Константинов: Официалните резултати от вота може да се забавят

Математикът прогнозира край на COVID кризата през 2022 г.
20 мар 2021 13:05, Елка Василева
47
Константинов: Официалните резултати от вота може да се забавят
Снимка: архив, БГНЕС

Няма време и съгласие, за да бъдат отлагани изборите заради повишаването на заболеваемостта от коронавирус в страната. Това каза проф. Михаил Константинов пред БНТ.

В момента навлизаме в условията на "перфектна изборна буря". По думите му след 2 седмици, когато са изборите, ще имаме големи неприятности.

Още по темата

Според Константинов в момента има най-сложният изборен протокол и по тази причина обработката на гласовете ще отнеме на районните избирателни комисии 2-3 дни, а в Централната избирателна комисия ще отнеме от 5 до 6 дни. Това е непознато за България и така официалните резултати много ще се забавят.

"Важно е да има гласуване в чужбина, защото така се защитават конституционните права на българите в чужбина и второ - поддържа се връзка с родината", каза математикът.

Относно тавана от 35 секции в страни извън ЕС, проф. Константинов коментира: "Това е работа на НС, не искам да участвам в спора. Ако се отворят още секции, вероятно ще има още гласове, но има много секции, в които гласуват малко хора. Факт е, че има препълнени секции, но едно е да говорим за ентусиазма, друго е да го видим".

Михаил Константинов коментира и кризата с коронавируса. Прогнозира, че тя ще приключи през 2022 г. "Опитът показва, че такива вируси траят 3 години. Пандемията се очаква да завърши през 2022 г. Поне така е било досега", каза той.

В момента никакви математически модели не вършат работа. Никога досега човечеството не е отговаряло така единно и мощно срещу пандемия. Човечеството в момента е готово да отговори глобално на една заплаха, каза проф. Константинов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама разбира се че ще се забавят, нали всичко трябва да се стъкми както иска ГЕРБ, а и наблюдатели, застъпници ще има много докато се премахнат от "четенето" на бюлетините се изисква повече време .....какви измамници "подхранват" герберастите малииии ?
40
3
 
5
 
! Отговори
ББ преди 3 години
имущества се отнемат...справедливи съдилища съдят престъпници...децата им,внуците им...справка Историята...императори са загивали...ти с няколко офшорни...математиката не е Етика и Морал,алчността не е ценност...материалното не е морално...Бог да пази САЩ!!!
39
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повече време му трябва за овладяване на новата техника на машинното гласуване. Беше лесно с химикалката да драска бюлетините на неръководните партии.
38
3
 
25
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Готови правилни бюлетини нямате ли!?Вай,вай...
37
2
 
27
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Този е най честния човек в историята на изборите.И с катран да го намажеш не може перушината да го хване този наглец
36
1
 
30
 
! Отговори
Даскала преди 3 години
Сигурно ще се забавят ,докато ги натакмите така както ги иска Борисов!
35
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом тоя ще ги смята много ясно,че ще се забави.
34
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами напълно нормално! Има ли досега една система в която е участвало "Инфомационно обслужване" с която да не е имало забавяне, проблеми, сриване още в първия ден ако изобщо тръгне изначално!Как една система в която те имат пръст не тръгна и не работи както трябва! Една за цвят дет се вика!
33
0
 
17
 
! Отговори
V преди 3 години
Е как няма да са забавят ? Нали трябва да ги сметне СМЕТАЛУРГА на нацията .Говорещия на мъртвите .Професора на бримбилионите незаменимията Константинов
32
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЦИК и "Информ. обслужване" са готови с резултатите. Само чакат да минат изборите и да ги обявят
31
1
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Преброителят на ГЕПИ няма ли да го сменят...опозиционите обединени сили.Явно няма щото не са...обединени и Боку на туй разчита;неговият...брояч пак да го...опрай.
30
2
 
24
 
! Отговори
кръпел преди 3 години
Константинов: Официалните резултати от вота може да се забавят , докато ги нагласим
29
0
 
6
 
! Отговори
прогноС преди 3 години
Вервайте му той винаги пичели на голф.
28
10
 
8
 
! Отговори
Треска преди 3 години
Не разбирам каква е тази мания всеки един българин отишъл на другия край на света да гласува? Ние не сме Армения с три милиона жители и 5 млн диаспора. Колкото и да надувате българите в чужбина, те не са повече от 2 млн, много от тях отдавна забравили за България и нежелаещи да се връщат. Аз съм живял в Германия. В консулството в града гласувахме. Ами за да се организира вот за 50-100 човека трябват пари. Най-голяма тежест ще имат пак небългари от Турция. Това ли искате? Ако е така - Ок.
27
1
 
13
 
! Отговори
До 27 преди 3 години
Глупостите ги пишеш ти.Не съм видял някой избирател да проверява списъците дали са извадени мъртвите души от тях.А като знаем,че повечето общини са на гербавите,не си правим илюзия,че точно те ще извадят от списъците мъртвите души.
26
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
25- ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ ОТПИШАТ ОТ СПИСЪЦИТЕ НАЛИ ЩЕ ГЛАСУВАТ В ЧУЖБИНА- ХА СТИГА С ТАЯ КУЦА ОПОРКА, А СЕГА НАПИШИ КМЕТСТВОТО СИ, ПОСЛЕ ИЗВАДИ СПИСЪЦИ С ПОЧИНАЛИ ХОРА- Е ТЕ ТАМ АКО ЗНАЕШ, ЧЕ НЯКОЙ Е ПОЧИНАЛ, А НЕ Е ОТБЕЛЯЗАН, СЕ ОБАДИ ДО КМЕТСТВОТО ....КОГАТО НЯКОЙ ПОЧИНЕ, СЕ НОСЯТ ДОКУМЕНТИТЕ В ОБЩИНАТА И СЕ ИЗДАВАТ ПОСЛЕДВАЩИ ДОКУМЕНТИ БЕЗ КОИТО НЕ МОЖЕТЕ ДА ГО ПОГРЕБЕТЕ. СТИГА СТЕ ПИСАЛИ ГЛУПОСТИ.
25
5
 
8
 
! Отговори
българин преди 3 години
за съм против правото на гласуване на тези дето живеят в чужбина , да не говорим за тези дето са в турция - та те не знаят да говорят и пишат на български !
24
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В чужбина има повече от два милиона българи.По-голямата част от тях не са се отписали от списъците.Не са извадени и голяма част от починалите.Ето ви хората,които ще бъдат дописвани в полза на ГЕРБ.Мишо ви го гарантира.
23
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази мишка е много опасна.Затова гласувайте масово,за да не гризнете пак дръвцето,заради тоя блюдолизец.
22
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Математикът щял да забави 3 дена резултатите,за да спечели Бойко.Математикът предвидил края на кризата с ковид през 2022.Е тука вече се оля.За едното може да си ги наглася нещата,ама за второто е друга работа.