Избори 2021: Време е за трансформация, но хората са обезверени

ВМРО са най-близко до идеите ми, каза създателят на "Българе" Христо Димитров
Обновена: 11 мар 2021 22:24 | 11 мар 2021 22:22, Анисия Иванова
15

Как се пази българщината във времена на криза? Хореографът, създател и продуцент на фолклорен ансамбъл "Българе" - Христо Димитров, е водач на листата на ВМРО в Сливен.

Според него е време е за трансформация, а предизборната надпревара не би трябвало да бъде определяна като битка.

"Някои от хората, които са срещу мен, може да го виждат като битка. Те цял живот са се стремили да се докопат до място в парламента. Аз цял живот бягам от това нещо, но вече няма накъде. Ако мислех, че може по друг начин да се промени нещо, щях да го направя по другия начин", заяви Димитров в студиото на "Денят ON AIR".

"ВМРО са най-близко до моите идеи и до Сдружение "Гражданска позиция", на което съм председател. Искаме да изготвим национална стратегия за културата, да защитаваме интересите на националното единство на България, проблемите със Северна Македония, джендър идеологията - всички неща са ми толкова близки", каза още той.

По думите му хората на изкуството са свикнали да ги обичат и да им ръкопляскат, докато в политиката нито те обичат, нито ти ръкопляскат, а те оплюват.

"Това е много тежка трансформация, не знам дали ще успея да го преживея. Засега се справям добре, това е моята жертва. Ще загубя нещо, за да не загубя всичко. В културата и изкуството се дават пари, отделят се много средства, но могат съвсем малки закони да се променят, които ще донесат пари", обясни Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че е направил ансамбъл "Българе" без никой да му даде дори 1 стотинка и не се оплаква от неопрощаването на дълговете.

"Кампания се прави трудно, защото хората са много обезверение, те са отчаяни. Искат отношение, искат чуваемост. В моята кампания лайтмотивът е, че съм представител на гражданите, аз не съм политик. Ще работим за много повече граждани в самия парламент, които да имат връзка с гражданите извън парламента", изтъкна Димитров.

За финал на разговора той подчерта, че никой не може да го смачка и да му промени идеалите. Номер 1 в бюлетината и номер 1 в листата приема като знак от съдбата.


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Диана преди 1 месец
До Избори, избори..
На БСП явно не й е ясно, че народът ВИНАГИ печели, особено ако се обедини да маха БСП! Тази партия е *** на народния гръб, смуче народна кръв и пот, унижава и мачка народа, тъпче къде кой може, лицемери и манипулира, за да ни докаже колко сме глупави и как тя ще си прави с нас каквото си поиска - ще ни стреля мафиотски, яе ни дави "патриотски" защото ТЕ са богоизбраните! - другите сме дреб, подлежаща на унищожение...Но партиите си отиват, а народите остават! БСП ВЪН!
10
0
 
3
 
! Отговори
Читател преди 1 месец
Чичо Ристо,гледай си копаницата не си ври носът там,където не трябва. Ако на мен ми платят да хваля мижавата партийка вмро и аз ще го правя денонощно.Ти си далеч от тези процеси които вонят на корупция,затова си друскай ръченицата.
9
0
 
2
 
! Отговори
Тикволандия преди 1 месец
От патериците на ГЕРБ каква трансформация да чакаме?
8
1
 
2
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 1 месец
Все още има хляб и някак си се преживява. Но когато умре и последния комунист и останем с ГЕРБ-ери, демократи и лъжепатриоти-измамници тогава ще има революция и кръв ще се лее. Защото когато няма комунисти няма да има кой да храни паразитните съсловия от изброените партии на мързеливци и крадци... Историята го доказа по тези земи - няма комунисти, няма хляб!
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Малко са закъснети трансформациите - вече над 30 години .
Ясно е, докато не измре мързеливото комунистическо племе - няма да мръднем от дъното.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Боже боже, ела да си прибереш версиите:)) Занимавал се челяка с проблеми, които стадото не ги е виждало :))) Спрях видеото в този магнетичен момент, не мога да си го причиня да го изгледам цялото :))
5
0
 
1
 
! Отговори
Праведен преди 1 месец
До Избори, избори..

Тотално си се объркал....просто, никога не си и учил, проста..ко !
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някога имаше една книга и филм "Един наивник на средна възраст"!

Стигнал средна възраст и не проумял,че тази система,ПАРТИЙНАТА СИСТЕМА,не може да се промени,като влезеш в една от нейните структури - това може да стане само чрез премахването и!

Даже и по някакво чУдо да бъде премахнат ББ,ББорисовщината ще си остане - нейната зараза вече е проникнала навсякъде!

Която и да е партия да дойде на власт,СЪЩНОСТТА ще си остане!

Останалото е капан за нещастни наивници !
3
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бате Бойко ще управлява още 4 години, и все така докато има комунисти жадни за власт.
2
1
 
6
 
! Отговори
Избори, избори.. преди 1 месец
Който и да е спечели, народа ще изгуби. Трябва будно общество на първо място. И чистка в парламента. Време е всички да изберат, че без това общество да се събуди и да започне да държи сметка на властимащите, промяна няма да има. Трябва за всяко решение в наш ущърб всички да са пред парламента и да са готови да сринат всичко и всички. Всеки милиционер, който посегне на гражданин да получи същото от тълпата. Европа е псевдо демокрация, в която мирни протести никога не са довели до промяна.
1
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Егати лицемера. Аве кви патриоти сте вие ? На ф16 а не български. Патриоти са Възраждане а вие сте за държавна ясла .Трябва ни промяна а не ф16.