Светът говори за българския модел за управление на кризата

Захариева заяви, че в листите на ГЕРБ ще има познати, но и нови лица
2 мар 2021 11:41,
99
Светът говори за българския модел за управление на кризата
Снимка: БГНЕС

Със сигурност сме доста по-добре подготвени, вече говорим за възстановяване и светът говори за българския модел за управление на кризата. Балансът, който българското правителство намира между това да има мерки - да опазва живота на хората, но също така да запази работните места и икономиката. Това заяви пред БНТ вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

"В момента можем да се ваксинираме, има много ясен протокол за лечение в различни препарати. ЕС и европейските лидери успяха да се разберат за бюджета и за ясния план за възстановяване. България беше една от първите страни, която предостави плана за възстановяване, за оценка на ЕК", каза Захариева.

По думите й кризата е показала, че няма държава в света, която сама да може да преодолее тази пандемия. "Безпрецедентни възможности се откриват пред държавите, това да модернизираме нашите икономики, да подпомогнем малките и средни предприятия", каза вицепремиерът.

Подготовката за изборите в чужбина е започнала отдавна заради мерките и ограниченията около пандемията. За тези избори ще бъдат открити повече секции в други държави отколкото досега, заяви външният министър Екатерина Захариева.

Екатерина Захариева заяви, че е благодарна, че отново и е гласувано доверие и оглавява листата на ГЕРБ в Пазарджик. Тя каза, че в листите ще има много познати, но и нови лица.

"Листата в Пазарджик е доста балансирана, това е една от големите области по територия - имаме 12 общини, т.е. търсили сме и регионалния баланс, да има представител на общините в листата. Имам е и сравнително добър баланс между мъже и жени - 8 са дамите, 10 са мъжете - имаме юристи, имаме икономисти, имаме спортисти", каза Захариева.

По думите й ГЕРБ винаги са обещавали реалистични неща, които могат да изпълнени в един мандат. "При отчетите се вижда, че не само сме изпълнили, а и някои неща сме преизпълнили", подчерта Захариева.

"Знаете, че топ приоритетът беше образованието, виждате резултатите в образованието, оценките на обществото за това, което направихме в образованието. Ние искаме да се надграждаме, да подобряваме там, където имаме какво още да подобрим", каза Захариева.

Ние сме в поредна криза, ние сме управлявали в 3 кризи и показваме, че можем да се справяме перфектно в кризи - не само да ги овладяваме, но и да надграждаме над тях, т.е. да излизаме по-силни в кризите, каза още тя.

"ЕС вече говори за обща здравна политика или политики в тази сфера. Приетият план за възстановяване открива безпрецедентни възможности пред държавите-членки, за да модернизират своята икономика. За нас това ще доведе до ръст на годишна база 3,5-3,8%", посочи външният министър.

По отношение на Република Северна Македония Захариева припомни, че България има последователна политика, която е одобрена от парламента на страната и всички политически партии още през 2019 г.

Според нея причината за липса на напредък от страна на Скопие по пътя за ЕС се корени в неизпълнението на Договора от 2017 г. След приемането на Р Северна Македония в НАТО през 2019 г. Скопие бави неговото изпълнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ултра нагли...
57
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тея лъжат и докато спят.
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тая да иде да си бутне стената/хотел в Алепу - Българския Народ за това говори !България говори за безочливите Крадци -Алчни,Арогантни и Безсъвестни !Това не са хора ,а гадни Изчадия !
55
1
 
10
 
! Отговори
Ха ха преди 3 години
Герберите са уникални шмекери и ***!
54
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Светът говори за българския модел за управление на кризата----------Населението на Светът не знае, че има държава Бг и къде се намира тя, мъ, лелче!Тази изтрепа "канарчетата", бе!
53
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая сигурно се е ваксинирала и с двете дози.
52
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакъв модел няма! Тотален хаос, пуснаха зелени коридори без да са ваксинирали още дори първите две рискови групи. Хората са се записали и чакат, но ни вест ни стон, не знаят къде да отидат и какво да направят. Изобщо поредните лъжи! Оправете си организацията и обявете часове и дати за рисковите групи от списъците така че хората да знаят какво да правят!
51
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПХА, хаааа...По-опашата лъжа скоро не бях чувал :-)
50
1
 
6
 
! Отговори
Катенце преди 3 години
Пак ни гледаш в очите и лъжеш... хахахаххаха светът гледа от Бг?! наистина ли...не си го представям тогай как би изглеждал ако гледа от нас!
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напишете търсене на изображения в в google: "абе кой го издигна тоя" и се наслаждавайте. Дано народът проумее простата истина, ама надали.
48
2
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
на какво се учудвате това е света на цър-вулите
47
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боже, с какво сме заслужили такива олиго.френи да ни управляват?В кой свят говорят за "български" модел бе откачалко?
46
0
 
16
 
! Отговори
кръпел преди 3 години
Светът говори за чекмеджето на вожда
45
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тежка артилерия номер 2...Но пък народът ясно показва, че ще си ги преизбере - MалoyMeH народ - слаба държава!
44
11
 
2
 
! Отговори
GG преди 3 години
Русофилите *** чисто подивяха ! Хахахахахаха
43
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бе тая много взе да хубавее напоследък. Или има млад "приятел" или е минала през тунинг.
42
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Светът говори за българския модел за управление на кризата"АхахахахахХАХАХхахахХАХХАХХ вече съм убеден, че всички гербаджии са с психични отклонения
41
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахахахаххахахахаххахахахахахах!!!! Ейййй хораааа! Тук, в Англия всички говорят за България! Хаххахахах!!! Постоянно! ВВС 1, 2, 3 и 4, всички канали, по улиците, в магазините!!! Навсякъде се говори за "българският модел"!! Хахаххахаха !! Боже!!! Прибери си вересиите!!!
40
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая нормална ли е изобщо?? Абе какво ни има бе, какво ни е сбъркано, защо сме толкова ненормални българите??? Чуват ли се какво казват, знаят ли как звучат?!?! о.О
39
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви мерки, какво възстановяване? Съжалявам, че ще прозвучи цинично, но точно такива са "мерките" на правителството. Който умре - умре. Покачват се бройки, но отваряме заведенията, все пак предизборна кампания е. Обикаляме с джипката в уж случайни села да се види как има ваксини и в най-отдалечените кътчета. Седмица по-късно хората се редят на опашки за ваксини както са се редяли за цитруси преди 89-та. И това в епидемична обстановка, когато не трябва уж да има струпване на хора...