Цветанов: Държавата ни се нуждае повече от всякога от правила

Лидерът на Републиканци за България гласува във Велико Търново
Обновена: 4 апр 2021 10:46 | 4 апр 2021 10:45, Нели Христова
56
Цветанов: Държавата ни се нуждае повече от всякога от правила
Снимка: БГНЕС

"Искам първо да поздравя Католическата общност с Великден. Упражних конституционното си право на глас, за да имаме бъдещ силен парламент и умно управление. Всички ние знаем, че днес се нуждаем повече от всякога от държава с правила! Убеден съм, че ще го направим, всички които излязат и упражнят своето право на глас. Това заяви председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов, който по традиция гласува в Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ във Велико Търново.

Още по темата

„Искаме висока избирателна активност. Това, което виждам днес като кандидат за народен представител от Велико Търново е неспособността на държавата да се справи с гарантирането на вота. От сутринта до настоящи момент преди влизането ми да упражня своето право, имаше проблеми с машинното гласуване в почти всички секции, които са на територията на Великотърновска област. Задаваме си въпроса, какво става с упражнения вот към настоящия момент“, попита Цветанов.

„В момента почти от всякъде има сигнали за проблеми с машинното гласуване. Колегите подготвят съответната жалба, защото това е абсурдно и недопустимо, в един реален изборен ден това да се случва“.

 По думите му проблемите са започнали от Горна Оряховица, Велико Търново, има сигнали и от Елена.

„Жалбата ни е за това, че има възможност гласовете на гласуващите машинно да не бъдат отчетени, защото знаете, че това е сериозен проблем, а има доста хора, които са упражнили правото си с тази възможност, която предлага законодателят и това, което беше въведено като правила от ЦИК.

Дори, когато аз попитах за машинно гласуване ми казаха, че има проблем и не може да бъде направено такова“, уточни Цветан Цветанов.

На въпрос какво очаква България след 4 април Цветанов заяви: „Искам да имаме нормалност, да могат представителите на всички парламентарни групи, които ще бъдат в следващия парламент, заедно с всички институции да постигнем този консенсус и да излезем от тази тежка ситуация на конфронтация. Нормалността ще очертае хоризонта за страната ни. Ще даде бъдеще и ще може както обществото, така и отговорните политически лидери, заедно с представителите на всички институции да обединим усилията си и да можем реално да подпомогнем малкия и средния бизнес, да подпомогнем тези, които се нуждаят днес от подкрепа. Съхраняването на всяко едно работно място, на традиции които има страната ни в определени отрасли. Във Велико Търново, където над 60% от икономиката е туризъм трябва реална подкрепа за хората от тези браншове. Да знаем, че има една верига от доставчици, от производители и всичко това, което ние се ангажираме, от нашето участие в тези избори е да може да има реални политики, които да стигнат до хората и всички тези засегнати бизнеси. Защото тяхното фалиране ще бъде с много по-тежки последствия след пандемията. Това, което се случи с невъзможност да се реагира адекватно по време на пандемията, е заради конфронтацията и противопоставянето, което беше генерирано през тази година и половина. Искаме да има нормалност, бъдеще и хоризонт. Аз съм убеден, че заедно ще го направим, защото всички сме много по-силни, отколкото едноличното управление, което имаме днес“, категоричен беше Цветан Цветанов.

Цветанов спази и традицията си, преди да даде своя вот, да посети Катедралния храм „Рождество Богородично“. Там заедно със съмишленици и кандидати от листата запали свещ за здраве, успех и благоденствие на всички българи. Те получиха и благословията на Великотърновския митрополит Григорий.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
ДаНакажемШайката преди 3 години
Братя българи! Днеска трябва масово да гласувате, за да не започнете след изборите Цвъки пак да псувате !
39
0
 
0
 
! Отговори
Branimir преди 3 години
Правилата в държавата трябва да се спазват! Успех!
38
0
 
2
 
! Отговори
Stan преди 3 години
Да видим дали ще се стигне до държава с правила и разумно управление (21), чрез неразумно организирани избори!
37
2
 
