Оказа ли пандемията влияние върху вота и резултатите?

Очаквах повече хора да се уплашат, посочи психиатърът Цветеслава Гълъбова
13

6 или 7 партии влизат в новия български парламент, според данните от паралелното преброяване на "Галъп интернешънъл". Оказа ли пандемията влияние върху вота и резултатите?

"Моята професия ме е научила на нищо да не се изненадвам, така че за мен няма изненада. Хората са различни, гласуват по различен начин. Не бива никой да е разочарован. Радвам се, че повече никой управляващ няма да има комфорта да прави каквото си иска. С това се приключи и това е достатъчно", каза психиатърът Цветеслава Гълъбова в Изборното студио на Bulgaria ON AIR.

Още по темата
Тя е очаквала пандемията да има по-голямо влияние върху активността на изборите.

"Очаквах повече хора да се уплашат, но избирателната активност, която се регистрира, е горе-долу като на предишните избори, което означава, че хората не са били толкова притеснени. От гледна точка на психологията това е много важно. Това е наша малка победа", допълни Гълъбова.

Журналистът Петко Георгиев смята, че комбинациите стават невъзможни.

"Това, което на мен ми харесва, е, че макар да изглежда парадоксално - този многопартиен парламент създава изискването за малко по-сложно постигане на консенсус за постигането на решения. Няма да сме в ситуацията, в която на сутринта сме с маски, на обяд сме без маски, вечерта отново сме с маски. Утре са затворени моловете, а следобед са затворени фитнесите. Няма да имаме тази стабилност на едноличната воля, която имахме досега", подчерта журналистът.

Той припомни, че ДПС имат еднаква заявка на изборите - по някакъв начин да влязат във властта. А по думите му добрият резултат за партията на Слави Трифонов не би трябвало да е изненада за никого.

"Не мисля, че управляващите са запазили позицията си благодарение на някакви свръхспособности, защото ги нямат. Помним бившият втори какво каза преди няколко седмици - как се печелят избори. Да не забравяме огромната администрация, която ще се бори със зъби и нокти да запази позициите си", посочи Гълъбова.

Тя коментира и загубата на ГЕРБ в София, където убедително печели "Демократична България".

"Те са вече от дълго време във властта, хората вече са уморени. Вече всички открито говорят за корупция. Тя наистина убива. Виждаме какво се случи по време на управление на здравната криза. Тези пробойни не са от сега. За тези проблеми ние знаем повече от 10-15 години", добави психиатърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 3 години
Разбира се, че оказа влияние. Не само хората са уплашени, ами и нарочно издадената заповед на здравния министър всеки влизащ в България от чужбина да представи отрицателен PCR тест попречи на много да гласуват.Най-вече това се отнася за изселниците в Турция, затова сега нямаше традиционните автобуси с гласоподаватели. Но много други българи от Западна Европа, Англия и САЩ нямаха възможност да се върнат, а както виждаме имаше огромни опашки пред секциите и Бойко там губи убедително!
10
0
 
6
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
НИТО ЦАРЯ ВИ ОПРАВИ. НИТО ПОЖАРНИКАРЯ. И КАКВО --- ЧАЛГАРЯ ЩЕ ВИ ОПРАВИ ????? Видя се колко образован и здравомислещ е българина възпитаван он плезещия и намръщен ЧАЛГАР ??? Това е държавата на чалгата, простотията и гейовете --- ЧАЛГАРИЯ-- НЕ БЪЛГАРИЯ.
9
0
 
1
 
! Отговори
И аз преди 3 години
Радвам се, че повече никой управляващ няма да има комфорта да прави каквото си иска.
8
5
 
4
 
! Отговори
Само един шпрайт преди 3 години
Аз също не отидох да гласувам заради пандемията. През стаите за гласуване минават много хора и със сигурност има и болни. Не бих рискувал здравето си и това на семейството си.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 3:"БСП ги удари най-много."Не е до това. Прости курнелията е корумпирана и некадърна. тя не иска да спечели изборите, а иска да разкара опонентите си и да остане начело на сравнително голяма партия, за да продължи да цица париците. И не случайно предизборната и кампания се състоеше от общи, нищо не значещу приказки.
6
7
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Естествено. В наше село живеем 200 души, миналата седмица направиха тест на 300 души и се оказаха 400 заразени, а днес гласувахме всичките 500 души и дадохме за ГЕРБ нашите 600 гласа!
5
6
 
5
 
! Отговори
пак оправдания преди 3 години
Нали Фигуранта им каза от Шипка че няма вирус и да не носят маски.Какво са се укрили по апартаментите и сега не били гласували заради вируса?Да не би Бойко да измисли датата?Или КН похарчи парите за лични нужди и сега ....
4
15
 
13
 
! Отговори
Разбира се преди 3 години
Пандемията оказа влияние. Аз, семейството и близките ми не гласувахме, приоритът на много хора е здравето и животът на семействата им. Главният въпрос сега е не кой ще управлява, а колко заразени и починали ще има след тези избори?! И на този въпрос отговор трябва да даде БЕЗПОЛЕЗНОТО първеню в президентството.
3
8
 
10
 
! Отговори
бай Миле преди 3 години
Нещо криви излезнаха сметките на баце... не успя да уплаши хората и сега ще има да бърше сополи.Все пак не може да не му празнаем, че пенсиите добре ги наплаши и наистина закопа бсп.
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП ги удари най-много. Бая стари избиратели умряха.Бог да ги прости! А живите такива са доста страхливи да излязат да гласуват, защото са най-уязвими от Ковид.
1
2
 
12
 
! Отговори
Ани преди 3 години
Това броене на гласове показва каква е активната част от населението.Тази част ще гради бъдещето, а останалите ще гледат.Нека видим как стоят нещата в останалата част от света.