Успяха ли политиците да стигнат до избирателите?

Коментар на анализаторите Първан Симеонов и Антоанета Христова
Обновена: 2 апр 2021 22:19 | 2 апр 2021 19:50, Екип на Bulgaria On Air
22
Успяха ли политиците да стигнат до избирателите?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Последен ден от предизборната кампания. Точно 29 дни. С толкова официално разполагаха политиците, за да спечелят доверието на избирателите. Неофициално битката е в разгара си вече половин година.

"Протестите през лятото сложиха начало на кампанията и това е една от причините тази кампания да изглежда малко по-вяла", категоричен е социологът Първан Симеонов.

"Миналото лято започнаха събития, които трябваше да доведат до избори. Не доведоха до избори. Така че не бих ги определила като кампания, а социално събитие", коментира политологът Антоанета Христова.

Ковид ситуацията промени облика на агитацията. Промяна се наблюдава и в поведението на големите политически сили. За разлика от тях, атакуваща позиция заеха по-малките формации.

"Политиците бяха обрани от страна на ГЕРБ и БСП. Липсваше Слави Трифонов. За ГЕРБ причината беше, че те трябваше да стъпят на това, което са направили, те не можеха да се хвалят с нещо ново, но никой не се обръща да влиза в битка с други опоненти. При БСП се опитаха да натрупат дивидент и видяха, че не могат", каза Христова.

"Този път основната опозиция - БСП, избра по-различна тактика в сравнение с предишни кампании. Преди беше много агресивна по-конструктивна и любопитно за гледане. Като няма бой от опозиция. Слави - друг опозиционен играч, се самозатвори, канализирайки само през една точка", добави Първан Симеонов.

Според анализаторите по-интересна ще е ситуацията след 4 април и как ще се състави ново правителство.

"Друг е въпросът какво ще прави Борисов обаче. Ако народът му връчи мандата, питането е ще се опита ли да го консумира. Може пак да има протести. Но всичко зависи от резултата и ще разберем като го видим", допълни Симеонов.

"Трябва да се опипва много внимателно ситуацията е взривоопасна. Това означава, че след изборите ще има едно ходене по въже и вероятно те ще бъдат по-интересната част от предизборната кампания", заяви Христова.

Основният фактор за това колко партии и какъв е резултат от кампанията ще има след изборите.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: изборипарламент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
240 безделници няма как да стигнат до мене в люлин в мом вали град колкотограхово зърно и господ ни праща сигнали дано се освестим
11
0
 
1
 
! Отговори
Deliormanli преди 3 години
Ot 30g ne uspqha i nqma da uspeqt.Ne vzemayte podkupi otidete i drasnete byuletinata prosto da e nevalidna inache glasovete vi otivat.Nparavete go!1chas shte zagubite no pone moje da ppkajite che ste sposobni da promenite neshto inache kolkoto e po-malka glasuvaemostta tolkova pp-dobre za PP
10
0
 
2
 
! Отговори
за преди 3 години
4 години не успяха та сега ли
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
bsp bkp i dps kat gi izberat i kakvo?! ne otivat na rabota s meseci... ne otivat na rabotnata plostadka izobsto...evavat sa s elektrorata...i sia pak li tea experti po saraiski boyanski i park rossenec dalaveri she izberete?! ili amerikanskite i ruskite spyoni?!
8
3
 
5
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До блажени .....важно е какво искаме Ние...опитваш да ги очерняш...последните 30 г. България не е имала по справедлив и достоен Президент...не е призовавал за никого...а за смелост хората да изразят мнението си...Борисов създаде Ц.Василев...още гладуваме 4.5 мил.,които ограбихте от КТБ,Борисов вземаше милиони от Божков за да ограбват бедните и гладните,през лотариите ...Менда излъга народното Събрание да гласуват "удобна"данъчна на Божков...къде е Президента във вашите измами и кражби???
7
4
 
3
 
! Отговори
новите 240..тарикати преди 3 години
До блажени .....забрави попа с чувала ,некъпания Бабикян , пишман адвоката и танчето момата....и най-отпред ....***....на измамените ---- честито месии....ще живеем като в рая...
6
6
 
4
 
! Отговори
блажени ..... преди 3 години
Радев иска да гласуваме за нови лица - Мая, Христо, Атанасов , Цветанов, Корнелия , ...и черешката на тортата - певеца Слави , Тошко рошавия и беглеца от Дубай ( между другото един от най-богатите в източна европа ) . Те ще донесат промяната....вярно е...свят ще ни се завие от това което ще ни се стовари на главите...Орешарски пасти да яде...ама нищо де , на нас акъла ни е на другия ден....стига сеир и песни да има , за децата си после ще мислим.....ама файда...йок...
5
1
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 3 години
С обиколки и събирания в работно време, с тотална липса на дебати и програма на която и да е партия няма как да са стигнали до гражданите. Стигнаха само да маалите където раздават пари за да гласуват за правилните.
4
4
 
8
 
! Отговори
Избирател преди 3 години
До моето семейство не стигнаха.не получихме локум,,пари и кюлчета.е няма да гласуваме.е поне рахат локум да имаше.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не. още ме търсят
2
3
 
15
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Чекмеджан стигна до...всички избиратели,сигурен съм.
1
4
 
4
 
! Отговори
На печеливши ЧЕСТИТО преди 3 години
В Неделя към урна,после на хypка.