Местан зове своите да гласуват за "Да, България" на изборите

Монополът на ДПС над турците бил порок на политиката
54
Местан зове своите да гласуват за "Да, България" на изборите
Снимка: Dnes.bg, архив

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан призова симпатизантите на партията да гласуват за коалиция „Демократична България“ на изборите на 4 април.

В обръщение в социалната мрежа Facebook той посочва, че системните български партии „с престъпното си бездействие и нерядко съучастие още в началото на прехода допуснаха етнически смесените райони да се превърнат в ДПС-анклави, във феодална собственост на тази партия и нейния едноличен собственик“.

„Монополът на ДПС върху турците и мюсюлманите в България е фундаментален порок и основен проблем на българската демокрация, защото осигурява несъразмерна политическа власт на ДПС, която тя преобразува в корупционни схеми чрез контрола върху ключови системи на държавната власт – общини, изпълнителна власт, регулаторни органи, служби и прокуратура. Това е реалната същност на ДПС. Името „права и свободи“ е само фасада“, нападна той бившите си съпартийци.

Местан посочва, че след 30 години закъснение, се появи политическа сила в лицето на „Да, България“, която през последната година даде ясни знаци, че е узряла за националната задача - равноправно включване на всички български граждани в политическия процес, независимо от етнически и религиозен произход.

„Отправям призив за далновидност, за стратегическо мислене. Тези листи и изборите дори са само стъпка в преследването на голямата цел – заедно да градим бъдещето на Родината ни като европейска и атлантическа държава, в която като равноправни граждани етническите и религиозните ни различия ще са богатство, а не повод за конфликти. ДОСТ е партия на принципите. Ние нямаме нищо общо с тези, които до вчера водиха преговори с „Демократична България“ и след като не получиха своето, побързаха да пристанат на Бойко Борисов и ГЕРБ. ГЕРБ не заслужава подкрепата на турците и мюсюлманите в България, защото е в задкулисен съюз с ДПС, а през последните четири години е в открита коалиция с крайните националисти от АТАКА, ВМРО и НФСБ. В коалиция с Валери Симеонов, който през 2017 на границата в Капитан Андреево малтретираше нашите възрастни родители“, пише Местан.

Според него в политиката можеш да загубиш всичко, но не можеш да загубиш лицето и достойнството си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Местане за толкова години в политиката не го ли намести в главата си вече факта, че ГЕРБ е бизнес партньор на ДПС? ГЕРБ е втория избор на "турците" веднага след ДПС.
4
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И този като всички останали гранасяли политици търси къде да го снесе.
3
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А когато беше шефче на ДПС що ни рива. Стана малко като Цецовата история...биха ти шута и сега изведнъж стана голям демократ и борец срещу корупцията.
2
6
 
29
 
! Отговори
Тези от преди 3 години
ДБ всички крадци и детеубийци ли мислят да привлекат за своята кампания?
1
19
 
8
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Браво така трябва.82887