Машинното гласуване в Добрич продължава

То беше временно прекратено, а проблемите - изчистени
3
Машинното гласуване в Добрич продължава
Снимка: БГНЕС

Машинният вот в Добричка област не е спрян и всеки, който пожелае, може да упражни правото си на глас по този начин, ако съответната Секционната избирателна комисия разполага с такава техника.

Това заявява председателят на Районната избирателна комисия Цонка Велкова, цитирана от пресцентъра на областната управа.

От РИК обясниха по-рано, че граждани, гласували машинно, са установили несъответствия с хартиената бюлетина, и СИК са сигнализирали за проблема.

Още по темата
"В секциите, в които имаше несъответствия, машинното гласуване временно беше преустановено. Всеки един от случаите вече е проверен и изчистен", пояснява председателят на РИК.

В РИК е постъпила и жалба, според която в секция с над 300 избиратели липсва машина за гласуване. Сигналът е изпратен по компетентност до Централната избирателна комисия, предаде БТА.

След проверка на място като неоснователен е преценен друг сигнал - съмнение, че се оказва натиск върху възрастни хора в село Одринци да гласуват за определена партия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
xa xa xa преди 3 години
Всеки един от случаите на машинното гласуване вече е проверен и изчистен
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гласувах за по-малко от минута на машина. Даже бабата не бе успяла да ми впише данните от личната карта, аз се бях върнал да се подпиша и да си я взема.Освен това резултатите няма да ги сумират некви хора в протокол, а самият сметнати.