ВМРО обещава: 700 лв. средна пенсия, 2500 лв. заплата

По-високи заплати за лекари, учители, ваучери за лекарства
150
ВМРО обещава: 700 лв. средна пенсия, 2500 лв. заплата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Средна пенсия 700 лв., средната работна заплата до 2500 лв. до 2025 г., 70 лв. ваучери за лекарства за пенсионери и хронично болни българи. Това са част от приоритетите в предизборната програма на ВМРО, съобщиха от пресцентъра на партията.

Още по темата

Воеводите обещават още да не увеличават данъците и да намалят държавните разходи.

Паралелно с това ще увеличим парите за втората година майчинство и ще осигурим безплатна детска градина и безплатни учебници за всяко дете, допълват от ВМРО.

Воеводите се ангажират и да продължат политиката за увеличаване на заплатите на лекари, учители, военни и полицаи.

Освен това ще отменят Закона за социалните услуги и ще „изчистят“ законите от всички антисемейни и антидетски текстове.

В програмата е предвидено и приемането на нов Кодекс за социално подпомагане, с който да се сложи край на социалния паразитизъм на маргиналните групи.

ВМРО предлага и пакет от антикризисни мерки, които да подадат ръка на най-засегнатите сектори.

За нас в условията на стопанска криза най-важните мерки са тези, които стимулират инвестициите и предприемаческата инициатива, водейки до изпреварващ растеж; намаляват данъчно-административното бреме върху служители и бизнеси, без вдигане на преките данъци, което е важно за  формиране на спестяванията и инвестициите; дават „гъвкавост“ на пазара на труда, където е най-големият удар, изразен в ръст на безработицата и свиваща се заетост; оставят повече ресурс близо до проблемите на гражданите, създавайки конкуренция в добрите практики между общините, информират още от ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
1
 
11
 
! Отговори
обещавам ! преди 3 години
Що не обещае ,че ако влезе в парламента и отново подкрепи герб и започнат да управляват и той е с по-малката партия в коалицията ще накара още първата година герб да изпълнят обещаното от него иначе ще им откаже подкрепа ? Ама няма да го обещае !Що не каже или мойто или няма коалиция ? Това го можеще и при първата коалиция ,защо чак накрая на мандата вдигнаха пенсиите с по 50 лв,ами инфлацията тези години--тоя ходи ли в магазина ?
99
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли някой да вярва, на този гнyceн лъжeц?
98
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама коя година? - Докато измрем всички пенсионери?
97
1
 
16
 
! Отговори
Дедо Пенс преди 3 години
Мен не ме зася СРЕДНАТА пенсия!!! Искам МИНИМАЛНА 700 !!!
96
1
 
8
 
! Отговори
обещавам ! преди 3 години
Искам да ви кажа ,че милиардите дето се раздават само и само да се спечелят изборите пари струват ,,,, тоя братчет и армия иска да прави ,ама на ваша издръжка не че ви е оправил доходите и можете да си го позволите ,ами щото той бил патриот и в главата му било Мизия .Тракия .Македония,не знам на джоб какво му е обаче ? И като каже че вдигнал пенсиите -вдигна ги ,предизборно в дванадесет без пет ,като преди това инфлацията му изяде вдигнатото три пъти ! От такива вдигания много са мерси хората !
95
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Патриотите казаха преди 4 години - ще направим минималната пенсия 300 лева и я направиха.Те са единствените до сега, които са удържали на обещанието си.
94
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да гласувам за Каракачанов.НОспоред мен е ПЪРВИЯТ български политик, който отстоява българските интереси за Македония.Първият политик от 70 години, който постави въпроса за помията по Българияза тормоза на българите в Македонияза фалшификациите на историята низа фашистката същност на управлението в Македония.Чест му прави това на фона на поведението на комунистите, които са виновни за създаването на македонската нация, а после се изпокриха в миши дупки и с нищо не защитиха България.
93
2
 
10
 
! Отговори
Средна пенсия...!?!? преди 3 години
Звучи като среден пръст !Красьо, моеш ли да ми кажеш що е то средна пенсия ?
92
1
 
12
 
! Отговори
обещавам ! преди 3 години
Всичко което може да бъде обещано ... и после още 4-ри г. патерица на герб -- тоя филм сме го гледали. 5--6 месеца по 50лв на пенсионерите и после сградно обследване със паспорт което може да струва за една селска къюа и 1000лв...Сега вдигнаха малко заплатите и съюза на работодателите обясняваха как следващите 5 г. да не чакаме нишо повече..Заради екологията на собствениците на автомобили ще им скрият топката само да минат изборите...кой знае още какво са намислили ще съдерат по 10 кожи...
91
1
 
11
 
! Отговори
Росица преди 3 години
Бях на 10 години, когато заговориха по тв за Каракачанов и ВМРО или поне оттогава го помня аз - 1990 г. Никога не съм го харесвала. Нищо патриотско няма в него, нито в другите членове на ВМРО. Покрай тях можеш само да спреш да обичаш България и да убият всичко патриотско в теб. Каракачанов направи опит през миналата година да сложи негов човек на работното място на сестра ми. Дали ще гласувам за него? Абсурд! Аман от парашутисти и домогващите се до властта.
90
3
 
13
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
Само че този търтей не иска да каже че във потребителската кошница влизат и техните заплати ,затова и средната е толкова голяма .Аз искам да видя във потребителската кошница само заплатите на Работниците и да видя тогава колко е средната заплата на хората и пенсиите също .
89
1
 
10
 
! Отговори
Хубаво де преди 3 години
А *** аз като не съм пенсионер, учител или доктор ....Защо да гласувам за теб ?!На тях така или иначе им вдигаха заплатите и досега. Може да помислите и за други квалифицирани кадри. Медицински сестри. Акушерки. Автомонтьори. Шофьори и други.
88
1
 
16
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
Искам да му кажа на този лъжец и измамник да гледа филма Москва на сълзи не вярва .И да знае че аз пък и останалият читав народ също не му вярваме и затова ще гледа парламента през крив макарон .
87
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бисмарк отдавна е казал "Най-много се лъже след лов,по време на война и преди избори"
86
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя и Пена кварталната к...а казала: Аз на всички дето съм обещала,ако съм им дала...
85
2
 
8
 
! Отговори
Опаля преди 3 години
Пак ли.. те на всички избори го обещават...
84
1
 
8
 
! Отговори
До 96 преди 3 години
Щом при свинското със зеле един яде свинско, а друг- зеле значи, че имаме 50/50 богати/бедни, което е страхотно.
83
4
 
9
 
! Отговори
мат е матик преди 3 години
То сега средната пенсия е повече.1440 плюс 300 пра 1740.Делено на две- 870.Само че при свинското със зеле един яде свинското,а друг-зелето.
82
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ееее до сега кво спахте бе псевдо патриоте?
81
4
 
12
 
! Отговори
Nona преди 3 години
Е как 700 лв,направо 1700... 1 април е след 26 дни!Жалки сте,напънете се да измислите нещо, дето по-може да фане дикиш!