СДС се съюзил с ГЕРБ, за да не допусне БСП във властта

Коалицията не била самоцел, а осъзната необходимост
309
СДС се съюзил с ГЕРБ, за да не допусне БСП във властта
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

“Коалицията с ГЕРБ не е конюнктурна. Тя е идеологическа, осъзната. Тя доказа своите успехи на европейските и на местните избори. Почти съм убеден, че приносът ни ще бъде по-голям, отколкото това, което бихме завоювали като депутати. Целта ни обаче е да обединим десния вот”, коментира лидерът на СДС  и водач в 23 МИР – София град от ГЕРБ /СДС Румен Христов пред Нова телевизия.

Още по темата
По думите му за пръв път на тези избори има обединена десница, за разлика от разединената левица.

„Де факто формациите, които имат възможност да влязат в парламента, единствено ГЕРБ и СДС са дясната формация, според социологическите проучвания”, посочи той.

„Съгласен съм, че ГЕРБ е по-центристка партия. Тя е много голяма партия и има хора, които я подкрепят от центъра. И в този смисъл ние сме по-радикално десният субект в коалицията. Но да не забравяме, че те са най-голямата партия, член на европейското семейство на Европейската народна партия – ние пък сме най-старият”, заяви Христов.

Според него в партията си дават ясна сметка, че СДС не е това, което е било. „Акумулираме около 80-100 хиляди гласа, които не са достатъчни, за да прескочим бариерата. Коалирането ни с ГЕРБ не е самоцел. Целта е да не допуснем влизането на БСП във властта”, категоричен е той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярно ли Бойко използва услугите на Пернишка секта за терор на неудобни?
187
4
 
6
 
! Отговори
Между другото преди 3 години
ГЕРБ се занимават с гонения и поръчкови убийства срещу неудобни,режим по зъл и от Северна Корея,а диктатора Борисов си купува власт чрез с нашите пари от Еврофондовете!
186
5
 
2
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
"Too bad all the people who know how to run this country are busy running taxicabs or cutting hair." Джордж Бърнс
185
0
 
10
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
СДС в момента са като бълха върху куче. Смучат си блажено топла-топла прясна кръвчица и ги разнасят насам натам. Ако си намерят по-сочно куче, ще скокнат върху него.
184
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ха-хаГарантирам ти,че това са партии ,управлявани от наследници на фашисти и няма нищо комунистическо в тях, въпреки,че имат кадри,които са били в БКП, но това нищо не означава,просто защото през социализма задължаваха хората да влизат в БКП и 95% са били кадри на БКП просто по инерция.
183
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А с кого да се обединяТ ? С БКП-БСП на Нинова/
182
1
 
9
 
! Отговори
нали ! преди 3 години
До ха-хаВ Бг , има ли други , едни комунисти реват срещу други комунисти , че едва ли не били по-комунисти !
181
1
 
11
 
! Отговори
питане ! преди 3 години
ГЕРБ ще продължават ли ''успехите'' на СДС ?
180
2
 
10
 
! Отговори
ха-ха преди 3 години
Едните дърти комyняги се обединяват с другите дърти комyняги , за да не допуснат на власт трети дърти комyняги на власт !Която и от трите "антатонистични" партии да е на власт - резултатат е един и същ , щото комyнягите в тях са едни и същи !
179
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До пияница мистикВ ГЕРБ има чисти фашисти и наследници на нацистки престъпници и се управляват от такива фашисти,има дори малки реанимирани чисто нациски партии от ВСВ,затова има сред тях хора мразещи БСП. А СДС са като черните полковници в Гърция,ако познавате историята и кои са те.
178
3
 
1
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До До пияница .Оправи синтаксиса, за да разбера, че разбираш от нещо повече от варене на ракия, какво остава за политика :)))
177
2
 
1
 
! Отговори
Бойха Цар Болгар преди 3 години
До пияница мистикБойха, не, той си е мутре, но политико-инженерният му щаб, итреят, наистина, но аз ги улавям от раз;))) И те са ми елементарни и простовати със стратегиите си. Единтвеният им шанс, поради, което успяват е, че и електоратът е много ***;))) Лови се на куките и кюспетата им като голо шаранче;))) Ако не беше, съм ги смазал като котета у дирек;)))
176
1
 
7
 
! Отговори
Дзъ преди 3 години
Добре, че си вярват... политически т р у п о в е се коалират с политически залязващи партии... чудо и то обединени срещу страшилището БСП ...смях
175
8
 
2
 
! Отговори
Ал.йо- атлантик преди 3 години
Браво да подкрепим партия ГЕРП в борбата им с комунистите,75 година стигат , времето е наше СДС---СДС---СДС
174
8
 
2
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До Бойха ЦаротБолгарскиЯвно тук никой не разбира от политика. Вярно е, че СДС е мъртво, но Бойко е гениален тактик. Взе ги, за да обере старите, носталгични гласове на пенсионерите демократи, които са и върли антикомунисти. Те не харесват ГЕРБ, но мразят БСП и ДПС и по този начин, сега ще ги накара да гласуват. Боко е зодия Близнаци, интуитивен манипулатор, но вие, другари селяни прости не осъзнавате защо е този ход :))))
173
2
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Другарите сами си правят партии,сами ги напускат,а после и ги закриват.Смех голем.
172
4
 
9
 
! Отговори
Бивш член на СДС преди 3 години
ГЕРБ МЕ ЗАГУБИ СЛЕД КАТО СЕ ОБЕДИНИ СЪС СДС.ДА СИ СПОМНИМ КОИ БЯХА ВОДАЧИТЕ ИМ И КАКВО НАПРАВИХА.
171
3
 
11
 
! Отговори
До Пияница мистик преди 3 години
Това тук точно е истинска диктатура, а МВР и ДАНС са превърнати в секти за слугинаж на Борисов!Премиер - милиционерПрезидент-воененГлав. Прокурор - милиционерШеф Парламент-женица без цензРеално по лошо място от БГ в момента няма в света, освен за някой *** чалга за тях е рай!
170
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Системата така е устроена,че не може да победи чисто българска партия,която и партия да спечели,олигарсите се нахвърлят още в първите дни след победата върху тях и ги изнудват и заплашват. Но БСП има по компетентни,образовани и опитни хора в политиката,с добро държание,а не калинки събирани по пътищата
169
2
 
3
 
! Отговори
Бойха ЦаротБолгарски преди 3 години
Царщината, електорат е "ступване, смачкване, смазване - окрупняване, окрупняване, окрупняване". На мене ми требет гласове, а за какво съществуват партийки с по 80 000 гласа? Един път са безсмислени, втори път ми пречат и за да бъдат полезни, аз ги прибирам при мен;))) Така са прай държава, ен с многообразие, а с унификация. Мнообразието е "всека коза за свой си крак " и пречи на далаверата! Но, особено пречи на далаверата опозицията! Никой цар ен сака опозиция, която може да роди друг цар!