Социалисти гонят Нинова от лидерския пост с подписка

Другият вариант е промяна на устава на левицата
257
Социалисти гонят Нинова от лидерския пост с подписка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Национална подписка или промяна в устава на БСП. Това са двата варианта, които от днес обсъждат областни и общински председатели на БСП от цялата страна за смяната на председателя на партията Корнелия Нинова, пише "Труд".

Още по темата
След тоталния срив на парламентарните избори и отказът на Нинова да поеме политическа отговорност като подаде оставка, червените в цялата страна са започнали консултации и совалки за свалянето є от поста.

Единият от вариантите е национална подписка между социалистите, която, за да е валидна - трябва да има подписите на 50 плюс 1 процента от членовете на БСП.

Вторият вариант е свикване на бързо заседание на 50-я конгрес на БСП, пак чрез подписка, но на делегатите му, на който ще трябва да преминат първо през процедурата за промяна на текстовете в устава и отмяната на прекия избор на председател. Тогава пак в най-важния документ на левицата трябва да бъде отбелязано, че мандатът на председателя се прекратява с приемането на новите текстове.

"За съжаление Националният съвет е превърнат в гумен печат на ръководството, а Конгресът в момента може да гласува да закрие партията, но не и да поиска оставката на председателя”, коментираха пред “Труд” делегати на 50-я конгрес на БСП и членове на пленума на партията. Нинова обяви, че е избрана само преди 6 месеца от болшинството социалисти. Червени обаче припомниха резултатите от прекия избор за лидер на БСП, като отбелязаха, че Нинова има само 43 000 гласа от общо имащите право да гласуват социалисти - 80 263. А това са около 40% от членовете. На вътрешните избори гласуваха само около 53 000 членове на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ***-съмнителнаБойков ***, последна заплата ще вземеш тоя месец от тролския ти гербест шеф Цв Паунов. , айде към джобс бг
177
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Братя българи, всички медии се държат от мутроолигархията, вие им повярвахте и сега ще гледате мутро-чалгарско правителство.
176
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП което предлагат като политическа програма, е да има нормална държава. С широко представена средна класа и с ограничаване на бедността. ДБ предлага да няма данъци. Другите да има плосък данък. Е, как тия, които не плащат справедливи заплати не плащат и данъци, как ще живее народа?!?!
175
7
 
8
 
! Отговори
САМО БСП Е ЗА БЪЛГАР преди 3 години
Произходът на партиите на Слави и Диктатора е еднакъв от една пропаганда, лъжи, хвалби, от години наред изтъкване по една телевизия - БОСФОР ДПС ТЕЛЕВИЗИЯ, И ДВАМАТА БЯГАТ ОТ ДЕБАТИ, ЗАЩОТО ТАМ СЕ ВИЖДА КОЛКО СА ПРОООСТИИИИ...
174
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОТКАКТО КОРНЕЛИЯ НИНОВА НА ЛИДЕР НА БСП И ВЗЕ КУРС ЗА СВАЛЯНЕ НА ГЕРБ, ОТТОГАВА СОЦИОЛОЗИ, ПОЛИТОЛОЗИ, ***, САЙТОВЕ ПОД КОМАНДАТА НА ГЕРБ И ШОУТО НА СЛАВИ ПОД КОМАНДАТА НА ГЕРБ Я АТАКУВА НЕСПИРНО. ЛИШИХА БСП ОТ МЕДИЙНО ВРЕМЕ В ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ, ЗА ДА СЕ НАМИРИ КЛОУНСКА ПАТЕРИЦА НА ДИКТАТОРА. НАРОДЕ, ПАК ВИ ИЗЛЪГАХА И ЩЕ ТЪРСИТЕ НЕЩО ПАК В ПРАЗНИТЕ СИ ХЛАДИЛНИЦИ, АМА ЗАБРАВИХТЕ ЗА СОЦИАЛНИТЕ ПОСЛАНИЯ НА БСП И ГЛАСУВАТЕ ЗА ТИКВИ... ПРАЗНОГЛАВИ И ПЛЕШИВЯСАЛИ...
173
4
 
