700 средна пенсия и 2500 средна заплата, обещават от ВМРО

Реалистично ли е, коментира Александър Сиди
4 мар 2021 22:37, Петя Славова
73

700 лв. средна пенсия и 2500 лв. средна заплата обещава ВМРО. Популистично, или реалистично?

"След като влезем в следващия парламент, това ще бъде една основата за разговор за една бъдеща управленска коалиция. Въпросът дали е просто популистко или просто обещаваме защото са избори, мога да дам пример с 300 лв. минимална пенсия. Всички ни се подиграваха, обяснява как това не е възможно да се случи. Когато го казахме - минималната пенсия беше 162 лв., тогава казаха, че ние сме популисти, защото това няма как да се случи", каза депутатът от ВМРО Александър Сиди в студиото на "Денят ON AIR".

Той подчерта, че това, което могат да постигнат, е един ръст, който да е между 20-30%.

"Преизчисляването на пенсиите е следващата стъпка. Базата за преизчисляване ще бъде на по-високо ниво. Можеше да се случи в този парламент, ако социалистите бяха спечелили изборите, но не ги спечелиха. Оттук нататък трудно мога да говоря с цифри за минималната пенсия. Но ще вървим нагоре, докато не стигнем средната, която е около 480 лв.  Идеята е да стигнем до 700 лв.", коментира още Сиди пред Bulgaria ON AIR.

Депутатът посочи, че са малко по-песимистично настроени с цифрите заради пандемията.

"Това, което направихме в този мандат, увеличението на учителските заплати е с един много сериозен процент. Увеличението на военни заплати, на полицаите. Всяка година имаше увеличение с по 10% на заплатите. На медицинския персонал също. Смятам, че повдигнахме стандарта на живот на българина", допълни Александър Сиди.

А по думите му темата за Северна Македония трябва да остане на нивото, на което сме в момента.

"В Скопие живеят добри български граждани и патриоти. Управляващите там трябва да приемат историческата истина, защото тя е безспорен факт", категоричен е той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
препатил преди 3 години
Ако БСП спечелят изборите и дойде пак Жан Виденов-гарантирано всички ще сме милионери.Един долар ще е 3 милиона лева,а еврото-5 милиона.И заплатите ще скочат драстично-минималната ще е 10 милиона лева-около 2 евро месечно.Това си спомням от предният път когато бяха на власт!
55
0
 
1
 
! Отговори
Силно се възбудих преди 3 години
Надървих се от възбуда и желание да гласувам за поредните измамници. Еврото като дойде пенсийките ще са по 150 - 300 еврака.
54
0
 
3
 
! Отговори
Читател преди 3 години
Къде ще се завреш,ако опашатата ти лъжа не се сбъдне!?. Тези от мижавата вече вмро,нямат никаква задръжка в демагогията си,лъжите с които облъчват най необразованата прослойка от българите.Тъпигьози,които искат отново да си занесат задниците на държавната ясла,която се пълни от ниските заплати и пенсиите на сънародниците ми.
53
2
 
0
 
! Отговори
май преди 3 години
Май са единствените, които изпълниха каквото са обещали. Всеки случай лъжат много по-малко от БСП =бкп1 и герб=бкп2.
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
700 лв средна пенсия и 2500 лв средномесечна РЗ обещава депутатът от ВМРО Ал.Сиди (Сидди - чудесна българска фамилия, нещо като Б.Борисов). Депутатът вероятно не е икономист и не знае, че освен РЗ има и друг индекс - покупателна способност на средностатистическия българин, която характеризира с тези пари какво можеш да купиш. С милионите,които ББ щедро раздава, той ни води към девалвация на лева - т.е. с много пари можеш да купиш малко стока. Боце, вземи ги научи тези неща, не бъди пожарникар!
51
0
 
6
 
! Отговори
6 преди 3 години
Парите ще се вземат от инфлацията и тези нива на заплати и пенсии може да станатоще по-големи!Правят ни на ***,каквито в същност сме си!
50
0
 
