Борисов: Длъжни сме да предложим вариант за управление!

ГЕРБ може да отиде на нови избори, но какъв е ефектът от това, попита той
Обновена: 7 апр 2021 11:44 | 7 апр 2021 10:08, Веселина Йорданова
1522
Борисов: Длъжни сме да предложим вариант за управление!
Снимка: Правителствена пресслужба

В първото заседание на правителството след изборите премиерът Бойко Борисов подчерта, че победата на ГЕРБ-СДС е убедителна и с 10% пред следващия.

Той заяви и че са изпълнени всички поети ангажименти и обещания през тази година.

Още по темата
Длъжни сме заради нашите избиратели да предложим вариант за управление. Виждам огромна безотговорност в другите политически партии, посочи той.

По думите му въпреки похарчените пари, тези партии изпитват нужда от нови избори. С удоволствие ще се явим и на такива, но да допуснем какъв е ефектът от това, каза Борисов, но подчерта, че страната няма нужда от това изгубено време и че нови избори не са решение. Според него "тяхната игра" ще бъде да предизвикат още хаос.

"С над половин милион избиратели колегата политик Слави Трифонов трябва да си поеме отговорност. Ние ще предложим, те няма да го изберат и ще дойде той на ред. Затова най-колегиално моля да започнат да си правят състава на правителството, парламента", каза Борисов и допълни, че това е тежка и сложна задача, която изисква време.

"Да не дезертират, да не се оправдават, че не им достигат гласове, ако толкова им е нужно за нещо, съм готов да имам 10 дежурни депутати, които да ги подкрепят. За мен е важно да има стабилно управление в държавата", подчерта Борисов.

В изборната нощ лидерът на ГЕРБ предложи експертно правителство на опонентите си. Като друг вариант днес той даде и "свикване на ВНС, Радев да внесе неговия проект за Конституция, започване на чисто".

Лесно и хубаво е да протестираш, но някой трябва да работи, сега е техният ред, от заявките, които чувам, надали ще стане, коментира премиерът.

След това да се съберат и да си направят правителство, само след няколко месеца хората ще поставят на везната. Това сме го гледали при Орешарски, ще го гледаме в по-лош вариант, нека е обратното, нека съм лош пророк. За мен е важно България да има стабилно управление, каза още Борисов.

Премиерът каза още, че ако не са се разединили, патриотите щяха да са в парламента, а пък от опозицията не само не са се вдигнали, но и са се сринали като резултат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1522
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
 
4
 
! Отговори
Анализатор преди 3 години
Кратуня пак си постла хубаво.Чалгара Слави ша му клекни и ще му засмуче мощно гербаджийската тръба.Пари и власт,власт и пари!!!
5
 
4
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
До АнонименЩе видим дали никой не иска да се коалира с ГЕРБ. Може и да искат да се коалират с ГЕРБ, колкото и да ви е неприятно. Нека изчакаме и да видим какво ще се случи. Не съм много сигурен, че ще изолират ГЕРБ, макар че си го заслужават.
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който и да е трябва новия управленц да започне да гони работодателите, за малко да спрат да трупат за себе си и да вдигат яко заплатите. Всеки лев отгоре се връща обратно в икономиката и заминава при останалите бизнеси. Докато стискате за G класата на синчето няма да има икономика.
19
 
12
 
! Отговори
Професор преди 3 години
Изтървем ли Бойко, изтърваме България. Нека всички партии да се обединят в името на народа и да подкрепят Борисов 4!
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може ли човек с разсъдъка си да изръси подобна простотия. Как така ще раздава депутати, Те да не са картофи в чувал... Боже, ако наистна се извърши истинска проверка на държавната администрация, какви ли чудеса ще излязат
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама чакайте бе платените, мача не е свършил още, сега ви гледаме популисткия сеир, щом не искате да сте част от решението, значи сте част от проблема.
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИстуканНяма да стане, с ГЕРБ никой не иска да се коалира!
2
 
0
 
! Отговори
Тато преди 3 години
До 1276За какво са партиите, щом началника няма да се слуша. Трепете директно, това демокрацията я взимаме за свободия.
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хей бойко , елементарен си ...България може без тебе , ама ти тикво не можеш бе България , и пашата не може бе България хей тикво
8
 
7
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 години
Искам да попитам герберугите, какво стана с Борисов 4? Или Слави и Курнелла ви фалшифицираха изборите?
8
 
1
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Каквото сте си надробили, такова ще сърбате. Очертава се правителство с ГЕРБ и Слави.
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
готов съм да похарча 500 милиона зада се ти гледам мутрата
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"имам 10 дежурни депутати,"..... нямам думи от това, да си раздаваш депутатите като тикви и преди това да си ги претеглил.
3
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 3 години
До Ками,За съжаление, Не подкрепям никои, го направиха напълно безполезно. Ако беше направено както трябва, а именно да се брой като политическа партия щяхме да оставим половината парламент празен. Но не се тревожи, бойко нито ще го търсим, нито ще ни трябва. Но в момента най добрия вариант са нови избори. В този си вид, парламента няма как да работи. Тъкмо ще имате шанса да се опитате да водите нормална предизборна кампания и да съберете повече от 12% (но спрямо миналите избори сте надолу)!
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименБорисов унищожи десетки хиляди, а може би и стотици хиляди човешки съдби. Сега много хора с голяма радост се радват да го гледат как се сгромолясва.....Не само той,а и ЦЦ, но преблема е,че се опитват да ни пробутат много по-нагла мутра като Слави чалгаря. Да се разберат БСП,ДПС,ДБ,Татяна Дончева,ако не им достигат гласове да вземат и от ГЕРБ,но да не ни пробутват Слави,който е много по-вреден и от Бойко и по-опасен за България!
4
 
3
 
! Отговори
Оня преди 3 години
До 1244Понеже говориш за достойни мъж срещу когото били ниските прослойки ще ти кажа, че наблюдател на изборите в ромската махала ми разказа, че тарторите водели ромите по списъци и те гласували за Герб и Дпс. Някои гласували и по два пъти. Като пуснал сигнал, дошли от полицията и го увещавали да се махне да не стане търкал с ромите. Това е истината за 5-та победа, а който иска да си гледа "Магнолия ТВ"
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименСлави и Мая развяваха черните знамена на Ислямска държава неведнъж, Слави не го искаме,този алчен комплексар!
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов унищожи десетки хиляди, а може би и стотици хиляди човешки съдби. Сега много хора с голяма радост се радват да го гледат как се сгромолясва.
6
 
2
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 3 години
Ето,има Борисов победа.Ами да направи едно коментарче с характерният гъгниво-троснат глас с провонциален диалект на тема,която винаги започва с "АЗ" дадох ,аз направих,аз,аз и т.н.Нека състави правителство,нека управлява,нека слуша "какво ще кажат началниците".Красиво
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера Иво Мирчев се радва,че били изгонили мутрата от 90 те,но за мутри певеца нещо не смеят гък да кажат.