6895 кандидати се борят за място в следващия парламент

3401 ще са наблюдателите на вота на 4 април
19
6895 кандидати се борят за място в следващия парламент
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Кандидатите за народни представители са точно 6895, съобщи говорителят на ЦИК Димитър Димитров.
Наблюдателите на вота ще  са 3401 от 28 организации.

Още по темата

Стационарните са 11 983, а в 9398 от тях ще може да се гласува и с машини. В болниците ще има най-малко 88 COVID секции. Подвижните секции за хората с увреждания са 409. Секциите зад граница са 465.

Тези,  които са поставени под карантина три дни преди изборите, няма да могат да гласуват, защото крайният срок за подаване на заявления за вота с подвижна урна изтече на 31 март.

Според Димитров най-големият проблем е назначаването на комисии в COVID секциите. Той призова партиите да подадат членовете за тези секции.
 
По думите му на страницата на Държавната агенция „Електронно управление“ вече е публикуван доклад на трите институции за одитирането и сертифицирането на машините за гласуване, както и решението на трите институции. По-рано през деня стана ясно, че проверката им е установила, че машините, които са тествали отговаря на заданието в обществената поръчка и на техническите параметри, зададени в ЦИК.

 


19
Още по темата: изборипарламентЦИК
Още от Избори 2021
В наверечието на изборите ГЕРБ привлича избиратели извън десния център
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Голям наплив за пари без работа мхлендки клюкарки но на село не им плащат
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Работата работата ,е ясна големите градове са на герб те са достатъчни да спечели отново колкото и да не желая това , цялата администрация ,лекари ,учители ,съд ,полиция ще гласуват за герб така че кандидати са ясни)
16
0
 
2
 
! Отговори
71649 преди 3 седмици
Според Димитров най-големият проблем е назначаването на комисии в COVID секциите. А как намерихте партийци за секциите в чужбина, организирани от доброволци с дългогодишен опит в провеждането на избори, на които местинте власти им имат доверие? Нали целта е една - колкото повече спънки, толква по-малко пуснати гласове. Колкото по-малко гласове, толкова повече порценти за ГЕРБ и ДПС!
15
0
 
1
 
! Отговори
Доктор Ох боли преди 3 седмици
6985 лентяи,които не са успели в настоящето си начинание и просто искат да изкарат едни прекрасни 4 години на гърба на народа.
14
0
 
1
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 3 седмици
БЛИЗО 7000 НЕГОДНИЦИ ЖЕЛАЯТ ДА НИ НАПРАВЯТ ЖИВОТА РАИ.
13
0
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 3 седмици
Вместо избори да имаме гладиаторски битки. Които 60 оцелеят да отидат в народното събрание. Така хем хората ще са щастливи, че дадени индивиди са загинали в борба за кокала пък и ще имаме и бонуса с кеф да изкажем гласът си с ясното съзнание, че той ще окаже влияние за изтриването на даден индивид от родината ни. Това е перфектното решение! Всички с радост ще се съгласят да се харчат народни пари за подобно мероприятие.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Номер 14
мн криндж брат
11
3
 
2
 
! Отговори
Номер 14 преди 3 седмици
Слава Севрюкова, Ванга, дядо Влайчо, Петър Дънов и други пророци са пророкували какво може да стане с България! Божков е целунат от Господ да поеме тази мисия! Не гласуваме ли масово и изхвърлим хунтата, България няма да е същата и в пряк и преносен смисъл! Запомнете това добре! Съдбата на държавата ни е в ръцете ни! Божков отговаря на над 15 пророчества! Сега е моментът просветените да просветят!
10
0
 
2
 
! Отговори
трънчо преди 3 седмици
Повечето от тия посерковци са потънали в кредити и с две ръце драпат да се намърдат в парламента за да си оправят положението.А,НИЕ ще чакаме да ни оправят държавата.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
29 чиляка са борят за идно мясту.Борбътъ е безмилостно жистокъ.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Г-н Димитров, ако четете сега може ли един въпрос?
Днес Румен Радев каза в неделя да теглим чертата.
Така ли ще се гласува в бюлетините с хартия? С черта?

Благодаря.
7
1
 
2
 
! Отговори
Киро Главата преди 3 седмици
По жертви от вируса и кандидат дупетати на #1 място в Европа, по заплати и ваксини последни.

Забравих да добавя - по количеството книги прочетени от премиера, пак последни, може би има някаква връзка - знам ли и аз
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Според мен при толкова хора и толкова ентусиазирани гласоподаватели е по-лесно и ефективно да се организира един турнир, където всички се състезават в ред дисциплини - бокс, математика, шиене, бягане 100 метра, овчарски скок, скоростно учене на стихотворения, готварство и т.н. 240те първи в турнира стават депутати, останалите се пращат да работят в урановите мини. Така депутатите ще имат голяма мотивация да са все борбени хора.
5
0
 
0
 
! Отговори
8409 преди 3 седмици
И нито дума за безобразията в секциите извън страната. В последния момент парламентарните партии изпащат свои хора да изтикат доброволците, които с години организират и провеждат избори по места. След като са събрани заявленията а гласуване, осигурено помещението, защото местните власти познават опита на българите там и им имат доверие, хайдеее, на готово идват комавндировани. С чии пари? А в България не достигат хора за секциите, ти да видишш. За да ни откажат от гласуването.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Трябва да увеличат местата, защото не достигат при толкова кандидати и висока безработица.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Лелеее, що народ иска да ме оправи
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Голям наплив, всички искат да са дупетати. Аз викам да вземем да ги подредим всичките и да направят един парад. Отпреде Азис ще го води, отзаде Карамазов ще варди строя, хахах.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ши съ избият!