Хампарцумян: Предприемчивите хора трябва да са с приоритет

Трябва да има разумни цели, които да се преследват
4 апр 2021 18:09, Ния Христова
19

Коя е ваксината за българската икономика? Как можем да изплуваме от най-задните класации в Европа? 

"Развитието на икономиката и на държавата е плод на системни и дългосрочни усилия, така че ще трябва да се работи, да се учи и да се организираме, за да бъдем успешни в икономиката и изобщо", коментира в Изборното студио на Bulgaria ON AIR Левон Хампарцумян, председател на Българския форум за бизнес лидерите. 
 
"Трябва да има разумни цели, които да се преследват, защото с PR може да се спечелят едни избори, обаче за управления се искат едни усилия, които променят нещо съществено", категоричен е Хампарцумян.
 
"Когато се говори за парите от Европа, се говори за усвояване. По-скоро трябва да обсъждаме програми за развитие, за цели с нашите пари, подпомогнати от Европа. Просто да вземем едни пари и да ги сложим в някакви стадиони в безлюдни села... Те ще ангажират известно време някакви хора, но няма да имат дългосрочен ефект за развитието на държавата", заяви Хампарцумян.
 
Според него парите от Европа и от данъците ни, трябва да се използват, за да се развиват на по-високи обороти държавата и икономиката.
Още по темата
 
"Може да разчитаме на инвестиции, когато има среда, в която хората, които ще инвестират, ще се чувстват добре", посочи още банкерът.
 
"Трябва да работим в посока да създаваме кадри и възможности. Всяка една модерна фирма разчита на това да вземе добре образовани и обучавани хора. Усилията в образовани започват да дават плодове 10-15 годи след като са направени. Отиват отвъд всякакви политически мандати. Наблюдавахме системно недофинансиране и неглижиране на образованието. Политиците започват да се усещат, че са си стреляли в крака предишните 20 години", обясни Хампарцумян.
 
Да подготвиш хора, които да имат знания и гъвкавост да се адаптират на пазара на труда след 15 години. 
 
"Обстоятелствата ни накараха да разберем по трудния начин, че лекарите, инженерите, хидроинженерите са важни. Трябва да създадем кадри и условия тези кадри да се чувстват добре в собствената си държава", изтъкна още той.
 
Банкерът е категоричен, че правителството трябва да има визии и цели, които българите да приемат за собствени. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
чалгясалия наглец ще ми даде ли 100 лева на заем а аз да му върна 95? защото наглия български банкер това прави, най- наглите долни смърдящи *** които чалгясалите наричат бизнесмени са българските!
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това трябва, онова трябва, накрая нищо..
12
0
 
6
 
! Отговори
Иваило преди 3 години
..с приоритет да бьдат мошениците
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хампи, ти как започна, че не зная, но предполагам?
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха, бесен капиталист обяснява кой трябвало да е с приоритет. И какво значи предприемчив? Да не би да е предприемач с милиони от мама и тате, който има наготово капитала, с който да ПРЕДПРИЕМЕ нещо? Защото Хампарпръднян така ги разбира нещата - тези с пари - с приоритет, а другите - те са заменими.
9
0
 
16
 
! Отговори
Ученика преди 3 години
Хампи...а къде трябва приоритетно да бъдат крадците от Булбанк?
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То се вижда, че сме попаднали в ръцете на някакви дето халхабер си нямат кои сме и за какво се борим, даже не искат и да знаят. Стрелят на посоки, току-що паднали от Марс и си мислят, че се вписват.
7
0
 
12
 
! Отговори
Готвач Ядрен физик преди 3 години
Я нашите инженерни вузове какви инженери са произвели Хампарцумян и Проданов първият пишман финансит вторият пишман алпинист и къде тука се вместват Лаплас Гаус и Лайбниц?
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 4Може, ама ревете, като шоздписвате NCC-та нали?
5
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е!
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човек който чрез нахалството си достигна нивото на което е, е странно да говори. Всеки бизнес може да си отгледа нужния кадър, а не да чака държавата да го изучава, а те да го ползват.
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубава работа ама "арменска"
2
3
 
10
 
! Отговори
.!. преди 3 години
значи когато един химик като този почне да ми дава акъл за банкерство и за капитали и почвам да се изприщтвам! Не за друго ми явно не е успял в това което е мислел че е добър и станал какво!? И сега дава акъл кое как трябва да е! Еми то явно е така тука по тия земи! Математици казват как ше се лекуваме химици ни казват как да си влагаме парите! Абе ... бало си майката! Сега трябва и папата да ми каже как да снимам порно и да правя оргии и ....!!!
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този за предприемчив ли се има?