Политолози: Слави Трифонов може да стане и първа политическа сила

Той няма да наруши предизборните си обещания, смята Юлий Павлов
Обновена: 7 апр 2021 10:08 | 7 апр 2021 10:01, Красимир Ангелов
378

След парламентарните избори кои са възможните коалиции и има ли вероятност Слави Трифонов да се превърне в първа политическа сила при нов, предсрочен вот?

"Твърде вероятно е да се стигне до нови избори тази година. Предвид това, че ще има президентски избори, това ще бъде един доста силен изборен маратон, ако всички партии изпълнят заявките си, че няма да влизат в коалиции", коментира в студиото на "България сутрин" политологът Юлий Павлов.

Още по темата
"Въпросът не е дали ще са скъпи или евтини изборите, а дали резултатът ще е различен от този, който сега виждаме", заяви политологът Георги Киряков.

"В момента партийният интерес на всички е да няма нови избори. Скорошните избори няма да доведат до различен резултат. Единственият начин е да се опита експертно правителство, но през избора на Борисов, това няма да се случи. Ключът е какво ще реши Слави Трифонов", уточни Павлов.

По думите на Киряков е много вероятно президентът Радев да подкрепи някоя от партиите, за да може да има превес.

"Слави Трифонов подкрепи Радев за втория му мандат. Голяма част от гласовете, които се пуснаха за Радев, се пуснаха и за референдума на Слави. Тази симбиоза между двете политически сили може да изиграе ключова роля при един служебен кабинет и предсрочни избори. Социолози коментираха, че при една такава ситуация, Слави може да е първа политическа сила", допълни той в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Най-вероятният сценарий е да имаме управление, но да нямаме коалиции. Стигнем ли до 3 - ти мандат, шансовете за успех са минимални. Надеждите са за 2-ри мандат, който ще бъде на ИТН. Слави трябва да реши дали бързи избори ще му донесат успех или да направи консултации с другите партии от протеста", уточни Павлов.

Той е категоричен, че Трифонов няма да наруши предизборните си обещания.

Киряков коментира, че повечето партии не са само срещу ГЕРБ, а срещу статуквото, както и че резултатът от изборите е ясно доказателство, че има много настроения срещу Борисов.  

"Корнелия Нинова трябваше да направи много различни неща, които тя не направи. Тя си действа по някаква нейна логика, по която няма да подаде оставка. Трифонов няма какво да чака от БСП, топката е в неговото поле", заяви Павлов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


378
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
294
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 313Така е . Наистина ще има служебен кабинет и некадърноста на Радев ще лъсне.Хайде сега да ви видим. Времената наистина се промениха.
293
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма как да стане първа политическа сила. Шоуто свърши. Сега вече е в реалноста а тя е друга. Нито той нито сценаристите му я познават.
292
3
 
15
 
! Отговори
Неразумний и щроде! преди 3 години
Славка не изкам да я виждам, затова не гледам телевизия от пет години, тия тръгнали премиер да я прават!
291
5
 
6
 
! Отговори
Анализатор преди 3 години
"герберската пасмина от чиновници няма да смее да гласува за ГЕРБ и друг ще организира изборите и ще има съд и затвор....."Споко. Не се пали толкова. Вас болшевиките ще ви врътнат. Пуснаха ви лятото да потичате около телевизията и да биете майка с малки деца на "ситняково". Ама сега ще видите как революцията си изяжда децата. Шефовете ви като седнат в креслата ще ви разкарат..
290
2
 
2
 
! Отговори
Loyko преди 3 години
Ами....сега ???
289
0
 
6
 
! Отговори
? преди 3 години
Ама всеки член на Герб ли ще бъде проучван??
288
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
иска ви се на мутрите да няма служебен кабинет, но ще има. и ще има разследване и на следващите извънредни избори герберската пасмина от чиновници няма да смее да гласува за ГЕРБ и друг ще организира изборите и ще има съд и затвор.....
287
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз мога да стана първа политическа сила,но не искам.Няма нормален човек ,който да управлява фалирала фирма.
286
3
 
