Политолози: Борисов се опитва да ни убеди, че е незаменим

Слави Трифонов е имал успешна PR концепция, с която е спечелил изборите
7 апр 2021 22:50, Нели Христова
267

"Борисов се опитва да ни убеди, че той е незаменим, че той е единственият, който може да овладее тази кризисна ситуация. За съжаление, хората повече не искат това и в гласа му отекват заплашителни нотки. Колкото до свикване на Велико народно събрание - това е поредната "патица", извадена от джоба на магьосника", заяви в ефира на "Денят ON AIR" политологът проф. Мария Пиргова.

По думите ѝ Борисов е изкарал сериозен политически резултат и тази проактивност е насочена към неговия електорат.

"Той говори на партията си като партия, която е в добра кондиция и чиито базови структури имат нужда да чуят, че има ясно заявено лидерство", коментира политологът Анастас Стефанов.

Проф. Пиргова е категорична, че Слави Трифонов е имал успешна PR концепция, с която е спечелил изборите - нито обещавайки, нито казвайки каква ще бъде България по време на неговото управление.

"Сега, след изборите, Трифонов закъснява. С този кратък пост във Facebook едва ли може да компенсира това, че отсъства. Отсъстват и неговите съпартийници, експерти, политолози, социолози. Ако те закъснеят с реакцията си, може да се подложат на много сериозни удари от страна на Борисов", подчерта още тя в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите на Стефанов, със сигурност 3 от политическите сили знаят какво да правят, но на останалите ще им се наложи бързо да влязат в релси. Той припомни, че в предизборната кампания се очертаваха 3 субекта, които категорично отказаха да се коалират с представителите на статуквото.

"Един от основните въпроси е как ще се случат нещата като управленска конфигурация. След изборите се създаде един психофон на един резултат, който може да доведе до промяна. Дали тази промяна ще се превръща в реалност или по-скоро ще се получи невъзможност за опериране с властта, тепърва ще разберем", акцентира още той.

Проф. Пиргова е на мнение, че в тази криза спешно ни трябва правителство, както и че отивайки си, ГЕРБ и Бойко Борисов могат да провокират усещане за хаос.

"Борисов оставя хазната в такова положение, в което никой не знае какво има в нея и колко", допълни проф. Пиргова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави получава умереност и самочувствие, използвайки труда на хората, които работят за него, злоупотребявайки с феновете на шоуто, които не могат да направят разлика между реалния живот и шоу програма. Увереността му се дължи на това, че сам не знае, колкоепрост.
141
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много се надявам да поискат нови избори,ама много,да видим,а и да ги организира честния президент,......след това ще има смях в залата.
140
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами до колкото си спомням преди него ги изгониха е камъни , а посредста на него Орешарски нищо ненаправи. Парламента го водеха Мая и Коуегии...беше комично. Че да...реално за тея които участват в политическия живот ....е незаменим. Слави добре нов... ама няма 2 дена в политиката, в законите , в службите , в външната политиката...нищо. добре е да изкарат един мандат малко да поучат. Министерският пост не е училище.
139
6
 
9
 
! Отговори
Академик политолог преди 3 години
До: номер 161 (Професор политолог)Мисля, че всички отдавна знаят, че кметицата на София от ГЕРБ, другарката Йорданка Фандъкова е учителка по руски език, особено децата!
138
9
 
13
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Че ние без правителство така или иначе няма да останем. Едно служебно правителство пак си е правителство, при това - експертно правителство, без партийни функционери. Точно както поиска Борисов в монолога си на фона на джипката от изборната нощ. Що се плаши толкова?Само че лекинко не му изнася, щото Радев ще му направи ревизия. Невинните не се плашат от ревизии, нали?
137
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали дъщерята на тази змия беше в листата на КОВАЧКИ-СЪВЕТСКИ ВЪЗПИТАНИК И ЧЕРВЕН МИЛИОНЕР !
136
10
 
9
 
! Отговори
Професор политолог преди 3 години
Инфо за политолог Пиргова: Родена е на 4 януари 1955 г. в Пловдив. Завършила е Московския държавен университет М. В. Ломоносов. От 1978 г. е преподавател в Софийския университет. - поредното изкопаемо на СУ, за вършило в СССР, което се опитва да ни обяснява какво се случва.Игнор!
135
3
 
9
 
! Отговори
леле преди 3 години
Бате, кой защитава мутри? Колко трябва да си изпилен да отъждествяваш вечерно шоу по сценарий с политически решения и да размиваш границата между тях с личния си избор? Повръщам от подобни плазмодии, особено когато са с тенденция за мнозинство.
134
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
153 "Един каза"...това не означава нищо. Всички стетъпи, като чалгаря,неговия Тошко,криво устата Мая, Буйкикев...живи да ви оплаче човек.
133
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много се краде в тая България!Като плъхове в зърнен склад са.Дано след Бойко се краде по-малко, ама надали.
132
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
96 Слави е пъленбоклук. В това ще се убедите много скоро. Досега му пишеха песните, говореше по сценарий, сега чака инструкции от червените централи, наши и руски, но поразиите срещу България, ще са само негови.Едва ли, ще получим парите от ЕС, при чалгаря, край на Шенген, България потъна в мрак, заради егото на полуграмотен чалгар.И простотията на бачкаторите в чужбина, които си пекат кебапчета и бъркат в носа, с дългия нокът на малкия пръст. После се оригват алкохолно.
131
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е незаменим, въпроса е кой ще го замени. Щото миналия път точно КОЙ го замени.
130
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко негативно, което пишете за Слави и другите от новите партии, важат стократно за мутрите, които защитавате.
129
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ковидславата на чалгаря и подобните му, червениотрепки, ще свърши, когато всички, мислещи за България, излезем на нови избори и изместен този чалгарски ***, където му е мястото.
128
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един кандидат за депутат каза, че през ръцете му са преминали 500 милиарда само от ЕС. Затова сме най-бедни в Европа.
127
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутри има в президентството, в Дубай, Белград.------Добре, че постави въпроса за едно от най-големите престъпления на ГЕРБ - Специалния съд, който може да тормози хората и да ги държи 8 месеца в ареста без обвинение и доказателства. А между другото и убийството на Милен Цветков е на неговата съвест, защото той инсталира Гешев.
126
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
96 Слави е пъленбоклук. В това ще се убедите много скоро. Досега му пишеха песните, говореше по сценарий, сега чака инструкции от червените централи, наши и руски, но поразително срещу България, ще са само негови.Едва ли, ще получим парите от ЕС, при чалгаря, край на Шенген, България потъна в мрак, заради егото на полуграмотен чалгар.И простотията на бачкаторите в чужбина, които си пекат кебапчета и числят носа.
125
3
 
18
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Големи проблеми имаха досега мутрите - как да откраднат повече и как да си препълнят чекмеджетата. Това за тях е работа, работа, работа,... Време е да си починат от работата .... в затвора.
124
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как да е празен бюджета, Боко точно преди изборите каза, че сичко е в пълна изправност, така че тия след него да управляват комфортно ?
123
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко да си беше останал пожарникар, че явно за нищо друго не го бива. То и за пожарникар не става, но ....