Константинов: Официалните резултати от вота може да се забавят

Математикът прогнозира край на COVID кризата през 2022 г.
20 мар 2021 13:05, Елка Василева
47
Константинов: Официалните резултати от вота може да се забавят
Снимка: архив, БГНЕС

Няма време и съгласие, за да бъдат отлагани изборите заради повишаването на заболеваемостта от коронавирус в страната. Това каза проф. Михаил Константинов пред БНТ.

В момента навлизаме в условията на "перфектна изборна буря". По думите му след 2 седмици, когато са изборите, ще имаме големи неприятности.

Още по темата

Според Константинов в момента има най-сложният изборен протокол и по тази причина обработката на гласовете ще отнеме на районните избирателни комисии 2-3 дни, а в Централната избирателна комисия ще отнеме от 5 до 6 дни. Това е непознато за България и така официалните резултати много ще се забавят.

"Важно е да има гласуване в чужбина, защото така се защитават конституционните права на българите в чужбина и второ - поддържа се връзка с родината", каза математикът.

Относно тавана от 35 секции в страни извън ЕС, проф. Константинов коментира: "Това е работа на НС, не искам да участвам в спора. Ако се отворят още секции, вероятно ще има още гласове, но има много секции, в които гласуват малко хора. Факт е, че има препълнени секции, но едно е да говорим за ентусиазма, друго е да го видим".

Михаил Константинов коментира и кризата с коронавируса. Прогнозира, че тя ще приключи през 2022 г. "Опитът показва, че такива вируси траят 3 години. Пандемията се очаква да завърши през 2022 г. Поне така е било досега", каза той.

В момента никакви математически модели не вършат работа. Никога досега човечеството не е отговаряло така единно и мощно срещу пандемия. Човечеството в момента е готово да отговори глобално на една заплаха, каза проф. Константинов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
24
 
! Отговори
факт преди 3 години
нима пртоколите не са попълнени вече!?