СДС се съюзил с ГЕРБ, за да не допусне БСП във властта

Коалицията не била самоцел, а осъзната необходимост
309
СДС се съюзил с ГЕРБ, за да не допусне БСП във властта
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

“Коалицията с ГЕРБ не е конюнктурна. Тя е идеологическа, осъзната. Тя доказа своите успехи на европейските и на местните избори. Почти съм убеден, че приносът ни ще бъде по-голям, отколкото това, което бихме завоювали като депутати. Целта ни обаче е да обединим десния вот”, коментира лидерът на СДС  и водач в 23 МИР – София град от ГЕРБ /СДС Румен Христов пред Нова телевизия.

Още по темата
По думите му за пръв път на тези избори има обединена десница, за разлика от разединената левица.

„Де факто формациите, които имат възможност да влязат в парламента, единствено ГЕРБ и СДС са дясната формация, според социологическите проучвания”, посочи той.

„Съгласен съм, че ГЕРБ е по-центристка партия. Тя е много голяма партия и има хора, които я подкрепят от центъра. И в този смисъл ние сме по-радикално десният субект в коалицията. Но да не забравяме, че те са най-голямата партия, член на европейското семейство на Европейската народна партия – ние пък сме най-старият”, заяви Христов.

Според него в партията си дават ясна сметка, че СДС не е това, което е било. „Акумулираме около 80-100 хиляди гласа, които не са достатъчни, за да прескочим бариерата. Коалирането ни с ГЕРБ не е самоцел. Целта е да не допуснем влизането на БСП във властта”, категоричен е той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари