Преустановяват машинното гласуване и в Добрич

Установени са несъответствия в имената и номерата на кандидати
Обновена: 4 апр 2021 13:11 | 4 апр 2021 13:07, Ния Христова
63
Преустановяват машинното гласуване и в Добрич
Снимка: БГНЕС
Започнаха поетапно преустановяване на машинното гласуване в област Добрич. Причината е, че са установени несъответствия в имената и номерата на кандидати, както и квадратчето за "не подкрепям никого", предаде БНР.
 
От РИК очакват ЦИК да разреши казуса.
 
Подадени са редица сигнали за разменени имена и номера на кандидати от различни партии, както и на възможност за гласуване с "не подкрепям никого" в област Добрич.
Още по темата
 
"Имаме сигнали от секции, поетапно преустановяваме, очакваме ЦИК да се поизнесе, сезирани са. Има разменени, дублиращи имена, липсва квадратчето „не подкрепям никого". 
 
Подаден е сигнал и за гласуване с фалшиво ЕГН в една от секциите в Добрич, лицето е задържано и е предадено на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
14
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Вчера тук хартиените бюлетини пристигнаха до 15.00 часа! Комисията обаче чака да доставят машината до вечерта! Ако някой е инсталирал информацията в последния момент, какво да очаквате?!
8
4
 
25
 
! Отговори
От Зарата преди 3 години
Ей, не се пуска лесно кокала.Нарочно го правят,в Стара Загора също има проблеми.Забелязахте ли как последните дни социологическите агенции започнаха да дават голяма преднина на ГЕРБ,а преди няколко дни дори някъде ги даваха губещи-сега ще кажат,че победата им е очаквана.Пак ще фалшифицират,губя надежда за промяна.Такав манипулация и тоталитаризъм не е имало от соца.
7
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Венецуелски софтуер, сър.Цял свят ги изхвърли. Сега да плати разноските Радев и компания! Те реваха за машини. Никой не гласува с машини. Искаха да прецакаm хората.
6
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пуснах поне 10 поста в които писах : НЕ ГЛАСУВАЙТЕ С МАШИНИТЕ! ТЕ СА ОТРЕЧЕНИ В ЦЯЛА ЕВРОПА! НИКЪДЕ В ЕВРОПА НЕ СЕ ГЛАСУВА МАШИННО! В НЯКОИ ДЪРЖАВИ МАШИНИТЕ ЗА ГЛАСУВАНЕ СА ЗАБРАНЕНИ ОФИЦИАЛНО. ЗАЩО НЕ СЕ ПОУЧИХМЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ ОПИТ? ЗАЩО УГОДИХМЕ НА фигуранта и бсп? Нали при неминуемата издънка с машините те ще обвинят пак ГЕРБ?
5
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
гербераците умишлено направиха този хаос с машините !Българите от цял Свят се вдигнаха и тук в Бг въпреки пандемията и казват Не искаме повече герб ,ама тея са толкоз нагли и нахални не се спират пред нищо -искат власта на всяка цена
4
7
 
13
 
! Отговори
Бай Тошо преди 3 години
Власт с избори не се сваля.
3
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Анулиране на изборите. Две области без машини.
2
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Машинното гласуване беше продиктувано от фигуранта и бсп. Но защо ГЕРБ им угодиха и приеха лесно този ненадежден начин на гласуване?
1
8
 
20
 
! Отговори
KALki4 преди 3 години
Да не забравяме, че машинното гласуване беше организирано и продиктувано от ГЕРБ!Още колко машинации ни очакват до края на изборния ден...