Лидерската битка Борисов и Нинова не в един, а в два района

ДПС по традиция издига в Кърджали лидера си Мустафа Карадайъ
194
Лидерската битка Борисов и Нинова не в един, а в два района
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Традиционна лидерската битка на изборите е в 25-и МИР в София, където един срещу друг се изправят Бойко Борисов и Корнелия Нинова. Този път обаче двамата са водачи и на листите в Пловдив. За разлика от ГЕРБ и БСП, ДПС залага най-много на Кърджали и заради това и този път лидерът на движението Мустафа Карадайъ оглави листата на движението там.

Още по темата

За гласовете на софиянци от 25 МИР ще се бори и бизнесменът Васил Божков, който е с обвинение за ръководене на престъпна група и от  месеци се укрива в Дубай. На изборите обаче води листата на Българско национално обединение”. Така че ако партията мине бариерата от 4% и той бъде избран за депутат, ще трябва да избира дали да остане в Дубай или да се върне и да попадне в ръцете на прокуратурата.

Искрен Веселинов води листата на ВМРО в 25-и МИР. Засега социологическите проучавния сочат, че воеводите са на ръба а прескачане на бариерата и за тях решаващата ще бъде предизборната кампания.

За разлика от тях обаче партията на шоумена Слави Трифонов „Има такъв народ“ е сочена за трета или четвърта политическа сила в новия парламент.  Самият той обаче няма да влезе в лидерската битка, а ще оглави листите във Варна и Стара Загора. Един от сценаристите на шоуто Филип Станев е водач в  25-и МИР.

В столичния 24-и МИР водач на листата на "Има такъв народ" е синдикалният експерт Мика Зайкова. ГЕРБ определи за водач на листата настоящият министър на транспорта Росен Желязков, а БСП заложи на Георги Свиленски. Първият в листата на ВМРО е настоящият общинския съветник в София Карлос Контрера.

Интересна ще е битката и в 23-и МИР София. Точно там водач на листата на АБВ е доц. Атанас Мангъров. От ГЕРБ, който този път се явяват на изборите в коалиция със СДС, отстъпиха мястото на лидера на съюза Румен Христов.  БСП издигна на първо място Христо Проданов, а ВМРО  Юлиан Ангелов.

Мангъров води листата на партията на Георги Първанов и във Варна, където ще се изправи срещу друг виден медик – здравният министър проф. Констадин Ангелов, който е пръв и в листата на ГЕРБ във Велико Търново. Бизнесменът и лидер на партия „Воля“ традиционно също води листата в морската столица.

ГЕРБ дадоха първото място на Любен Дилов, бивш лидер на „Гергьовден“ в Бургас. От БСП водач на листата е настоящият депутат Петър Кънев.  Лидерът на НФСБ Валери Симеонов, този път в коалиция с „Воля“, традиционно оглавява листата на своите в Бургас.

Шефката на 44-ото Народно събрание Цвета Караянчева за пореден път оглави листата на ГЕРБ в родния си Кърджали. Макар че има сериозна конкуренция в лицето на Мустафа Карадайъ, ще се тя ще се изправи в ожесточена битка и срещу водача на листатата на БСП - Петя Михалевска, дъщеря на покойния депутат Димчо Михалевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То вчера и БСКП, и ОФ=то получиха ВТОРИЯ ШУТ след летните частични кметски избори.Една община за ГЕРБ в друга на балотаж и то с ДПС,три села техни,две губят и в две на балотаж и то пак с ДПС и един подкрепен от БСКП и ДПС!!Маяма днес реве като ранена в двсния крак хиена,а психодесните никакви ги няма.Те се гнусят от селата и малките градчета,нали са >аристоткрация>=потомци на конярите на червената буржоазия.На Слав големият капацитет баба Зайка отказала участие по БНТ,хаха,ще се усетите!!
106
2
 
8
 
! Отговори
Лентата назаТ преди 3 години
По времето на СДС , се крадеше 20% , по-късно , т.е. сега кражбите се увеличиха на 75% , а народа очаква построеното от *** да е ''КАЧЕСТВЕНО'' .Какво качество да се очаква от 25% финансиране ?
105
0
 
4
 
! Отговори
Даа! преди 3 години
До Анонимен''Бойко ще я размаже ''..Нинова си е ваша , да си ходи в СДС-то , от където се е домъкнала , да се нареди до Ал. 20 % !
104
2
 
8
 
! Отговори
айде пак ! преди 3 години
И този път Нинова ще загуби , И ТОЯ ПЪТ ЛИ НЯМА ДА СИ ПОДАВА ОСТАВКАТА , КАКТО ПРЕДИШНИТЕ ИЗБОРИ !?
103
1
 
1
 
! Отговори
- преди 3 години
Грешно и подвеждащо заглавши!Лидерска битка може да шма между ЛИДЕРИ!Между вожд и партиен лидер не е битка на идеи и визия, а неравна борба между нарцистично болно его и нормален човек!
102
2
 
2
 
! Отговори
бетон коалиция преди 3 години
ГЕРБ , ДПС , ТРИФОНуФ !Ето кои ще си гушнат 29 млрд . !
101
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойкоооо,във Франция осъдиха Никола Саркози за корупция,а тука всички корумпета,во главе с вожда,на първо място в листите за изборите.Е верно,нема такава държава.
100
0
 
2
 
! Отговори
ЦИРК преди 3 години
А защо не във всички райони , нали чакаме циркът да е пълен ?
99
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Следваща стъпка е да се съгласим с техните искания,да признаем македонско малцинство в Пиринска македония и след време да гледаме Вихрен през крив макарон.Нещата не са толкова елементарни.Това е многозначителен безплатен жест.
98
0
 
1
 
! Отговори
та тъй ,Нова,стара преди 3 години
Слободен печат е македонски вестник.Не вярвам да лъжат.По вероятно е да се похвалят,че видите ли,америчките дрогаре ни защитават срещу бугарете.
97
6
 
4
 
! Отговори
Колина преди 3 години
Краен резултат :Баце : Червената *** - 2:0
96
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИцоНямаме бъдеще мен, освен ако не се изселиш някъде :))) Аз не смятам да го направя, но никога не казвай никога, ако стане нетърпимо може и да замина някъде :)))
95
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 107Провери,Цезаре,пардон-Цербере. 1269 автомата М-4,за 1млн и 200 хиляди. долара.Пише го в.Слободен печат.
94
3
 
1
 
! Отговори
новина преди 3 години
САЩ дариха на Македония 1200 автомати за милион и половина долара.Ние им подаряваме милиарди за несъществуващи хвърчила,а те ги въоръжават срещу нас.Щото едва ли им трябват срещу сърби и гърци.Правете си изводи и не избирайте безмозъчни и алчни въртиопашки.
93
1
 
1
 
! Отговори
Гледна точка преди 3 години
До 99. Ами да беше останала БСП на власт, администрацията щеше да е тяхна и да печели постоянно. Защо не се случи така, а? Май нещо ти е объркана логиката?
92
5
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Няма значение в колко района ще е битката. Навсякъде Боко ще я мачка яко.
91
3
 
4
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Чекмеджан ще пусне списъка с умрелите и ще победи...
90
2
 
0
 
! Отговори
до Тонката преди 3 години
Малко ги пообърках Кнежа и Мъглиж:):):):)-----------Нема, страшну, ве!И Кнежа, и Мъглиж все са си у Бг!
89
0
 
0
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Малко ги пообърках Кнежа и Мъглиж:):):):)
88
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 91И в Мъглиж ли е така?