2
 
! Отговори
komitata преди 3 години
почнат ли да ти говорят з а пенсии и зплати бягай от популизма -последните увеличения на запалти на държавната администарция по време на криза ще иазлезе през носа
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да отиват в северна македония безродниците
48
1
 
5
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Много са гладни само да са докопат до власта да видиш какво крадене ще падне боже пази Българя
47
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Пенсионер,семитчето обещава средна пенсия от 700лева,но дали знае,как се изчислява средната пенсия,или средната заплата.
46
0
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
СЛЕД КАТО ИКОНОМИКАТА БУКСУВА, НЯМА ИНВЕСТИЦИИ ОТКЪДЕ ЩЕ ПОСТЪПЯТ СРЕДСТВА В ХАЗНАТА ЗА ДА ПОКРИЯТ ОБЕЩАНИЯТА НА ТЕЗИ НАГЛЕЦИ?????? НЕ МОЖЕ ДА ОБЕЩАВАШ НЕЩО ЗА КОЕТО НЯМАШ РЕСУРС. СТАРАТА ПЕСЕН НА НОВ ГЛАС.
45
3
 
4
 
! Отговори
ЩОМ КАЗВАТ... преди 3 години
.... ЩЕ ГО НАПРАВЯТ!!!!ВЕЧЕ УВЕЛИЧИХА ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ, ДОКАТО БЯХА НА ВЛАСТ. СИГУРЕН СЪМ В ТЯХ!
44
0
 
5
 
! Отговори
Баба мара преди 3 години
и от къде ще вземете парите за тези обезщания
43
0
 
9
 
! Отговори
Някой преди 3 години
И ЗАЩО НЕ ГО НАПРАВИХТЕ ДО СЕГА ,4 ГОДИНИ БЯХТЕ ВЪВ ВЛАСТА, КАКВО ВИ ПРЕЧЕШЕ??? ЧЕКМЕДЖЕТАТА, ПРЕДПОЛАГАМ, ЗА ТЯХ ПРЕОРИТЕТНО, ЗА ДРУГИТЕ , КАКВОТО И АКО ОСТАНЕ. И 300 ЛЕВА ПЕНСИЯ ОБЕЩАХТЕ, НО ГИ ДАВАТЕ КАТО ДОБАВКА ПО 50 ЛВ. ДО ИЗБОРИТЕ , ПОСЛЕ ЩЕ СПРАТ, А ЛЪЖЕТЕ ЧЕ СТЕ ГО ПОСТИГНАЛИ.ИЗПЕЧЕНИ ЛЪЖЦИ СТЕСИДИ, И ВИЕ КАТО ДРУЖКИТЕ СИ ГЕРБЕРИ, ДАНО НЕ ВИ СЕ ВЪРЖАТ НА ЛЪЖИТЕ.
42
0
 
4
 
! Отговори
обикновен преди 3 години
Това значи, че ще направите така таА) всички да се изнесат в чужбина, и д привнасят като досегаБ) създадете производство, ама ме съмнява, щот идея си нямате как и какво да направитеВ) ще вземете големи заеми, които естествено няма вие да връщате, а онези от точка А
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на кого? на държавните чиновници - бюрократи с партийни назначения. хора, които даже не могат да работят на компютри. 20 милиарда увеличен външен дълг за четири години...за чекмеджетата!
40
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предстои сделка герб-дпс
39
0
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 3 години
Пък аз им обещавам парламент да не видят никога
38
0
 
4
 
! Отговори
Кобилкина преди 3 години
В ЕС СЕ ГОЕОРИ ЗА МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ И ЗАПЛАТА ЗАЩОТО СРЕДНО БАЦЕ ЧЕКМЕДЖАН И НАРОДА ИМАТ ПО 1500 ЕВРО НА МЕСЕЦ МИНИМАЛНОТО СЕ ГЛЕДА НЕ СРЕДНОТО АНАДЪНМУ
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вдигнали стандарта на живот на българина, а инфлацията дето изяде предварително, а и взе повече от това дето сте вдигнали, говори се вече за 5лв да станат монета.....