Каракачанов разкри имена на македонски политици с БГ гражданство

Надява се вече да не е престъпление да си българин в Македония
11 мар 2021 14:27, Елка Василева
231
Каракачанов разкри имена на македонски политици с БГ гражданство
Снимка: ВМРО

"Иска ми се да вярвам, че вече не е престъпление срещу „македонската чест“, ако македонски политик, общественик или негов близък кръвен роднина се декларира свободно и като етнически българин, без да бъде хулен, руган и подиграван за това", написа в профила си във Facebook лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Още по темата

„Над 120 000 граждани на Република Северна Македония в качеството си и на български граждани ще имат право да гласуват на предстоящите парламентарни избори. Избирателните списъци, в които са записани всички български граждани, са публична информация и всяка българска община е длъжна по закон да афишира, физически и онлайн, всички имащи право да гласуват - живеещи на нейната територия“, припомня Каракачанов.

„Тези дни се разрових по сайтовете на българските общини и бегъл поглед върху публикуваните избирателни списъци е достатъчен да се открият много интересни имена, все на хора от Македония, придобили българско гражданство на базата на деклариран от самите тях български произход и самоопределящи се като етнически българи“, пише лидерът на войводите.

Сред случайните имена, на които той е попаднал, са например:

Александар Николоски - записан в район Средец - София,

Антонио Милошоски - записан в район Възраждане - София,

Никола Мицевски - в Кюстендил,

Стефан Андоновски  - Кюстендил,

Мария Андоновска - Благоевград,

Люпчо Димовски - Кюстендил,

Боян Стояновски - Благоевград,

Иван Йорданов - Кюстендил,

Игор Здравковски - Кюстендил,

Мария Петрушевска - Средец,

Даянчо Ефтимов - Благоевград,

Здравко Траянов - Благоевград,

Александар Пандов - Средец,

Петар Богойески - Оборище,

Филип Петровски - Средец,

Стевица Янева – Петрич,

Тало Груевски – Благоевград.

„Има и още много други, но всеки, който желае, може и сам да провери както за себе си, така и за всяко друго лице, било то от Македония или не. Всеки може сам да провери и кои са въпросните лица“, посочва Красимир Каракачанов.

„Разбира се, всяко съвпадение на имена с лица, заемащи ръководни политически и обществени позиции в Македония, е възможно да е случайно. Ако обаче не е съвпадение и ако тези хора са тези, за които си мисля, надявам се това също да е в реда на нещата. Иска ми се да вярвам, че вече не е престъпление срещу „македонската чест“, ако македонски политик, общественик или негов близък кръвен роднина се декларира свободно и като етнически българин без да бъде хулен, руган и подиграван за това. Знам, че на много от тях не им е лесно да се разкрият и афишират публично като българи, но знам също, защото познавам лично някои от тях, че те си милеят тайно за Майка България и бленуват за, както е казал великият вожд на ВМРО Тодор Александров, „обединението на целокупното българско племе““, пише Каракачанов.

Лидерът на ВМРО заявява още, че освен право на глас всички тези „видни“ македонски българи, както и останалите над 120 000 български граждани в Македония имат и право на безплатно ваксиниране срещу COVID-19, както и равен достъп до здравната система на България и на целия ЕС.

Това е истинската солидарност на родината България към своите многобройни граждани - българи, живеещи както в Македония, така и навсякъде по света, категоричен е той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
1
 
0
 
! Отговори
ГБ преди 3 години
Агент Иван, къде си тръгнал да ни злепоставяш пред съседите.
199
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каракачанов е последното ко'пеле наследило две поколения русенски активни комунисти, а българинът е последното котило вярващо на този тип измамници от БКП ! Пише ви русенец познаващ много добре този род комунисти !
198
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
как само се е залензило агентчето.
197
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МУТРИ ВЪН ОТ ВЛАСТТА.
196
5
 
