Президентски съветник: Следващият кабинет няма да е с Борисов

Президентът не е посредник между партиите, заяви Александър Маринов
126
Президентски съветник: Следващият кабинет няма да е с Борисов
Снимка: БГНЕС

Президентът не е посредник между политическите сили. Не виждам особена роля на президента при трите евентуални стъпки на конституционната процедура за съставяне на правителство. Това каза политологът проф. Александър Маринов от Стратегическия съвет към президента пред БНР.

По думите му като нация сме спечелили необходима, макар и закъсняла промяна.

Още по темата
"Тази промяна няма да е светкавична, изисква постепенност, постигане на съгласие между силите, които искат промяна... Когато изборната практика се нормализира и се нормализира ролята на купения вот, ще се състави това мнозинство, което ще задвижи по-силно промяната", коментира той.

Съставяне на правителство ще е трудна, но не невъзможна задача, посочи проф. Маринов допълни, че "следващото правителство няма да бъде с министър-председател Борисов".

Според политолога навлизаме в период на драматични промени и ще се наблюдават различни изненадващи нови фактори. Но въпросът е доколко новите ще се наложат, предлагайки добра политика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
6
 
4
 
! Отговори
НОВИ ФАКТОРИ! преди 3 години
Професорът-марксист надушва, че ще има изненадващи нови фактори, но не му е ясно, че новите фактори ще се появят веднага след въвеждането на Новия световен ред от Джоузеф Байдън. Нека само Космическите сили на Америка /USSF/ си свършат работата.
81
4
 
14
 
! Отговори
човек от народа преди 3 години
Абе факта е че Радев и Слави се омазаха и сега не знаят накъде да тръгнат.Този просто хвърля димки за да замаже положението.
80
5
 
17
 
! Отговори
народен съд преди 3 години
Това да закопаеш цулата държава, само защото си се заял с някого е най-малкото престъпно. Освен това ББ работи за разлика от президента.
79
4
 
17
 
! Отговори
каца без дъно преди 3 години
Президентството - никому ненужна държавна институция, чиито годишен бюджет се равнява на даваното за гр. Враца и областта и. За какво хрантутим и дондуркаме един доказал се некадърен и злобен безделник, известен Грипенчо Фигуранта както и антуража му от безполезни, но oгромен брой чиновници, баджанаци и доносници на ДС ? Толкова ли сме богати !!!
78
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 83 Защо политически интриги Няма човек , който да отрича , че България е с мафиотско управление . Като се започне от 11.11.89-та и се стигне до последният кабинет на Борисов Просто Радев каза това , което всички виждат и знаят
77
1
 
13
 
! Отговори
????? преди 3 години
ТОЗ ПЪК КОЙ Е БЕ !!!
76
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чебурашка 82 Да , моя грешка . Трябваше да допълня " бакиите на Борисов и министрите му , зам .министри."Имаме прокурори , стига да искат , могат да стигнат до дъното на нещата .Който е виновен да си носи отговорността , Горанов в случаяЗаконопроектът на Кадиев . поправките , които е направил. са отхвърлени при гласуването им на първо четене . След това Менда Стоянова пише свой/ на ГЕРБ законопроект и на базата на тях се стига до неплащането на 700те млн . Тези предложения са приети
75
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 81Президента трябва да работи за благото на България и българите.Не виждам да се занимава с нищо друго освен с политически интриги.Свикна е да разполага наготово с това което му е предоставено от данъкоплатците.
74
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 79 Ама той да не кара личен самолет с пари на данъкоплатците Предполагам знаеш какво означава понятието " военна служба" Кога се е отнасял неуважително към българския народ
73
6
 
16
 
! Отговори
Народен съд преди 3 години
Народен съд за всички.Радев е разединител и е за затвор като останалите!
72
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 75Очаквам да уважава тези които плащат за горивото на самолета му.Очаквам да уважава българският народ. За него май е важно само егото му.
71
3
 
14
 
! Отговори
Историк преди 3 години
В краствата кралете са имали придворен шут. Днес пРезидента наш има съветник ( придворен шут) ! Ролята на шут е подходяща за този агент на ДС.
70
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Радев-фигурант 71 толкова ли вече са се сдухали троловете , че нищо свястно не могат да напишат ?Глупост след глупост , глупост след глупост Изчакайте малко . Ако се стигне до Служебен кабинет , Радев ще носи отговорността за него. Все някъде ще сгафи нещо я някой министър , я някой друг Тогава ще си плюете на воля Или казваш , пишете срещу пари и ти е нужна бройка коментари . Ама не гледат ли и качеството , защото доста небивалици си съчинявате
69
5
 
18
 
! Отговори
Маринов-ченге от ДС преди 3 години
Александър Маринов е ченге от ДС и бивш хокеист. Сами си помислите колко му е акъла? Освен това беше съветник на комуниста министър председател Жан Виденов затрил България със заплата 5 долара и пенсия 3 долара. Това никога няма да го забравим. Ще допуснем ли отново комунистите и ДС да затрият България ? Необходима е пълна лустрация на ченгетата от ДС и бившите комунисти.
68
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 72 не знам какво очакваш от военен пилот какви пари да харчи да плаща за горивото на самолета от джоба си , или какво
67
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Питам се дали президента най- накрая прочете конституцията. Бойко поне е чел Винету а той май само инструкцияга за употреба и експлоатация на миг 29.
66
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чебурашка 65 не съм казал ,че Радев ще произнася присъди Служебен кабинет би имал достъп до най-различни документи . Може да стане ясно примерно кой и защо е проспал неплащането на 700 млн лв от Божков . Дали поради некадърност , дали поради корупция .По същия начин и за други съмнителни решения при управлението на Борисов . Има си правосъден министър , ще сезира Главният Прокурор . При наличието на някакви доказателства последният не би трябвало да отказва разследване
65
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Радев-фигурантНищо чудно ,че е така. По време на кариерата си той не е построил и един свинарник.Само е харчил държавни пари.
64
4
 
15
 
! Отговори
Радев-фигурант преди 3 години
Радев-зелените чорапи се оказа един фигурант. Говори празни приказки и известни на всички истини като например че грипът е опасен, че спортът е полезен, небето е синьо и корупцията е вредна. И нищо истински важно и смислено не казва и не върши. Кому е нужен такъв безличен президент ?
63
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам какво ще се случи ако радев ни командва по време на война.След всичкото напъване и размахване на юмрук , Герб си запазиха подкрепата от миналата пролет а се срина БСП.