Лидерската битка Борисов и Нинова не в един, а в два района

ДПС по традиция издига в Кърджали лидера си Мустафа Карадайъ
194
Лидерската битка Борисов и Нинова не в един, а в два района
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Традиционна лидерската битка на изборите е в 25-и МИР в София, където един срещу друг се изправят Бойко Борисов и Корнелия Нинова. Този път обаче двамата са водачи и на листите в Пловдив. За разлика от ГЕРБ и БСП, ДПС залага най-много на Кърджали и заради това и този път лидерът на движението Мустафа Карадайъ оглави листата на движението там.

Още по темата

За гласовете на софиянци от 25 МИР ще се бори и бизнесменът Васил Божков, който е с обвинение за ръководене на престъпна група и от  месеци се укрива в Дубай. На изборите обаче води листата на Българско национално обединение”. Така че ако партията мине бариерата от 4% и той бъде избран за депутат, ще трябва да избира дали да остане в Дубай или да се върне и да попадне в ръцете на прокуратурата.

Искрен Веселинов води листата на ВМРО в 25-и МИР. Засега социологическите проучавния сочат, че воеводите са на ръба а прескачане на бариерата и за тях решаващата ще бъде предизборната кампания.

За разлика от тях обаче партията на шоумена Слави Трифонов „Има такъв народ“ е сочена за трета или четвърта политическа сила в новия парламент.  Самият той обаче няма да влезе в лидерската битка, а ще оглави листите във Варна и Стара Загора. Един от сценаристите на шоуто Филип Станев е водач в  25-и МИР.

В столичния 24-и МИР водач на листата на "Има такъв народ" е синдикалният експерт Мика Зайкова. ГЕРБ определи за водач на листата настоящият министър на транспорта Росен Желязков, а БСП заложи на Георги Свиленски. Първият в листата на ВМРО е настоящият общинския съветник в София Карлос Контрера.

Интересна ще е битката и в 23-и МИР София. Точно там водач на листата на АБВ е доц. Атанас Мангъров. От ГЕРБ, който този път се явяват на изборите в коалиция със СДС, отстъпиха мястото на лидера на съюза Румен Христов.  БСП издигна на първо място Христо Проданов, а ВМРО  Юлиан Ангелов.

Мангъров води листата на партията на Георги Първанов и във Варна, където ще се изправи срещу друг виден медик – здравният министър проф. Констадин Ангелов, който е пръв и в листата на ГЕРБ във Велико Търново. Бизнесменът и лидер на партия „Воля“ традиционно също води листата в морската столица.

ГЕРБ дадоха първото място на Любен Дилов, бивш лидер на „Гергьовден“ в Бургас. От БСП водач на листата е настоящият депутат Петър Кънев.  Лидерът на НФСБ Валери Симеонов, този път в коалиция с „Воля“, традиционно оглавява листата на своите в Бургас.

Шефката на 44-ото Народно събрание Цвета Караянчева за пореден път оглави листата на ГЕРБ в родния си Кърджали. Макар че има сериозна конкуренция в лицето на Мустафа Карадайъ, ще се тя ще се изправи в ожесточена битка и срещу водача на листатата на БСП - Петя Михалевска, дъщеря на покойния депутат Димчо Михалевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
жалко с мешно крадливо недоразумение мухобойко
126
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
крадливо недоразумение мухобойко
125
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 129 Да те светна само! На тези избори,ще МАЧКАТ ИМЕННО др БОРИСОВ Бойкофиле Герберски! Какво Не разбра? Питай ако нещо Не ти е ясно!! -:)))Българина се събуди! И ще гласува МАСОВО НА ТЕЗИ ИЗБОРИ! И Групировката ГЕРБ ще са просто участници в тях! -:) Време е за промяна! Тя настъпва И никой НЕ МОЖЕ ДА Я ПРОМЕНИ!-:)
124
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това бивше борче с бухалка след 1989 г.С наглото си държание пред младите българи години вече,знаете ли какво заслужава?! Заслужава да го пратим в нафталина! Там при гусин Костов! Времето му в политиката Приключи,!
123
7
 
13
 
! Отговори
,|, преди 3 години
Нe мoгa дa рaзбeрa ГРoБ нa кaквo рaзчитaт зa тия избoри ocвeн явнo нa плaтeн и кoрпoрaтивeн вoт. Пoглeднeтe caмo кoи ca им вoдaчи нa лиcтитe пo oблacти. Пoчти нямa нoви лицa ocвeн 1-2. Дeлянчo Рoдaтa и тoй. Вмecтo дa търкa нaрoвeтe при бaй cтaври тoй щял дa вoди лиcтa. Мa Бoжeee... eдинcтвeнaтa лиcтa дeтo трябвaт дa вoдят Дeлянчo, Бoкo, Нaнкoв и вcички гeрбaджии e лиcтaтa зa зaтвoрa.
122
4
 