1
 
! Отговори
Акъл навреме преди 3 години
Един ден Каракачанов ще има паметник в центъра на Скопие, като човека направил македонците граждани на EU, свободни от комунистически лъжи и заблуди!Другия вариант е "гръцкия" - Македония 28 год. преговаря с България за вдигане на ветото, докато се окаже, че и последния македонец е взел българско гражданство и са се мотали безсмислено, от инат!
195
1
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov Geolog преди 3 години
Когато се полzва Думата МАкедония или ОХридска МАкедония природата в България МЕчи от уважение!!!ТАм е Важен охранителен регион охраняван от БЪлгари...Когато диверсанти наложиха употребата на "СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ" се появи ОСТРА РЕАКЦИЯ>>>НАпомняме че Светия дух след исключително жестока чумна пандемия 532- е наложил охрана със СЛАВЯНСКИ ПЛЕМЕНА ДО ЛАРИСА и ВЕНЕЦИЯ ДО АЛЯСКА и Северна Земя.Диалектите са приспособяване на нашите братя към особеностите на Геологията вкл към Вардара в МАкедония
194
1
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov Geolog преди 3 години
Warnings about !!Преди години проучвах конфронтация между Пхенян и Вашингтон ДЦ..Оказа се че се дължи на НЕПРАВИЛЕН ПРЕВОД>>ПОдадох писмено предупреждение до САЩ относно това че става въпрос за важна държава наричана КНДР!!Веднага Доналд Тръмп под въздействие на Северна Америка стабилизира отношенията!!!
193
4
 
3
 
! Отговори
Братовчед ви преди 3 години
Бас държа, че в Македония няма нито един македоцец, който да няма брат, сестра или поне братовчед, който се е декларирал за българин и взел българско гражданство.На какви ми се правят останалите???? Нероднини на роднините си??? Плод на непорочно зачатие??? Хайде и останалите да подават документи за BG-гражданство и да се свършва тази простотия! Или поне да не тормозят тези, които не правят разлика между българин и македонец и съответно няма значение какъв паспорт носи в джоба си! Формалност!
192
3
 
9
 
! Отговори
sd преди 3 години
Каракачан, ти си ченге от ДС, доносник и не-годник русоид.
191
3
 
8
 
! Отговори
Anonimen преди 3 години
Какво се правят на ударени? Откакто България е в ЕС, македонците взимат българско гражданство за да обикалят и работят в Европа без ограничение. В момента, в който и тях ги приемат, желаещите за това ще секнат. Това, че ние раздаваме гражданство на всеки, който си поиска, не означава, че се чувства българин.Bravo,bravo,bravoImalo v Blgaria i umni horaGlas na razuma i realnostaBravo
190
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВЕЛИК БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИККАРАКАЧАНОВ ще се изучава в учебниците
189
3
 
9
 
! Отговори
Ако не преди 3 години
Ако не беше спора с Македонците ,този нямаше да го има. Извода е ,че той е създателя на спора с Македонците и този който го поддържа. Крайната цел е ясна,чужд интерес и поддържане на партийката си ,за да има яко крадене по всякакъв възможен начин и после алкохол и наркотици.Какракчанов да обясни какво стана с имотите на военните и за какви пари ги продаде?Ако Бойко и той не са на власт,може след изборите да го видим в затвора.
188
4
 
4
 
! Отговори
emigrant преди 3 години
Много добре казано,кратко и точно!!А на дежурните по за ср ански *** ще кажа,че тоалетните на Позитано са безплатни и да си бият пръта да тропат където им е мястото !!Благодаря ви за простотията,продажността и плюенето и в този момент,с което доказвате,че винаги сте били продажници,*** и русоблизи,готови да предадат родовете си,майките си и бащите си в името на охолното живуркане за сметка на немотията и нещастието на останалите свестни нормални българи,тук и в Македония!!
187
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя, с големия шкембак, е голем ***.
186
5
 
4
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Какъв патриот беше този? Патриот на македонците, но не и на българите.
185
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не масли тов не ти се отдава
184
5
 
12
 
! Отговори
Kuncho преди 3 години
Е,кога успя да прерови всички избирателни списъци в България. Това е да си ченге доносник.Службите ти дават информация.Продължавайте да държите крадците във власта.Манипулацията продължава с пълна сила.Измисления Македонски въпрос е мотива им да ги има и да заграбят всичко от Македонските дружества в България.
183
8
 
6
 
! Отговори
МАКЕТО преди 3 години
БОКО КЕ ПАДНЕ
182
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на Каракачано той е велик Българинтези които пишат против него не са BGте са от *** малцинства с арабски имена
181
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Макета земя пълна с албанци и мегаретаобъркана нация