Лъчезар Борисов доволен: Постигнахме уникален ръст на заплатите за 4 г.

България поддържа най-ниската безработица, заяви икономическият министър
17 мар 2021 10:40, Красимир Ангелов
265

Правителството доказа, че изпълнява това, което поема като ангажимент. Период, в който постигнахме уникален ръст на заплащането на хората - близо 50% ръст за 4 години. По време на криза заплатите растяха с 10%. По време на криза България стана член на ERM II и Банковия съюз, повиши своя кредитен рейтинг. България имаше най-добрия баланс между противоепидемични мерки и мерки в ползва на бизнеса.

Това заяви министърът на икономиката Лъчезар Борисов в студиото на "България сутрин", коментирайки свършеното от ГЕРБ в последния управленски мандат.

Още по темата
4,2% е спадът на икономическия растеж, което е с около 40-50% по-добре от средното за ЕС. България поддържа най-ниската безработица, подчерта министър Борисов.

Той посочи, че мерките "60/40" и "80/20" продължават, както и мерките през Българската банка за развитие. Бизнесът получава гаранции за своите кредити с 80%, а това ще продължи минимум до средата на годината, стана ясно от думите му.

"Ще продължим и с нови мерки в подкрепа на ликвидността. След това преминаваме към ресурсна ефективност, производствен капацитет, енергийна ефективност, така че да трансформираме българската икономика", обяви икономическият министър пред Bulgaria ON AIR.

Лъчезар Борисов съобщи, че 2,6 млрд. лв. ще бъдат на разположение през оперативнатa програма, която е част от Министерството на икономиката. Около 900 млн. лв. ще бъдат акцент в 3 нови фонда за подпомагане на българската икономика.

Той изтъкна още, че България има успешна фискална политика. На едно от първите места в ЕС сме по отношение на финансова стабилност.

"Някои от нашите опоненти поставят темата за промени в данъчната политика и плоския данък. От бизнеса чувам, че това би било ядрена бомба и няма да имаме бюджет, който да изпълнява мерките, които сме заложили. Против съм общата промяна в данъчната политика. В края на годината бюджетът постигна повече приходи. Бизнесът очаква прогнозируемост", заяви министър Борисов.

Той поясни, че в програмата на ГЕРБ е предвидено постигането на Брутен вътрешен продукт, който да достигне до 100 млрд. евро. От партията целят бизнесът да стане по-производителен, а работните места да станат "по-скъпи". От ГЕРБ ще се опитат да постигнат средна работна заплата от 2000 лв. и минимална работна заплата от 1000 лв., поясни Лъчезар Борисов.

"В моя период постигнахме рекорди - от началото на кризата сме насърчили 1,6 млрд. инвестиции, за целия период това са 3 млрд. и създаване на над 15 хил. работни места. Трябва да подпомагаме с инвестиции всеки един от районите", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
5
 
5
 
! Отговори
Направо уникално преди 3 години
2008г.Взимахме два пъти повече пари (говорим за повечето сектори) , да не говорим какви бяха цените ?
143
0
 
12
 
! Отговори
До до 1280 преди 3 години
Квалифицирана съм,с два западни езика-говоримо и писмено,работя на отговорна длъжност с щатна заплата 1150лв.Не можем всички да се изсипем в София,или да сме на държавна работа,в малките градове положението е плачевно.Уточнявам,заплатата ми е една от най високите във фирма с 350 човека персонал.
142
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1280А не са само ниско квалифицираните, да ти кажа аз ся на тебе.
141
2
 
11
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 3 години
Поддържате изкусвено ниска безработица с изклуючително раздута държавна администрация.Хем дагласуват за вас на изборите да продължавате да крадете от еврофондовете ,хем и ви оправят средната заплата.Обикновенните хора изнемогват.Младите поголовно напускат България,но на вас не ви пука.Изнесохте си крадените пари и си накупихте имоти в чужбина.Загробвате България.СДС едно време вземаше 10 % ,ДПЦ и БСП вземаха 30- 40 % .Вие вземате по 70-80 % от всеки частен бизнес.Ако някой ви се опълчи го закрив
140
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1280Т.е. ниската безработица не е заслуга ГЕРБ, а на чуждите страни.
139
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МАРИО ДРАГИ НА КОГОТО ГЕРБ РАЗЧИТАШЕ ДА ГИ ВКАРА В ЕВРОЗОНАТА БЕ ИЗПРАТЕН ДА СПАСЯВА ИТАЛИЯ ОТ РУСКО-ТУРСКИЯ ПОТОК, КОЙТО БОЙКО ПУСНА В ЕВРОПА. хахахахахаххаххахаха НАААААААААААА НАААААААААА КОМУНИСТИ НААААААААААААААА
138
5
 