4
 
! Отговори
Тиквата преди 3 години
Аз съм още на власт това е моята страст , няма ляво и дясно ей ***
121
3
 
11
 
! Отговори
Джипков преди 3 години
Скъпи Българи, на 3 март може да се редите спокойно на опашки за ваксини и да дишате във врата си един на друг, даже може да седнете в някое заведение, дишайки си в лицата, но в никакъв случай да не сте посмели да дишате чист въздух, качвайки се на връх Шипка! Българщината е опасна за вашето здраве!!!!! От трикольора ползвайте само зеления коридор!
120
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Буци шкафчетата Буци , къде скри парите , парите и златото къде ги скри Буци
119
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 140. Ами точно защото Ти и Аз и Много други Не гласувахме,па за това Герберската върхушка,пускаше на клипа бюлетини За Групировката ГЕРБ! А ти Пак си остани в къщи на Тези избори и Се опювай Сам! Аз Ще гласувам на Тези ИЗБОРИ! Времето на Мутрите приключва НА ТЕЗИ ИЗБОРИ! Гласувайте масово!-:)
118
10
 
5
 
! Отговори
негласуващ преди 3 години
Нали видяхте тингъните как гласуват контролирано с оранжеви маски!Същото ще е и на фалшивите ви избори!Отдавна емисарите обикалят с куфарите с пари из индянските села и раздават пачки!Платените индийци са като един мнозинство са и те решават а който си мисли че като ходи честно да гласува и избира някого си е голям наивник!Това еа реалността и българия окончателно е загубена!
117
6
 
8
 
! Отговори
честито преди 3 години
Теглим нови 200 милиона следващия понеделник!!!
116
8
 
4
 
! Отговори
българин преди 3 години
До 123 Дааа...МНОГО МЛАДИ БЪЛГАРИ.Не знаят че Нинова е БИВШ ЧЛЕН НА МРАКОБЕСНИЧЕСКАТА партия СДС КРАДЦИ И УНИЩОЖИТЕ ЛИ НА БЛАГАТА ОТ НРБ! Социализма демек след 1989 г!Както И НЕ ЗНАЧТ ЗА БОРЧЕТО БИВША МУТРА<ПОЖАРНИКАР И ПАЗАЧ НА др ЖИВКОВ Др БОРИСОВ! Влезте в нета И ЧЕТЕТЕ ЧЕТЕТЕ ПРЕДИ ДА ГЛАСУВАТЕ ДЕЦА! ТАМ ВСИЧКО СИ ПИШЕ ЗА ТИЯ УБАВЦИ И УБАВИЦИ!!!!И гласувайте за когото си искате! Нека за 1 път от 15 г излезем и гласуваме масово! ИЗБОРИТЕ СА ВАЖНИ ЗА ВСЕКИ ОТ НАС!ГЛАСУВАЙТЕ МАСОВО!
115
8
 
7
 
! Отговори
Браво Корнелия! преди 3 години
В Пловдив ще удариш с един удар два борсука - Бойко и Гергов!
114
5
 
1
 
! Отговори
Два пудела преди 3 години
на Путин, какъв избор?
113
5
 
5
 
! Отговори
българин преди 3 години
Няма да гласувам за Божков!Нито за д-р Борисов! Те са от едно котило от Мутренското което помня веднага след 1989 г! Нито за Нинова! Бивш член на разбойниците и крадци СДС! За Дилов син пък най малко! Странна личност е този! Подсказа че е станал Гербераст,по време на протестите,оплювайки ги!-:( Българино.Излез и гласувай масово на тези избори! Всеки би стоял по добре от изброените до тук от мен! Гласувай! Твое право е! Чрез масово гласуване,тези просто ще са участници в изборите!
112
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
112, а знаеш ли чия е Нова ТВ, като гледаш само нея?
111
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мачкай, Бойче! Мачкай тая *** негодна
110
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Битка просто няма да има. Боко печели и на двете места. ГЕРБ няма алтернатива.
109
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам да гласувам за Мика Зайкова, но нямам желание.
108
0
 
3
 
! Отговори
От бай Тошо преди 3 години
Войната на тоо лоо пите.!.