Балтов: Спряхме "зелените коридори", за да има за комисиите

Така на 4 април хората, заети с изборите, ще са с две поставени дози
Обновена: 2 мар 2021 13:38 | 2 мар 2021 13:37,
34
Балтов: Спряхме "зелените коридори", за да има за комисиите
Снимка: БГНЕС

В момента няма "зелени коридори", защото от днес стартира масовата ваксинация на избирателните комисии – секционни и районни, заяви пред БГНЕС директорът на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" проф. д-р Асен Балтов.

"Направени са списъци, които се дават от РЗИ на големите болници. Отворени са толкова пунктове, колкото и когато имаше "зелени коридори". Идеята е максимално бързо, до 10 март, всички, които желаят от избирателните комисии, да бъдат ваксинирани с първата доза Pfizer/BioNTech. След 21 дни ще бъда поставена и втората доза. Реално за 4 април те ще бъдат абсолютно покрити с две дози ваксини", заяви той по отношение на наближаващите парламентарни избори.

Още по темата

Според него, когато премине фазата с поставянето на първата доза на членовете на секционни и районни избирателни комисии, вероятно коридорите за всички граждани отново ще заработят.

"Знаете, че няма достатъчно ваксини. Това, което трябваше да дойде през февруари, не дойде, говоря за векторната ваксина ("AstraZeneca"). Надяваме се, че ще има допълнителни доставки през март месец. Общо заявеното количество е около 550 хиляди дози ваксини, които ще дойдат през март месец. Нищо няма да попречи да продължим", увери още проф. Балтов.

От днес в "Пирогов" имунизират само членовете на Секционни избирателни комисии и всички, на които трябва да се постави втора доза ваксина. Поради изчерпване на количествата ваксини свободният достъп до имунизационните пунктове в спешната болница, както и в други две големи лечебни заведения в София – във ВМА и "Света Анна", се прекратява.

"Зеленият коридор" ще заработи отново след ново зареждане с препарата на "AstraZeneca".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мазника Балтов кога му остава време да лекува болните? Че той постоянно е на разходки с джипката и участия в телевизионни пропагадни предавания
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълна простотия който иска от комидиите вече да си е сложил ваксината е доброволна но бвма да ги чакам да мислят до изборите Истината е че ваксини няма реьултат джипкомагистралски
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълна глупост. Пак нищо няма да направите - нали и след втората доза трябва да мине известно време -1-2седмици? Цялата ви работа е такава.
7
5
 
5
 
! Отговори
Боряна преди 3 години
Моля, постъпете като лекари! Осигурете ваксини, предполагам не е нужно да коментираме, че никой от желаещите да се ваксинират не се интересува от политическата част на ковид. На всички ни е ясно, че ЕС не разрешава другите ваксини, но оставам с впечатлението, че Словакия, Чехия, Унгария не чака разрешение за да запази живота на населението си. Оставам обаче с друго впечатление, че у нас се говорят пред медиите, извинете, но празни приказки. Предизборни кампании. Пандемията е медицински въпрос.
6
6
 
6
 
! Отговори
Е? преди 3 години
Истината е, че няма желаещи. Статистите на "опашката" скоро ще станат разпознаваеми.. Ахахайахахаха
5
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
така ли ми се струва или Балтов е се охранил доста и е направил бузи като булдог!Скоро ще мине и Шк-ем-Бе воевода.Сигурен съм ,че е от стрес и грижа за спасяването на всеки безценен български живот !За гербераските *** подчертавам ,въобще не намеквам ,че е лапнал торби с пари подкупи да лобира за ваксините!Това е политическа инсинуация .Човека е безкрайно честен и почтен каккто Кунчев и другарчетата му!
4
3
 
10
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Чудесно се справяте! Спрете да се появявате и по медиите! Нищо ново не ни казвате и не се случва! Поне за вас сме спокойни, че се ваксинирахте. Нямаше желаещи за ваксини, а истината е, че няма ваксини! Сега какво ни очаква? Предполагам няма да се случи това, което става в Словакия, Чехия, Израел, Унгария...Паника, истерия, затворени бизнеси и липса на болнични легла...Но ще станете депутати.
3
2
 
12
 
! Отговори
aa1830 преди 3 години
Професор Балтов - с цялото ми уважение зелените коридори ги пускате и спирате с мотиви, които нямат нищо общо с истината. Но за спирането конкретно - вчера по БНТ казаха че последната пратка Pfeizer e именно за комисиите, а досега в зелен коридор обявявахте и лично Вие че има само Астра Зенека. Вчера съм се обаждал на поне 5 имунизационни пункта - никъде няма нищо, думите на един лекар бяха "пълен хаос е, това което го виждате по ТВ това е и при нас...."
2
4
 
7
 
! Отговори
Anonymous Maximus преди 3 години
Абсолютна глупост. Всички са с равни права. Вместо да пазим баби, дядовци и хората с хронични заболявания от третата вълна, която идва този месец, пазим хора, които не могат да смятат, са трайно безработни в повечето случаи и най-лошото - купени...За какво ни е държава, ако се отнасяме така с най-уязвимите?
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма ваксини ,но няма купят руска и китайска ,Унгария Полша ,Словакия вече взеха милиони бройки !явно те мислят за народа си ,а тук им трябваме само за изборите