Над 90% от изборните протоколи са сгрешени, опашка пред "Арена Армеец"

Процесът допълнително се бави заради противоепидемичните мерки
187

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Продължава предаването на изборните протоколи в столицата.

Опасения, че при отчитането на изборните резултати ще има масови грешки, имаше още в дните преди провеждането на вота в неделя заради усложненото попълване на протоколите в СИК. Този проблем беше потвърден официално от секретаря на 23-та РИК Полина Витанова, след като изборните книжа започнаха да пристигат и да се обработват в „Арена Армеец“.

Още по темата

„Над 90% от протоколите са със сборни грешки. Сложното разпределение на преференциите оказа своето влияние. Също така многото числа, непоследователното вписване и сборуването им също доведе до сборни грешки“, заяви Витанова пред Нова телевизия.

По думите ѝ отстраняването на тези неточности отнема средно поне по 45 минути, след което протоколите отново се връщат в изчислителния пункт „за ново въвеждане, отново трябва да изчакат, за да се прегледат от член на РИК, и чак тогава да се предадат и прегледат изборните книжа“.

Процесът допълнително се бави заради противоепидемичните мерки. Масите в залата са отдалечени на по-голямо разстояние една от друга и членовете на СИК се налага да се изчакват допълнително някоя от тях да се освободи, за да нанесат корекциите преди да отидат за повторно изчисляване на резултатите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
1
 
0
 
! Отговори
ДО 146 преди 3 години
Нищо не е дал Борисов на Гергов... 19мил си струва дупката и другите пари Гергов е дал 33% от АКЦИИТЕ НА Пловдиски панаир и 80% от голям хотел на ОБЩИНА ВАРНА....Нищо общо с Борисов.
129
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не сгрешени, а ФАЛШИФИЦИРАНИ!!!
128
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БЕСЕПЕТО ШАК АТАКНяма да подаде оставка!Точно тя вдигна БСП след Станишката и МИков.Борисов предвидливо даде на Гергов милиони за дупка и копаенетл започна от старите муцуни,на които им дръпна паничката.Точно техните интриги са причина за този резултат.Старите съсипаха БСП.
127
0
 
0
 
! Отговори
До 137 преди 3 години
До Анонимен 137Аз имам още по-добра идея, освен лаптопа може да не е ексел а да се достъпи през интернет някакъв портал който да наподобява формата на протокола и в него да си въвеждат данните онлайн тогава вече няма мърдане
126
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом 90% от протоколите са сгрешени, значи изборите трябва да се касират.
125
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки, коЙто брани хунтата е съучастник в престъпление!ДОЛУ ХУНТАТА!ОСТВКА! СЪД! ЗАТВОР!
124
5
 
4
 
! Отговори
Иванова преди 3 години
До Анонимен...И да дойде БСП да "ОПРАВИ '' ,ли...?Няма да стане!!!!
123
0
 
6
 
! Отговори
Max преди 3 години
Не се научиха тези хора да правят избори.В Нидерландия бяха 3 дни, да вземат опит от тях.
122
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименБъди сигурен, че нито един от тях не е и чувал за ексел
121
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 134Могат да им дадат лаптоп синстларин ексел, но не се знае дали всички членове на комисиите знаят, как се иизползва този софтуер.
120
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наистина не разбирам, не могат ли да им дадат по един лаптоп с една екселска (или каквато и да е) таблица, където да си попълнят чисълцата и да им ги сумира. За да няма грешки. Наистина не разбирам тая допотопна система. Гласувах машинно, за да им е по-лесно броенето, а то се оказва, че информационното обслужване е най-бавната част по веригата. Освен това не разбирам, защо всички машини нямат симкарти и да изпращат всички гласувания централно, и флашката да е само за потвърждение на резултатите?
119
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най - вероятно 10-те процента верни идват от Кърджали, защото там е от ясно по-ясно, че няма как да ги манипулират. Докъде я докарахме за 300 лв. Погледнете ги, ама хубаво ги погледнете тези които броят и стоят по секциите - живеят ден за ден и им дреме, че са се продали за 200лв + 60 - 80лв. на глас за герб. За тях важното е да закрепят месеца и до там. Вижте и вота от чужбина как върви и си направете сметка дали герб не са си купили вота.
118
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ги вземат във вкъщи за на зима за печката.
117
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който се пъне че тиквеника не е загубил е пълен ***. Дори да се коалира с дпс и бсп не му стига за мнозинство.
116
3
 
10
 
! Отговори
Пак цирк преди 3 години
То цялата държава е една голяма грешка....
115
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Саботажа продължава ,вчера прецакаха машините ,днес бюлетините - въртят сучат да останат на власт ,па и на мвро патеричката да изпишат някой глас та да влезе .Нарочно Не дадоха на Българите в Англия и Германия да гласуват ,щото не са за герб
114
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като отида да гласувам и видя същите кокошки в комисията и.....Ето от къде трябва да се почне промяната.....
113
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 114Ахъм, голяма победа е да знаеш, да си на 7% от Чалгаря. И само 1/4 от 50-те % от имащите право на глас да са те подкрепили. Някъде се загуби ромския вот, който по традиция гласуваше за ДПС, предполагам ориза и боба имаха полза. Иначе щом ви грее тенекиената купа за 1-во място - в рамка си я сложете.
112
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Палете всички протоколи и бюлетини, и сложете край на тази мутро-чалгарска пародия.
111
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След една година протести срещу правителството, те не само че останаха на власт до изборите,но пак ги спечелиха.Това са фактите.Едно е сигурно-България никога повече няма да бъде управлявана от червените кхмери!Те са политически покойници,подкрепяни от старци и бабички,блянуващи петолъчки,сърпове и чукове и като измрат след десетина години,те ще самоизчезнат.