Българите в чужбина гласуват в рекорден брой секции

Няма държава, която да не е разрешила провеждането на изборите
27
Българите в чужбина гласуват в рекорден брой секции
Снимка: БГНЕС

Рекорден брой секции за гласуване в чужбина на парламентарните избори са разкрити въпреки пандемията, заявиха на брифинг от работната група към МВнР.

На 4 април сънародниците ни зад граница ще упражнят правото си на глас в общо 465 секции.

Няма чужда държава, която да не е разрешила провеждането на вота, но има ограничения в някои държави, свързани с пандемията - да не се разкриват секции извън задграничното ни представителство. Такъв е случаят в Прага, въпреки големия интерес за гласуване.

Външното ни министерство е категорично, че при образуването на СИК законът е спазен стриктно.

Общата численост на членовете е 2507 души. От МВнР от София ще бъдат командировани около 160 души, като други 140 души зад граница в структурите на ведомството ще вземат участие в СИК.

Около 500 души са предложени за членове в консултации с политическите партии. Останалите предложения са от нашите представителства след консултации с българските общности по места.

СИК от трима членове има в 33 секции, основно в държави с малко подадени заявления. Така е например в Босна и Херцеговина, където има подадени 6 заявления, а на последните избори са гласували 35 души. В Бразилия са подадени пет заявления, като са гласували 18 на последния вот.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Вилхелм 10Ще си го водиш тука с гордостта и достойнството, които са ти липсвали, когато си решил да биеш шута на всичко и да си духнеш под опашката... Спокойно, сина ти няма да води своя син тука и няма да го е срам от нас... Като порастне, вече ще е забравил откъде е и какъв е. Децата му дори няма да знаят най-вероятно. Това е от гордост и достойнство. Всички сте така.
18
0
 
0
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Схемата е.По малко избирателни пунктове в чужбина и малките населени места в БГ.За да могат всички Бюрократи които са на целогодишна заплата срещу вот.Да гласуват за тоз който ги храни.
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
19-ти, как така отговаряш не за себе си, а за цяла "група" ? Истината е, че си единствен в Швейцария, ако изобщо си в тази държава, а не в някоя кочи'на в Делиормана ? Про'стотията на овцата да повлияе на малоумието е налице, сега ще започнат едни комплексарски изкази от празни кофи...стой та гледай и се "възхищавай"...
16
2
 
2
 
! Отговори
Кулев Александър преди 3 години
А както аз разбрах от роднини и близки, много по-големи бъгари от те в България, македонските, щяло е масово да гласуват за Вучич. Бил е човека световен и много по-образуван от Бокота и Шкембето, а Захраиева не е могла нито чехлите да му излъска (истина), хем българите от Босилеградско, Пиротско в Сърбия са далече по-доволни от тези в България. Другаруваме си ние и всичко си знаем, повече от горе указаните двама герои.
15
5
 
2
 
! Отговори
До 19 преди 3 години
И в Германия сме група за Божков
14
2
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
До Вилхелм. Първо, научи се добре да пишеш на български. Второ, ако теб те е срам, това си е твой личен проблем. Ние тук в България добре виждаме кой какво е направил, не че няма грешки и проблеми, и резултатът ще го видиш на изборите.
13
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха-ха, 5 заявления в Бразилия, 6 в Босна, смешна работа.
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забрана на секции в турция!турция не е в ЕС и няма право на глас в българските избори, гласовете от там са абсолютна лъжа!Ние не гласуваме за избори в турция, следователно в турция няма право да се меси в нашите избори!!!!!
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не на изборният туризъм, подменящ вота на българите!!!
10
1
 
6
 
! Отговори
Докога!!! преди 3 години
Секциите в турция са узаконени развъдници на фалшиви бюлетини.Не може да има гласували 23 000 души за 12 часа в една секция.Ако наистина се спазва законът, максимумът на гласували е 7 200 души за целият изборен ден, 12 часа по 1 минута на човек, прави 7 200.Това е намеса на турция във вътрешните дела на България!!!!
9
8
 
7
 
! Отговори
Вилхелм преди 3 години
Съжалявам, че ще разочаровам някои, но българите, които живеем разпръснато из Европа, ни е срам до козирката от всичко, което този премиер и криминално-интересчийски кръг от мутренска *** представляват! Имиджът на България ни е сринат, както никога досега! И колкото да ви сърби правото ми на вот, поругаван с "къв си ти бе да ми решаваш как ще живея аз в България" - ще пропътувам и до Урал, ако трябва, но ще си дам гласът! И всяко лято ще водя синът си у дома с гордост и достойнство.
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 10 и подкрепящите го.Оо? Нима е лъжа? Кога последнп ГЕРБ взе 50% от вота на парламентарни?
7
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Секциите в чужбина ще бъдат особенно активни след като товарищ Фигурант направи всичко възможно за да ги ограничи в деня на гласуването."След обстойбо проучване рязбрах за кво говориш.Обаче грешиш. Ел Презоденте го измисли добре. Имам 5 почивни дена, пътищата са празни и никой не проверява за такси за паркиране. По-удобен момент едва ли ще има.
6
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Няма какво да се лъжем ГЕРБ отново ще са първа политическа сила. Безапелационно"Ако не захапят поне 36%, че "колаиционнуте партньори" демек неонацистите и неоосманците, няма да е точнобпобеда ...
5
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гласуването в чужбина трябва да се забрани със закон!
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Билет, самолет и чао булгаристaнци! Никога повече в кочинa та.
3
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И повече от половината от тези никога няма да се върнат да живеят в България
2
6
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Знаеш ли защо си гладно???
1
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми то ровечето се изнесоха. Скоро ще са мнозинство.Нормалните бягат от мутриленд.