрация чрез гласуване за парламент,президент и т.н. при такъв малък процент гласуващи от само себе си ще се сгромоляса рано или късно.
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моите преподаватели щяха за това изказване директно 2 да ти пишат ,с голяма опашка !
9
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЕГА ЩЕ ЗАПОЧНАТ ЕДНИ ПРИКАЗКИ ОТ ТИПА:АМИ КАТО НЕ ГЛАСУВАШ НЯМАШ ПРАВО ДА КРИТИКУВАШ!ТАКА ЛИ?!ЗНАЧИ ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ БИЛИ ЗАТОВА СЛЕД ТОВА ДА КРИТИКУВАШ!!!ТОГАВА Я МИ КАЖЕТЕ КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ТОВА ДА ГЛАСУВАШ И СЛЕД ТОВА ДА КРИТИКУВАШ И ДА НЕ ГЛАСУВАШ И СЛЕД ТОВА ДА НЕ КРИТИКУВАШ!!!ОТГОВОРЪТ Е НИКАКВА!
8
3
 
4
 
! Отговори
отровна гад преди 3 години
Корнелия Нинова е дебела!
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голямата изненада ще бъдат цвъки асансьора и черепа никой не ги брои за живи, но ще объркат бая сметки. Изборите вчера за кметове по разните му селца го показаха.
6
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави само на един концерт може да събере повече фенове отколкото Боко и Нинова заедно подписката му имаше повече от 3 млн подписа. Слави ще ги бие с 200.
5
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много народ не гласува, щото си мисли, че така наказват политиците. Това обаче е самонаказание, защото политиците правят всичко възможно да намалат активността, за да купят изборите. Излиза, че не гласуват овцете.
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колега , ами нали затова точно са социолозите !!? Как изненада ,разиграйте всички възможни вариянти ....емперични проучвания ,различни целеви групи ? Или и вие сте го ударили на уволнение ?
3
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудят се как да ликвидират вота на Слави не могат да направят 3 млн бюлетини невалидни Избирателна активност ще има повече отвсякога и то за Салави, туй силно ги притеснява комyнягитe от всички БКП.ета.
2
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
реалната избирателна активност ще е 47-48 %...с всеки следващи избори тя ще намалява в геометрична прогресия.
1
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иска ти се ганев Народа да не гласува , ама Няма да стане !Народа е толкова сърдит ,че живи,здрави,болни,стари,млади Масово ще гласуват !а ,че предплатените фалшификации са в ход това е истина.