18
 
! Отговори
Димитър Георгиев преди 3 години
Коментатори близки до руското правителство прогнозират програмно правителство с мандата на ИТН с дистантна но твърда подкрепа на ГЕРБ и ДПС.Като се замисля,това е най вероятния изход от ситуацията.При предсрочни избори през октомври,кризата вече ще бъде не само Ковид,но и икономическа,доходите ще падат,безработицата ще расте.И няма как да бъде обвинянван ББ,вероятността вотът да се обърне е реална.Пък и Слави е наясно,че такъв резултат няма да получи никога повече,сега е големият му шанс
285
3
 
6
 
! Отговори
Михаил преди 3 години
До 1111 Е що напоследък. В началото на века бодро сме марширували след Немците, после след Руснаците, сега вече не знам след кого вече ама май след много маршируваме ... а и само си пеем че боят бил настанал ама сърцата все не щат да ни затупкат под наш си марш...
284
1
 
2
 
! Отговори
1111 преди 3 години
До МихаилТака е,но напоследък с бодра крачка маршируваме.А след като мошениците и крадците са над критичната маса в обществото,всеки да си прави извода какво следва.За съжаление.
283
2
 
29
 
! Отговори
Ха, Славуца първи!? преди 3 години
Същата про стащина ще бъде като при шайката на Боко. Погледнал се Илия, пак в тия. Какво очаквате от един пр ост чалгар? Малеййй, наистина сме в калта и скоро няма излизане, щом на чалгари се надявате!
282
1
 
25
 
! Отговори
1111 преди 3 години
Само да напомня, че напоследък много лесно се оставяме да сме актьори в сценарий написан незнайно от къде и от кого?Не е много мъдро хората да се увличат по партия,чиито лица(доколкото се показват) са сценаристи,и себичен шоумен с доста гъвкава съвест,доказана през годините на издигане в публичния живот.Отделно е спорно културното влияние на този бранд.Творците са непредсказуеми,сценаристите по всяко време могат да напуснат залата,а актьорите(народа) да останат на сцената с пръст в ...
281
1
 
5
 
! Отговори
От масата преди 3 години
Да да кой кой кой ме изгони от бтв кой кой кой вее сценаристите
280
2
 
26
 
! Отговори
ПаолоК преди 3 години
Чета, чета пък поспра и започвам да се моля...Моля те господи, ела да си прибереш вересиите.....Гледам вече, чакаме апокалипсиса... а Сл.Тр. седнална кръглата маса със сценариститеи мислят ли мислят как ще почват да крадат, чудят се от кого да почнат... кого да захапят.... На масата факс, летят факсове с предложения от черепи, бензинджии, токаджии, тикви и др. подобни за милиарди левове корумпиране. Славчо запява мазна чалга от кеф а сиромаха Иво му припява .. Леле мале апокалипсис.
279
3
 
31
 
! Отговори
Часовникар преди 3 години
Може и да стане щом като има изкуфели глави да гласуват за тоя... Ако той действително стане някакъв фактор това ще е срам и пзор за Българияп!!!
278
36
 
3
 
! Отговори
Селянин с колело преди 3 години
Слави е подкрепян от младите,нормално е и ще стане първа политическа сила.Време е младите и образованите да си направят държавата,в която ще живеят.В другите партии е пълно със стари мутри-няма как-трябва да бъдат изритани,защото това вече не е държава.
277
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БгТръмп или мутрите? Бг тръмппп
276
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяка друга партия, различна от мутрите, ще е по-добра за България и това се знае отдавна. Дали ще е Слави или даже ДПС, пак ще е по-добре.
275
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През 2009 година премиер стана пожарникар и пазвантин, а вицепремиер и министър на МВР стана физкултурник и разносвач на папки в МВР. Тогава защо си мълчахте, а сега се слюнчите срещу Слави? За 12 години некадърно управление на мутрите, не ви е виновен Слави.