8
 
! Отговори
Спеца преди 3 години
Наистина що е гербер началник е с уникален ръст на заплатата , някои с 2-3 пъти , други 5-6 пъти!За шефа на бандата им няма да говорим , но САЩ съобщиха , че до тук е "спестил" , най-малко към 4 милиарда в чекмеджето си!
137
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НА МУТРАТА ЩЕ МУ СЧУПЯТ ТУРСКАТА ТРЪБА МИРИЗЛИВА
136
6
 
6
 
! Отговори
1280 преди 3 години
До Анонимен67000 души напускащи страната? Съвсем нормален процес - в Европа работят над 20 милиона чехи, унгарци, поляци, румънци и т.н.Западняците не искат да работят ниско платена работа. за която не се изисква квалификация и учене.80% от напускащите държавата са общи работници, зидари, плочкаджии, берачи на ягоди, гледачки и сезонни работници. Ниско квалифицирани хора. Ако някой им плаща по-добре защо не?По морето лятото у нас е пълно с молдовци, за които заплатата е ок тук.
135
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мдам... заплатата ми е висока, но не благодаренив на ГЕРБ, а на SAP.
134
4
 
13
 
! Отговори
Герб са гадове преди 3 години
Наистина постигнаха голям ръста на заплатите си Гербавите бандити, щом продължаваме да сме с най ниски доходи в ЕС значи нищо не са свършили.За 4 години сте компенсирали увеличенията на ток, вода, хранителни стоки, транспорт, и услуги друго нищо не сте правили.Това не е увеличение на доходите а компенсация празните джобове на Българина най добре показват какво свършили.
133
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Драги Марио, молиме те аз и Баце, пусни ни в Еврозоната - Влади.Драги Владикомуниста както и да се върти петолъчката му е все отзад. при турската тръба. Еврозоната почтени хора.
132
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да, увеличихте заплатите , ноооо САМО НА ГЕРБаджиите
131
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 138А колко взимат висококвалифицираните извън IT сектора? 1200 лева!
130
2
 
4
 
! Отговори
аож преди 3 години
Джипка чекмеджи-пачка пищов ефенди, вземи си ходи у Банкя да си починеш. Надебелял си, подпухнал си, противен си, мафиотизиран си, увълчил си се, писна ни твоята бай-ганьовщина, излагаш ни и тук и навън, бита карта си, ходи си у Банкя да си харчиш еврото на спокойствие. Отърви ни от теб,моля те,боци! На народа му се повръща, само като те види или чуе вече. Моля те буци, отдъхни си, скрии се, или не ти дават, може би? Ти искаш, ама те държат за топките,доган,пеефски и другите мутри. Нека ти е !!!
129
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турски поток прецака България.
128
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Безработицата е ниска по официална статистика факт."И 67000 души, напускащи страната перманенто всяка година, сиииигърно не помага, нали?
127
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До за 132ДРАГИЯ МАРИО НЕ ИСКА ДА ГО ЛЪЖАТ БГ КОМУНИСТИ С ФЕСОВЕ И ПЕТОЛЪЧКИ.
126
2
 
5
 
! Отговори
БСП преди 3 години
При правителството на БСП начело с Жан Виденов, българите получаваха по половин милион на месец. А пенсията беше 100 000 лв. на месец.Кога мафията на Борисов ще даде такива доходи на Българите?Никога!
125
3
 
3
 
! Отговори
1280 преди 3 години
До до 118Хаоса в пенсионирането го причиниха всички тия, дето сега са се строили да яхнат народеца за да му вземат и малкото, което събра за тия 11 години управление на ГЕРБ.За последните 11 години пенсиите се качиха и това е заслуга на тази партия и това правителство. При БСП последно бяха по 5 долара.