Всеки пети още се чуди, кампанията ще му посочи за кого да гласува

62% от нашите читатели вече са взели своето решение
106
Всеки пети още се чуди, кампанията ще му посочи за кого да гласува
Снимка: БГНЕС

Предизборната кампания за парламентарния вот на 4 април вече стартира. Листите са подредени, а кандидати и партийни лидери ще се опитат да обърнат цифрите в своя полза в последния месец преди вота.

Заради кризата с коронавируса тази кампания обаче няма да е както обикновено – няма да има големи партийни събирания, концерти и срещи. Така партии и кандидати за първи път ще трябва да влияят на решението на избирателя повече от телевизионния екран или онлайн, отколкото очи в очи.

Има ли нужда обаче българинът от предизборната кампания, за да вземе своето решение за кого ще гласува? В традиционната ни анкета попитахме нашите читатели точно това - Решихте ли за кого ще гласувате на предстоящите избори? В допитването, което приключи в началото на предизборната кампания, гласуваха точно 4081 наши читатели.

Цели 62% от анкетираните вече са взели твърдо своето решение за кого ще гласуват и посочват, че кампанията няма да повлияе на решението им. Други 16% също са непоколебими – няма да гласуват при никакви обстоятелства.

За почти всеки пети обаче – 22% от анкетираните на нашия сайт, предизборната кампания ще наклони везните към решение. Точно половината от тях споделят, че почти са взели своето решение, но все пак ще проследят кампанията и не изключват тя да им повлияе. Други 11% пък признават, че се колебаят кого да изберат и затова ще проследят кампанията с интерес.

Резултатите са от анкета на сайта Dnes.bg в периода 12 февруари – 7 март 2021 година. Данните нямат претенция за представителност, а отразяват единствено отговорите на читателите на сайта в посочения период.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не се чудя, не гласувам.
22
1
 
5
 
! Отговори
мечти.. преди 3 години
Сега е времето да се вкарат хората на изкуството в парламента. Заплатите са прилично високи, а знаем че добре мотивираният човек върши по-добре работата си-ха-ха.. За жалост, моята мечта целият парламент да е артисти и певци, сигурно няма да се случи. Но ако стане, ще бъдем първи в световните новини-държава-истински цирк, а не като сега. уж е цирк, ама не съвсем
21
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Bulgarite ako ne glasuvat za DEMOKRATICHNA BULGARIYA shte budat upravlqvani ot DOGAN no tuk gledam ne sa se vrazumili oshte haresvat da sa robi
20
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние цялото семейство ще гласуваме за Слави! Герб и БСП и ДПС трябва да се уни.щ.о жат.
19
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото пъти е идвало БКП-то, толкова пъти сме го яли четвъртития...Слави барем шЪ пущЪ чалгарии дъ съ смееме.
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не се чуди, ще видите колко ще бъдете изненадани след изборите, най-вече ГЕРБ
17
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Koy imashe smelostta da natiska saraite na DOGAN samo DEMOKRATICHNA BULGARIYA
16
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ako ne iskate DPS I BSP da upravlqvat glasuvayte za DEMOKRATICHNA BULGARIYA
15
12
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ 2021 преди 3 години
ГЕРБ ще е моя избор. Прайли са грешки ще праят обаче няма по добриЗа различие от другите партий те си вземат поука от грешките!!
14
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даже ми се вижда малка бройката на тези, които не знаят къде се намират. Всеки таксиджия, кофражист, сервитьор, ММА боец и чистач ще гласува за Слави- пределно ясно. После същите тия, които нямат идея за кого да гласуват, най-много реват. А то никой, освен те самите, не им е виновен, че са тотално дъно.
13
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 11Demokratichna Bulgariya e partiyata na bulgari,turci i drugi nay nakraya edna partiya da obedini celiya bg narod
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голям кеф е предизборната кОмпания.Кака Кypи мята лозунги и не си вярва, Бойко се мота по "джадетата", Дпс-арите гледат сеир и се окопават, шоумените се правят на велики, едни други *** по площадите...и всичко това да свият едни пари...Големи са смешници.
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не искам да гласувам за БКП-клонингите.... и изведнъж осъзнах, че няма за кого да гласувам...Тъжна работа.
10
3
 
3
 
! Отговори
до 10 преди 3 години
Във вазраждане по принцип цветнокожи живеят ..крайните квартали....
9
4
 
10
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
Вместо Слави, по-добре да изберем Лили Иванова или Орлин Горанов. Поне ще се веселим, няма да слушаме чалга.
8
10
 
5
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Възраждане са единствените светстни!Ще гласуваме за тях !
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе вие заблудените не разбрахте ли че повече от 30% няма да гласуват на фалшивите ви избори!Само платените чингапуци ще отидат масовоИскаш платените чингапуци да решават вместо теб?Генерал Борисов те прегръща топло и ти подарява вафла!
6
4
 
11
 
! Отговори
българин преди 3 години
Не се чуудетте ,а гласУвайте за БСП , защоо шайката ще ни затрие като народ!!
5
2
 
7
 
! Отговори
Фламинго преди 3 години
Все едно 40нгодинонда управлява клана на цар Киро, и сега дава възможност да избереш зет му или тъщата. Това е България в момента. Като тоз дето вари ракията е в сараите си и чака да минат изборите да продължава да вари. Та те такива ми ти работи. " Из пиянството на един народ" от преди 400 години. Когато сме били под турска закрила, да не ни изтребят енича*те. От тогава до сега ... напредъка е в етикетите на алкохола.
4
4
 
4
 
! Отговори
негласуващ преди 3 години
Абе вие заблудените не разбрахте ли че повече от 30% няма да гласуват на фалшивите ви избори!Само платените чингапуци ще отидат масово