3
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Цeцo, ти cи иcтинcкa aгeнция зa нeдвижими имoти.В мoмeнтa прeдлaгaш:Aпaртaмeнт 98 кв. м. - Мaнacтирcки ливaди - 120 000 EAпaртaмeнт 68 кв. м. - Бoянa - 110 000 EAпaртaмeнт 88 кв. м. - Цeнтърa, бул. Хр. Бoтeв - 140 000 EСтудио 50 кв. м. Бояна - 50 000 ЕМезонет 120 кв. м. - Мaлинoвa дoлинa - 160 000 EAпaртaмeнт 68 кв. м. - Гърдoвa глaвa - 80 000 EAпaртaмeнт 110 кв. м. - Дрaгaлeвци - 200 000 EДай ми гo бeзплaтнo тoзи в Мaнacтирcки ливaди, нищo чe e първи eтaж, щe глacувaм зa тeб дoживoт!
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Успех!
35
3
 
4
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Ако спечели да вьведе сьс закон за всеки гражданин -5 апартамента и асансьор
34
2
 
4
 
! Отговори
Жаклин преди 3 години
За Държава с Правила! Успех!
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отвратително долно ченге!Като всички в шайката на СИК!
32
2
 
4
 
! Отговори
ДаНакажемШайката преди 3 години
Цвъки,замислял ли си се някога,че като влезеш след изборите при Бай Ставри,ще ти ръждяса асансьора?Кой акъл ти даде, асансьор да купуваш!?
31
2
 
8
 
! Отговори
ДоуноКопеуе преди 3 години
Помниш ли Цвъки:"Мен никой не може да ме съди!"За какви правила и за коя държава говориш сега!?
30
2
 
7
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Не мога да намеря дума с която да те определя! Отвратително противен човек! Не ставаш за нищо!
29
3
 
3
 
! Отговори
БАТ САЛИ преди 3 години
ТОЗ ПЪК И ТОЙ КЪДЕ СА НАТИСКА!
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо искам да върнеш апартаментите, а след това да се скриеш някъде!
27
2
 
6
 
! Отговори
Alex преди 3 години
От всички странни хора тоя ми е най-странен. Кара ме да ми се повръща.
26
2
 
6
 
! Отговори
не спазва правилата преди 3 години
Заради едни филмови арести БГ. плати бая пари ! Защо режисьора не ги плати , а ги плати данъкоплатеца ?
25
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цветанка провален си в Пловдив водача ти е жив зян ! Събрал си ги от кол и въже гладни въшки които един за друг си говорят за гърба и раздават баклава еместо кебапчета
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
NEW GOVERNALL RULE ДО ВЧЕРА ШЕСТАК, ОТ УТРЕ ШЕЙСЕТИШЕСТАК.
23
2
 
7
 
! Отговори
1913 преди 3 години
ХАХААХАХ ЦЕЦО ИМА ФЕН ТУКА, ДАВА МИНУСИ ЗА ВСЕКИ ЛОШ КОМЕНТАР ХАХХАХАХ, ЖАЛКА ДУШИКА НЕЗАВИСИМА, ТАКА ЛИ ТИ КАЗАХА БЕ БОТ, ДА ХВАЛИШ ЦЕЦИ УМНИЯ ПОЛИЦАЙ, ТОЛУ ВИЖ НЯКОЙ КЕБАПЧЕ И ЗА ТЕБ, АМАН ОТ ПРЕДАТЕЛИ...САМО ДЕТО ЦЕЦИ НЯМА ДА ПРЕХВЪРЛИ 1 ПРОЦЕНТ, НЕЩО КАТОаЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ ПРЕЗИДЕНТ
22
3
 
10
 
! Отговори
к преди 3 години
САМО ЗАРАДИ ГАДНИЯ ТИ ФЕЙС ЧОВЕК НИКОГА НЯМА ДА ГЛАСУВА ЗА ТЕБ , АМАН ОТ УМНИ ЧЕНГЕТА, ОТКЪДЕ ТОЗИ АКЪЛ БЕ ЦЕЦИ, С БОКО СЕ РАЗЛЮБИХТЕ УМНИЦИТЕ...И ТОЯ ЩЕ ГОВОРИ ЗА УМНО УПРАВЛЕНИЕ БОЖЕ БОЖЕ, ЕДИН МИЛИЦИОНЕР ШОФЬОР НА НЯКОЙ ГЕНЕРАЛ УЖАС..
21
6
 
4
 
! Отговори
Свободни избори преди 3 години
Днес всеки е свободен да избере измежду Кремълското лоби на Нинова или Американското лоби на Цецо. Имате свободна воля и съвест, действайте, ама после да не се оплаквате!