Преустановяват машинното гласуване и в Добрич

Установени са несъответствия в имената и номерата на кандидати
Обновена: 4 апр 2021 13:11 | 4 апр 2021 13:07, Ния Христова
63
Преустановяват машинното гласуване и в Добрич
Снимка: БГНЕС
Започнаха поетапно преустановяване на машинното гласуване в област Добрич. Причината е, че са установени несъответствия в имената и номерата на кандидати, както и квадратчето за "не подкрепям никого", предаде БНР.
 
От РИК очакват ЦИК да разреши казуса.
 
Подадени са редица сигнали за разменени имена и номера на кандидати от различни партии, както и на възможност за гласуване с "не подкрепям никого" в област Добрич.
Още по темата
 
"Имаме сигнали от секции, поетапно преустановяваме, очакваме ЦИК да се поизнесе, сезирани са. Има разменени, дублиращи имена, липсва квадратчето „не подкрепям никого". 
 
Подаден е сигнал и за гласуване с фалшиво ЕГН в една от секциите в Добрич, лицето е задържано и е предадено на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
5
 
19
 
! Отговори
мак преди 3 години
От колко време се говори за машинно гласуване? Машините струват пари и се оказва, че са безполезни. Защо нещата не са подготвени както трябва, всичко в последния момент се прави? На шайката не й изнася, това да не ти е бюлетина, на която можеш да драснеш чертичка и да я направиш невалидна. Яко се работи в полза на оня с джипка, той коли и беси, разполага се с пари, медиите му пригласят, ще му честитим в края на деня.
28
2
 
9
 
! Отговори
Nona преди 3 години
Те в Щатите манипулираха и фалшифицираха ,та тука ли?Припомнете си какво е казал Марк Твен за изборът!
27
2
 
8
 
! Отговори
Ето за това преди 3 години
Говорим! Трябва да има съмнения, трябва да има протести. Трябва територията на България да бъде като блато за съюзниците от НАТО. Да се движи под краката им, да се цепи. За да бъдат неутрализирани действията им в Украйна. Петата колона в действие.
26
6
 
3
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Едно време учехте в 5 клас, че в началото на 19 век в Англия имало движение на лудитите, по името на синдикален или някакъв лидер Нед Лγд. Тези пролетарии чупели машините, защото мразели чорбаджиите и не им се работело понякога. Нищо ново!
25
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
жалка гербаджийска реалност. Бай Дън ряпа да яде. Хаха и Путин може да се е намесил. Докато пуска фишеци с треторазрядни шпиони, компрометира изборите. Знае ли човек...
24
4
 
26
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Пожарникарски номера.Да си заминават мирно ,че този път народът ще побеснее.Оляха се.Съвсем за *** ни вземат.
23
3
 
14
 
! Отговори
Чук и Гек преди 3 години
Каквото с хартии, такова и с компютри! Нищо не става от вас! Самият противник на машинното гласуване, достолепният стар мошеник М. К. обяви комисиите за некомпетентни и затова имало забавяне при предаване на протоколите! Показа копие на протокол, връщан за въвеждане в ред 40 /четиридесет/ пъти! И какво от реалното гласуване е останало според вас, след такъв ремонт?
22
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напълно умишлено от страна на ГЕРБ е това.Единствено те се страхуват от машинното гласуване и го опорочиха.Но пък е безразсъдно да хвърлиш милиони бюджетни пари за закупуване на машини, за да ги захвърлиш в избирателния ден.
21
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изборите не са легитимни ако няма достъп до машини. Ще се анулират тия избори + толкова ще е тюрлю гювеч че няма как да се състави правителство
20
5
 
23
 
! Отговори
МАШИНист преди 3 години
Започна се! В момента спасяват боко от катострофален резултат на изборите!
19
5
 
21
 
! Отговори
ГЕРБ в паника преди 3 години
Видяха,че губят и чупят машини,саботират изборите.Да гласуваме.
18
4
 
18
 
! Отговори
Анулиране преди 3 години
Анулирайте изборите.Две области без обективен вот,а в други много секции също не става с машините.Сега алчните гербери ще кажат ,че опозицията искала машини.Тези май с избори няма да дадат властта,а ще ядат пролетен тупаник-май пак ще сме по площадите и този път ще си го отнесат.
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Споко.Всичко отдавна е нагласено.От управителя на лагера.
16
17
 
4
 
! Отговори
Оказа се преди 3 години
Все пак, че машините са хакнати. Руската тактика успя. Сега изборите няма да бъдат признати за легитимни. Ще има протести... после правителство на пРезидента ще организира избори в полза на Кремъл. Гледайте какво се случва в Украйна. Нещата са много по-сериозни от просто едни избори.
15
2
 
17
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Вие, които сте против техниката, по какъв начин поствате тук? Да не би да изпращате летописи до сайта по Български пощи?
14
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Голям та.шак! Ми ***, Мокрия г.з и др. сладури настояваха САМО за машинен вот. Ако тях, ***, ги бяха послушали сега вота в половин БГ щеше да е спрял. Кой щеше да е виновен? Бойко , нали?Ид.иоти червени!"Ти май не си наясно, кой организира изборите и кой носи отговорност за провеждането им
13
5
 
28
 
! Отговори
Да гласуваме преди 3 години
ГЕРБ спират машинното гласуване,защото там НЕ могат да фалшифицират.Утре ще забранят изборите,защото НЕ могат да ги спечелят.ГЕРБ=***.
12
16
 
6
 
! Отговори
Влади преди 3 години
Голям та.шак! Ми ***, Мокрия г.з и др. сладури настояваха САМО за машинен вот. Ако тях, ***, ги бяха послушали сега вота в половин БГ щеше да е спрял. Кой щеше да е виновен? Бойко , нали?Ид.иоти червени!
11
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Представете си ако беше само машинно! Едни 150 милиона отиват на вятъра ако не беше внесена поправка да има възможност и с хартия като застраховка.
10
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Призовавам тези които все още не са гласували: За Бога братя не гласувайте машинно! Вашият вот може да бъде зачетен, но не за желаната от вас партия!