Младен Маринов в листата на ГЕРБ от гражданската квота

Залага на експертизата си, не си представял да е депутат
22
Младен Маринов в листата на ГЕРБ от гражданската квота
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бившият министър на вътрешните работи Младен Маринов се завръща в политиката. Той ще води листата на ГЕРБ за парламентарните избори в Софийска област.

„В разговор с премиера Борисов той ми каза, че членове на ГЕРБ от цялата страна са предложили моята кандидатура. Обмислих нещата и смятам, че с опита, който имам, това е една възможност да продължа да бъда полезен на системата за сигурност и на колегите“, каза  Младен Маринов пред bTV.

Още по темата

Той заяви, че влиза от гражданската квота като експерт и не може да си се представи в ролята на депутат.

„Не съм член на ГЕРБ и не съм мислел по този въпрос. Мисля да заложа на моята експертиза. Трябва да има и политика, но тя ще е насочена към развиването на системата за сигурност“, каза Маринов.

Той допълни, че ако влезе в правителството, една от задачите му ще бъде обучението на полицейските служители.

Случаят „Росенец“ и подадената оставка

„Създаде се напрежение, приех да поема отговорност ти да подам оставка. От гледна точка на времето не смятам, че полицията допусна грешка. Те пазиха обществения ред и не допуснаха две силно озлобени една към друга групи да се съберат и да се стигне до физически сблъсък“, каза Младен Маринов.

Имаше ли полицейско насилие на протестите пред МС?

„Не искам да говоря дали се допусна полицейско насилие, а дали полицията допусна да се наруши гражданския мир. Смятам, че колегите си свършиха перфектно работата. Българските полицаи бяха атакувани и унизени. Това беше брутално погазване на държавността“, на мнение е Младен Маринов.
Той призова институциите да се уважават.

Джиповете на МВР – кой е отговорен за обществената поръчка?

Младен Маринов заяви, че сама по себе си поръчката не е порочна. По думите му проблемът в случая е защо е сменена техническата спецификация и поръчката е насочена към друг продукт.

„Обществените поръчки се провеждат по строги правила. Самата й същност се заключава в техническата спецификация, която се изготвя. Доколкото знам, тъй като това не е било предмет на моята работа, техническата спецификация е била направена от хората, които реално ще работят с тези средства и е била направен така, че да се закупят автомобили с висока проходимост. Впоследствие по време на служебния кабинет тази спецификация е променена“, обясни бившият вътрешен министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
не се връзва преди 3 години
Борисов го махна като министър, защото регионалните структори на ГЕРБ искали това, поради връзките на Маринов с ДПС и Пеевски.Сега пък много членове на ГЕРБ искали да е депутат?!Освен това листите там се редят не от членовете, а каквото каже ТОЙ (БМБ).
15
0
 
2
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Шофьоро на бандюгата Илиенски...
14
1
 
0
 
! Отговори
Аман преди 3 години
Тоя от кой нафталин го измъкнаха Мирише на пудел
13
1
 
3
 
! Отговори
Нели преди 3 години
ТОВА МИЛИЦИОНЕР ПРЕВЪРНАЛ СЕ В МУТРА И СЕГА ИСКА ВЛАСТ Е НЕМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ НИКОГА
12
0
 
2
 
! Отговори
тиша преди 3 години
а защо не го питаха познава ли МЕТО ИЛИНСКИ
11
1
 
15
 
! Отговори
кескьосе преди 3 години
Вярно ли е, че Младен е бил шофьор на Мето Илиенски?
10
1
 
10
 
! Отговори
Кире преди 3 години
Само да вмъкна че имам колега, който НАПУСНА полицията, сам забележете, тъй като по неговите думи са раследвали Младенчо и изведнъж му е станал шеф. Но сигурно, Боко е решил че само една истинска мутра може да разследва сам себе си :D
9
2
 
3
 
! Отговори
мери преди 3 години
Каква гражданска квота какви 5 лв Тези никога да нямат право за се кандидарират за депутати те са слуги на всички в Б-я да ни пазят да съдят . Така че никакви полицай съдии във власта те са винаги зависими. Гражданска квота измислица
8
3
 
10
 
! Отговори
От народа преди 3 години
Герб ще бъдат съдени за предателство над България и българския народ. Борисов ще бъде съден за предателство, кражби, злиупотреби с обществено положение, както и много други.
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей го бивш шофьор на бандити в листата на червената мафиотска шайка ГЕРБ ! Какво по-голямо доказателство от това какви са ГЕРБ - все червени мутри, бандити и измамници, ама всите са ко'мунета ! Обаче *** Бг-овче стадо много лесно се ***, само е достачъчно да чуе изразът: - "АЗ НЕ СЪМ КОМУНИСТ" и е готово за кле'цане !
6
3
 
23
 
! Отговори
Кире преди 3 години
Ха, ама това не е ли мутрата дето беше охрана на Мето Илиенски. Леле докъде я докарахме. Мутра да обучава полицайте - уникална държава, уникални мутри. Не се издържа.
5
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май вече не останаха свестни хора, които да се навият да си цапат името с политика. Сега пълнят листите с актьори, кючекчийки, милиционери , че и бивши прос*итутки - все специалисти, от които има нужда страната ни.:(
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Определено се притесних, че тоя безкнижник може да стане депутат. Ред му е-
3
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шофьора на Мето дето тиквата му би шута пак е на дневен ред, защо ли??? Явно някой нарежда на тиквата.
2
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Метьо Илиянски и ДПС в гербавите листи!Нормално! Гласуваш за гербавите получаваш ДПС.
1
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДПС реди листите на ГЕРБ.