Д-р Султанка Петрова: Трябва да бъдем по-гъвкави във всички политики

ВМРО ще реформа в социалното подпомагане
31 мар 2021 22:30, Нели Христова
24

ВМРО доказа през изминалите четири години, че обещанията, които бяха включени в управленската програма на правителството 2017-2021 г., бяха в по-голямата си част изпълнени. Това заяви водачът на листата на ВМРО в Перник д-р Султанка Петрова в студиото на "Денят ON AIR".

Основният приоритет на ВМРО - увеличение на доходите, е бил изпълнен, стана ясно от думите ѝ.

"Минималната пенсия вече, от 1 януари, е 300 лв. От 2017 г., когато минималната пенсия беше 161 лв., до началото на тази година имаме увеличение от 85%. Имаме увеличение на минималната работна заплата с 41%. Имаме увеличение на средната работна заплата с над 50%", посочи водачът на ВМРО в 14 МИР.

Част от противоепидемиологичните мерки в страната отпадат от 1 април, обяви здравният министър Костадин Ангелов. Според д-р Петрова, която е работила епидемиология повече от 25 години, това е грешка.

"Според мен не бива да се разхлабват мерките. Според мен би трябвало мерките да се задържат в този вариант, в който са до момента",  подчерта събеседникът на Ганиела Ангелова в ефира на Bulgaria ON AIR.

И допълни:

"Ние трябва да се съобразим и с призива на лекарите към минисър-председателя и да се направи един анализ на ситуацията в цялата страна, защото наистина положението е доста критично. Ако трябва да се справим по най-добрия начин, не трябва да се отварят заведенията и не трябва да се отслабват мерките", поясни гостът в студиото.

Петрова е категорична, че политиката не трябва да се меси със здравето.

"Трябва да бъдем по-гъвкави във всички политики. Това е социалното - да помогнеш на човек, когато той има нужда от подкрепа. Това е социалната отговорност. Това е подкрепата, от която имат нужда хората точно в тези трудни и тежки моменти", каза д-р Петрова, която е и зам. социален министър от досегашното правителство.

Според нея Министерството на труда и социалната политика е положило много усилия, но има още много, което трябва да се свърши. Първото нещо на дневния ред на ВМРО е реформа в социалното подпомагане, стана още ясно от думите ѝ.

"Доста позитивни неща се случиха. Не трябва да отричаме всичко добро. Беше тежък мандат, но мандат, който беше изпълнен с доста добри и позитивни неща", завърши д-р Петрова.


24
Още от Избори 2021
Плакат върху плаката в Монтана, лепи се тайно през нощта
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
7
 
! Отговори
123 преди 1 седмица
таа братче да си тури веждите на темето
6
4
 
4
 
! Отговори
Мдда преди 1 седмица
Божков няма да влезе (със сигурност). Престанете да спамите темите за ВМРО.
5
5
 
5
 
! Отговори
Пророк преди 1 седмица
Истината е в номер 14! Божков е предобеден да спаси България! Ванга го е предрекла! Слава Севрюкова казва като съвет към България "в момент на пълно отчаяние ще се появи алтернатива и само масово гласуване може да спаси България"
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бегайте от тука че като земем едно дръво не чагарено само на Македонци ше ми станете. Четири години му подпирате на оня *** тааците с памук. Четири години дигате пенсиите и когато ги дигнахте Инфлацията ги изяла. Ела да ти дам 300 лв пенсия да си платиш тока водата парното и да видя с колко пари ще ядеш. Ше ми ядеш долуподписания. Ти къде пазаруваш ма бабо. Влизала ли си в хранителен магазин да видиш че с 20 лв неможе да купиш нищо. Били вдигнали Инфлацията и сметките изядоха всичко.
3
3
 
14
 
! Отговори
НАЦИоналиСТИ преди 1 седмица
Тези са ми по-противни и от гербаджиите.Дано изпаднат от парламента заедно с Атака и НФСБ.
2
3
 
10
 
! Отговори
До 7 преди 1 седмица
Те са пълна пародия. Каракачана е македонец от Русе, СиДи - евреин, Контрера - кубинец, Джамбаза - пияница и гей, баба Султанка. И тези излизат и се обявяват за върли патриоти, радвтели за българското и мъжкари. Да се смееш ли, да плащаш ли е положението. Цялото театро за едни пари.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тая не е ли неква руква?