Социолог: Правителство "Слави, Христо и Мая" е възможно, но за кратко

Според Кольо Колев хората са гласували за промяна
6 апр 2021 12:40,
547
Социолог: Правителство "Слави, Христо и Мая" е възможно, но за кратко
Снимка: БГНЕС

Хората не виждат как тези политически субекти, които преди това са се отричали взаимно, ще могат да се прегърнат. Това заяви пред БНТ политическият психолог проф. Антоанета Христова.

Още по темата

"Няма място за компромиси в тази политическа битка, това е основната теза на опозицията", смята социологът Кольо Колев.

Според него чисто математически не може да се състави правителство на мнозинството, но може да се състави правителство на малцинството. Например, ако Слави Трифонов се обедини с партиите на Христо Иванов и на Мая Манолова, и подобно правителство бъде подкрепено от ГЕРБ и БСП. Но според мен такова правителство няма да издържи дълго, ще бъде кратко като време", заяви Колев.

Вотът в чужбина проф. Христова определи като наказателен, както и вотът в столицата. "София наказа, тя си намери културалния израз", каза проф. Христова.

По думите й не може да се пренебрегне изборът на гласоподавателите в лицето на ГЕРБ - партията е загубила толкова, колкото и останалите, уточни проф. Христова. Колев обаче не подкрепи това мнение - според него хората са гласували за промяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


547
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
395
3
 
19
 
! Отговори
Дори преди 3 години
Може ли човек, който си е правил ебавки с духовни лица в шоуто си (под формата на скечове и ТНТ) да докара нещо добро в България ?
394
9
 
4
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Бог победи римската империя, и спаси евреите, Спартак победи римската империя и спаси робите, ,англичаните победиха английския крал и освободиха народа, французите победиха френския крал и освободиха народа, Левски,Ботев и другите светци победиха султана, и освободиха народа,българите спасихме евреите от Хитлер, спайдърмен победи кинг пин, сега обикновените слаби хорица ще победим Борисов, олигарсите,ще освободим народа и трябва да си направим партияте на безпартийните.
393
2
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Хахахахааа Червен Колю се обади :))))))))))) Възможно е, ама друг път. Нямат броки :))))))))))))))))))))))))
392
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ванката председател на народното събрание.
391
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави да отстоява интересите на Бългсрия друго не искам независимо от цената Интересите на страната Дано този път не сме се излъгъли стига толкова мисля че всички си платихме А тоя дето духа някъде
390
16
 
3
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Борисов наруши кодекса на самурая, подигра се с доверието на народа, затова повече няма да е на власт и трябва да бъде съден, след това обикновените хора да си направим партията на безпартийните.
389
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквеника в панделата...
388
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някакъв индивид по-долу, продължава да възхвалява пазвантина на Тодор Живков, пазвантин и на Симо Мадридския Шмекер, небезизвестният СИК- аджия, кадърът наполицейска академия Симеоново, който Доган Паша направи ГЕНЕРАЛ и твърди че нямало по-добър премиер от него. Напротив има и това беше Филип Димитров, но агентите на ДС инфилтрирани в СДСзаедно с Уж демократичният президент Желю му спретнаха вътрешен преврат.
387
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо да не бьде - корнелия нинова премиер с какво е по лоша от борисов , според мен - слави ще търси широка клалиция и правителство от - слави христо мая би посочило - нинова за премиер за да има пьлна подкрепа вьв парламента
386
7
 
14
 
! Отговори
Оправяч преди 3 години
Вече ни е приготвено "оправянето" - за 2 месеца ! На есен Фигурантът ни е приготвил черешката - Президентска република ! Споко, вече сме Задунайска губерния !
385
0
 
13
 
! Отговори
Гледна точка преди 3 години
До 437. Нищо не са представили. Ти хората им знаеш ли какво могат? Той и царят представи. Ама изпълнението, байно, изпълнението му е майката. Иначе на думи всеки е велик.
384
8
 
12
 
! Отговори
Кръчмар преди 3 години
Сметките за управлението на България вече са направени в Москва ! Какво ще бъде беше "уговорено" между Фигуранта и Чалгаря още по време на т.н. "консултации" на Фигуранта.Тогава защо се скриха от журналистите ??? А на бас , че новият министър-председател ще е *** Нинова и сбирщина от "експерти" . Напред към новата Задунайская губерния !
383
3
 
15
 
! Отговори
ганьо преди 3 години
До това е прецедент. Ами като заложиш на некои части от матр'яла - чалга младежта по селата, дето хал-хабер си няма от политика, на миячите на чинии и берачите на ягоди от чужбина, малко мътни, и на неориентирана ***.
382
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До магаревъдНе, просто са много навътре с "варненци" и така :)
381
7
 
0
 
! Отговори
Петър преди 3 години
До АнонименЩо( защо) ? На бате ти Бойко иска ли тест като беше казал че е с Ковид ?
380
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Гледна точка"Защото нямат нито подходящи хора с експертиза и опит, нито програма, нито ясни политики."Изтърка се вече. Имат хора. Представиха ги. Имат и програма. Представена е. "Ясни политики" - каква беше на ГЕРБ ясната политика? Борба с корупцията? Пххх ахухуахуахуахуа!
379
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Това е прецедент..."Как се става втора политическа сила без ясна предизборна платформа, без какъвто и да е предизборен дебат, без ясна политическа програма...."ГЕРБ станаха първа политическа сила, а предизбоорната им кампания беше "Ше гона Доган и Станишев до затвор", а дебата беше "Вие сте крадци и изиманици", ама с по-меки думи. Така чи си прав - прецедент е, че са втори. Но моля те, кажи кой е имал "ясна" програма? Онези са казали какво искат, дори са дали срокове.
378
2
 
21
 
! Отговори
... преди 3 години
Шоумените няма ли най-после да излязат от нелегалност и да обяснат с думи прости как ще ни оправят за 800 дни...
377
2
 
18
 
! Отговори
Гледна точка преди 3 години
А защо ми се струва, че в момента "Има такъв ташшак" са се нас.ра.ли от страх, че ще трябва да поемат отговорността за съставяне на правителство. Защото нямат нито подходящи хора с експертиза и опит, нито програма, нито ясни политики. Нищо - едно голо шоу.
376
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да не обяснявам подробно до къде сме се докарали- ИдиотокрацияВ този филм е казано всичко.