Над 90% от изборните протоколи са сгрешени, опашка пред "Арена Армеец"

Процесът допълнително се бави заради противоепидемичните мерки
187

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Продължава предаването на изборните протоколи в столицата.

Опасения, че при отчитането на изборните резултати ще има масови грешки, имаше още в дните преди провеждането на вота в неделя заради усложненото попълване на протоколите в СИК. Този проблем беше потвърден официално от секретаря на 23-та РИК Полина Витанова, след като изборните книжа започнаха да пристигат и да се обработват в „Арена Армеец“.

Още по темата

„Над 90% от протоколите са със сборни грешки. Сложното разпределение на преференциите оказа своето влияние. Също така многото числа, непоследователното вписване и сборуването им също доведе до сборни грешки“, заяви Витанова пред Нова телевизия.

По думите ѝ отстраняването на тези неточности отнема средно поне по 45 минути, след което протоколите отново се връщат в изчислителния пункт „за ново въвеждане, отново трябва да изчакат, за да се прегледат от член на РИК, и чак тогава да се предадат и прегледат изборните книжа“.

Процесът допълнително се бави заради противоепидемичните мерки. Масите в залата са отдалечени на по-голямо разстояние една от друга и членовете на СИК се налага да се изчакват допълнително някоя от тях да се освободи, за да нанесат корекциите преди да отидат за повторно изчисляване на резултатите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народът ще търси Бойко, а Бойко ще търси Цецо!
69
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цирка Баце продължава, са се почва писане, брисане, докато Баце не стигне 40% ЦИРКАДЖИИ
68
2
 
23
 
! Отговори
ACDC преди 3 години
Проблемът не е в сложните протоколи, а в изключително простите хора, които са в избирателните комисии. Сбирщина от безработни и неграмотни, за които участието в такива комисии е начин да изкарат някой лев.
67
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 12 години и толкова избори щом не са се научили смятайте за каква компетентност става дума. Едно нещо Бойко и неговата шайка може ли да правят както трябва?Щях да кажа може да шофира, ама се сетих за един репортаж от жипката, дето ако не беше пасажера отдясно да му изправи волана щяха да се отъркалят в канавката.
66
0
 
13
 
! Отговори
тулуп преди 3 години
Сега да не ги сбъркат дотолкова че шкембето да влезе? На Боко патерицата се счупи, да ходи да поотслабне и наесен пак да се яви. Сега няма място за него - остана отвънка!
65
0
 
12
 
! Отговори
Алеко Константинов преди 3 години
Бойко Методиев Борисов прави избори.
64
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
90 процента от състава на комисиите са необразовани и неуки хора, какъвто е целия народ. Какво да очакваме???
63
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като губят изборите Герб ?Как няма да са сгрешени
62
0
 
12
 
! Отговори
Мумий Трол преди 3 години
Изобщо в страната на тиквите нищо не е това което изглежда!Гледаш хора с дипломи работещи дори в търговски фирми,с пари и числа,които не могат да направят простите действия събиране и умножение.И после се хванали да броят гласове!?Някой си е бъркал в носа в училище, слушал е Слави и Азис и се е напивал в петък вечер в чалготеката вместо да учи..Ей такива хубостници в бившата ми работа една ревизия не можеха да изкарат като хората!:))))))))
61
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези дето ги броят и те най-вероятно са еднокнижници.
60
0
 
12
 
! Отговори
L. преди 3 години
Нещо не мога да разбера - за да победи ГEРБ, трябва 90% от протоколите да се обявят за невалидни?
59
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не беше изгонил Цецо, сега Бойко щеше да е с 51 процента, ама на...
58
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Избори по тикварски- 100 души от СИК чакат заключени цяла нощ в Г Орях- В Бургас се канят да зарежат бюлетините. Чакат с часове в автобуси без храна и вода.- Хаос, сгрешени протоколи и опашки пред РИК-Ст Загора.- Напрежение в Пловдив - чакане, припаднали, студ, грешки. Хората са на ръба, имат нужда от одеяла, храна и топли напитки.- Над 90% от изборните протоколи са сгрешени.Протоколите се преглеждат от член на РИК и с цял куп ценни указания (ЦУ), се връщат на членовете на СИК за корекции.
57
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Извършват се едни корегции, които в никакъв случай не опорочават вота."Не разбрах какво казваш се извършвало?
56
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално, имайки предвид кой ги организира. Няма едно нещо свършено от Герберите, като хората.АМ"Струма"се срути, дефилето се срути,метрото се срути, пътят за Рилски и той се срути... очаквано беше и с организирането на изборите да не могат да се справят. Не е достатъчно само раздаването на пачки от багажника, трябва да има кой да свърши и работата.
55
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МАШИННО ГЛАСУВАНЕ С РЪЧНО ПРЕБРОЯВАНЕ!ЕЕЕ, НЕ!
54
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Сгрешени", разбирай подправени.
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз вярвам на този чуйек ! - Новият Т-шърт
52
5
 
10
 
! Отговори
Еврейска Дрипа преди 3 години
Още преди 30 години си знаехме, че чалгата е инсталиране на програма за ниски вибрации.Чалгарите ще затрият държавата. Това не са българи а някакви ***.
51
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винаги е имало математици, които оправят неразбориите в протоколите. Това го има от 30 години. Хората в комисиите трудно се оправят, и почти винаги има грешки, но не става дума за фалшификации. Който е предавал протоколи, знае за какво иде реч. Извършват се едни корегции, които в никакъв случай не опорочават вота.