Политолози: Борисов се опитва да ни убеди, че е незаменим

Слави Трифонов е имал успешна PR концепция, с която е спечелил изборите
7 апр 2021 22:50, Нели Христова
267

"Борисов се опитва да ни убеди, че той е незаменим, че той е единственият, който може да овладее тази кризисна ситуация. За съжаление, хората повече не искат това и в гласа му отекват заплашителни нотки. Колкото до свикване на Велико народно събрание - това е поредната "патица", извадена от джоба на магьосника", заяви в ефира на "Денят ON AIR" политологът проф. Мария Пиргова.

По думите ѝ Борисов е изкарал сериозен политически резултат и тази проактивност е насочена към неговия електорат.

"Той говори на партията си като партия, която е в добра кондиция и чиито базови структури имат нужда да чуят, че има ясно заявено лидерство", коментира политологът Анастас Стефанов.

Проф. Пиргова е категорична, че Слави Трифонов е имал успешна PR концепция, с която е спечелил изборите - нито обещавайки, нито казвайки каква ще бъде България по време на неговото управление.

"Сега, след изборите, Трифонов закъснява. С този кратък пост във Facebook едва ли може да компенсира това, че отсъства. Отсъстват и неговите съпартийници, експерти, политолози, социолози. Ако те закъснеят с реакцията си, може да се подложат на много сериозни удари от страна на Борисов", подчерта още тя в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите на Стефанов, със сигурност 3 от политическите сили знаят какво да правят, но на останалите ще им се наложи бързо да влязат в релси. Той припомни, че в предизборната кампания се очертаваха 3 субекта, които категорично отказаха да се коалират с представителите на статуквото.

"Един от основните въпроси е как ще се случат нещата като управленска конфигурация. След изборите се създаде един психофон на един резултат, който може да доведе до промяна. Дали тази промяна ще се превръща в реалност или по-скоро ще се получи невъзможност за опериране с властта, тепърва ще разберем", акцентира още той.

Проф. Пиргова е на мнение, че в тази криза спешно ни трябва правителство, както и че отивайки си, ГЕРБ и Бойко Борисов могат да провокират усещане за хаос.

"Борисов оставя хазната в такова положение, в което никой не знае какво има в нея и колко", допълни проф. Пиргова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-Н БОРИСОВ ИМА КЪСА ПАМЕТ. ЗАБРАВИЛ Е ОБСТРУКЦИИТЕ НА ГЕРБ ОТ 2012-2014г. ИЗБОРИТЕ ЧУКАТ НА ВРАТАТА 8 АВГУСТ 2021.
201
20
 
13
 
! Отговори
2 преди 3 години
Бойко е пич! Само ГЕРБ!
200
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дааааа...Картинката е ясна.Сега остава само бат Бойко да каже кога ще направи ново правителство.
199
2
 
23
 
! Отговори
ББ преди 3 години
бедни духом...алчни,играете с Народа на България...Световен Шампион по оцеляване...България ще оцелее,Народа ни не ви е гориво за офшорните,не ви е матрял за болното ви его...за нас Народа на България сте национални предатели политици...от 30 г. ни продавате...режете животите ни на скраб...съсипахте всичко което можахте..това е тъжната истина...Ревизия на последните 30 г....Катарзис,не сте господари над животите ни...Ревизия над последните 30 г...отговорност...и Строг Съд за престъпниците
198
10
 
9
 
! Отговори
Илия преди 3 години
Няма вечни и няма незаменими хора.Проблемът е че алтернативата е плачевна.Аз мисля че Бойко имаше време да постави напред други хора и да остане встрани като лидер на най-успешната партия. Тогава както и да фокусират огъня, хибридчиците, партията ще сменя уморения, но каузата ще остава.Виждаме че цялата пропаганда на хибридчиците е насочена към това България да няма лидер. Затова е и това опростачване на ефира.Това е моето предложение кам Бойко.
197
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тук герберунгелските *** са ги вдигнали рано да пишат за Вожда.Всеобще тече мобилизация на троловете, в името на Винету.Др(и/а)скайте сега, да си заслужите трийсетте сребърника.
196
3
 
16
 
! Отговори
въпрос преди 3 години
Може ли да ни осведомите каква е била тази успешна ПР акция че да се поучим и ние?
195
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТАКА Е -особенно на фона на *** който влязоха в парламента.
194
7
 
22
 
! Отговори
след изборите преди 3 години
Слави събрал съмишлениците си и им казал:Е, сега видяхте ли какви ги забъркахме...
193
15
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ се задържа на власт по стечение на няколко обстоятелства и благодарение на гласовете, които купуват, а не защото са големи професионалисти. Освен това партията им е от послушни трайковци на Главният Началник, които са платили да влязат във властта и да крадат с благолсловията му и под крилото му. Безхаберни хора, които са лоялни на Началника, но на практика вредни за обществото, Без ГЕРБ България ще бъде едно по-добро място.
192
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опустошителна загуба, това е равносметката за ГЕРБ.За тях повече няма място никъде освен в затвора.
191
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави ги направи на мармалад. Още си бли(ж)ат раните. Не могат да преглътнат, че Слави има 30 процента поддръжка, а те нямат и 2.Това е тъжната истина за герберунгелите.От тук нататък ще бягат като бити пecoвe, докато ги изловят един по един и ги окошарят.
190
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даже Цвъки-физкултурникът избягат от бб и даже партия си направи, но... нещо не му се получи с народната симпатия на този гербавбоклук.
189
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гробищата са пълни с незаменимикато бойко борисов. Идва време,когато трябва да се плаща за сериознитегрешки в управлението си.
188
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ББ е професионален национален предател. Не знам на какво е разчиталс инсценировката на арести на рускишпиони преди изборите, че може бище заблуди някого и ще гласуват занего. Това показва само колко е заблуденсамият той и тези, които са го подтикналикъм подобна глюпост.
187
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости.. Естествено, че не е незаменим, но просто няма алтернатива в момента. Няколко озлобени и драпащи за власт човечета, които изпълняват чужди поръчки /Василев и Божков/, които очевидно нямат достатъчно подкрепа от хората. Добре, че има много интелигентни хора, които не се впечатляват от евтини политически трикове и черни pr кампании.
186
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Борисов оставя хазната в такова положение, в което никой не знае какво има в нея и колко." -- така ли се получава при измисленатасистема демокрация? И по какво си професорка в тази система?
185
8
 
8
 
! Отговори
ББ преди 3 години
...отново ще погледна детето си в очите...за щастие синовете ми са у дома,имам смелостта да ги гледам в очите...да Обичат България...да работят за просперитета на България..да са почтенни...да са солидарни,за вас...мисия невъзможна...за нас...единственият начин Народа ни да оцеле...на следващите избори ще гласувам за Мая Манолова...заради ревизията...заради Видовият ден...вярвам им...не съм политически ангажиран...искрен съм...и не ме е страх!
184
10
 
11
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 3 години
Ода за Бойко : Бойко от всичко разбира. Вожда пред нищо не спира. Всеки проблем ще реши. Никога Той не греши. Бойко признат е спортист: Каратист, тенисист, футболист. Доктор на пожарникарските науки. Не е като някои неуки. От сега и занапред Бойко е езиковед. Изборите нашият месия все печели ги на вересия. Личният му лекар-Лъчо вече е доцент. Бойко пък се цели ... в бъдещ президент. Автор: Георги Илиев Митев. София (2014).3-то поколение репресиран. Потърпевш от милицията, военните, полицията, ме
183
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бат Гойко и шайката му са крадци, а троловете им са платени лъжци.Цвъкайре минуси, истината боли.