7
 
! Отговори
Цветелина преди 3 години
До Кое е ляво и кое не?Социализъмът е когато пролетариатът с високи заплати плащат повече данъци. Колкото повече данъци плащат, толкова е по-социализъм! В. И. Ленин.БСП са социал-демократи. Напълно съм съгласна, че по-добре те да ни управляват, отколкото Бойко или Слави, но социалдемокрацията не е социализъм. Да вземат да национализират енергоснабдяването, обществения транспорт, селското стопанство? България гладува от 1991 насам, защото нямаме земеделие, а се храним с евтини *** внос.
172
1
 
0
 
! Отговори
До тролската дружина преди 3 години
До Да допълня...: Не се презорвай? Колко поста за днес по опорката?
171
4
 
6
 
! Отговори
и те така преди 3 години
най добре е да закрият партията .
170
3
 
1
 
! Отговори
Кое е ляво и кое не? преди 3 години
До Цветелина: Пак нищо не си разбрала. Това, че не само социалистическите партии предлагат високи пенсии и здравни осигуровки не ги прави по-малко социална мярка. Да, правят го и центристки, но го правят защото е получено чрез натиск от профсъюзи и леви отганизации. Това за центристките партии е зорнан социализъм, принудени са. Но у нас кой предлага актуализация на пенсиите и прогресивен данък за най-високите доходи? БСП. И в нея (според твоите спекулации) нищо социалистическо не останало?
169
3
 
2
 
! Отговори
Така ли се съчинява? преди 3 години
"Червените в цялата страна са започнали консултации и совалки за свалянето и от поста".Кой и с кого е започнал консултации Камелия? Откъде го извади това? Къде ги видя тези консултации. Георги Гергов и Михаил Миков правят совалки?
168
5
 
3
 
! Отговори
Цветелина преди 3 години
До Кое е ляво и кое не?Прогресивният данък и високите пенсии ги предлагат абсолютно всички центристки партии в Европа, а дори и десните. Бойко е фашист с маска на неолиберал. Волен Сидеров е по-ляв от Бойко.Противно на схващанията на българина, социализмът не е капитализъм с високи пенсии и здравни осигуровки.
167
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Камелия отново в у-ще да учи математика ,или е поръчкова статия ?
166
4
 
5
 
! Отговори
Кое е ляво и кое не? преди 3 години
До Цветелина: Хал хабер нямаш кое е социалистическо и кое не. Преизчисляването на пенсиите социална мярка ли е? Имаме милион и 270 хиляди пенсионери с пенсии под 380 лева. Прогресивният данък за хората със заплати над 5000 лева ляво ли е или дясно?БСП отдавна ги предлага. А бат'ти Бойко за три мандата не направи нито едното нито другото
165
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ааа не! Да не излиза! Да не я гонят... поне докато не паднат под 4 % ;-)
164
1
 
7
 
! Отговори
Цветелина преди 3 години
Нищо социалистическо не остана в БСП. Изоставиха пролетариата, превърнаха се в радикални центристи като Labour, и затова вече никой не гласува за тях. Трябва им една много сериозна чистка от либералите, само тогава ще има БСП.
163
0
 
4
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 3 години
До ***-съмнителна: Пак ли извади копи/пейста? Ако имаше нещо за разследване в това, Бойко и гербаджиите да са задействали отдавна прокуратурата. Нямаше да оставят такива като теб да го постват по 100 пъти на ден, та дано и'злъжат някого.
162
2
 
10
 
! Отговори
Курнелия-съмнителна преди 3 години
През 1999г. Ив. Костов назначи *** Нинова за изпълнителен директор на "Техноимпекс" и едновременно с това - и предс. на Съвета на директорите на "Техноимпортекспорт". Тя успешно приватизира и двете предприятия като придоби по 37% от акциите и на двете и така стана бързо милионерка. А може би задачата, която изпълнява сега *** по пълното унищожаване на БСП е също заръка от Ив.Костов?
161
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Довождане. Айде бегай в гората при другите партизани.
160
3
 
3
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До Анонимен 177: Колко пъти го писа това днес? Луд (и гербаджийски ***) умора няма.
159
1
 
4
 
! Отговори
Кой е по-комунист? преди 3 години
До Анонимен 175: По какво се познава, че Бойко не си е върнал партийната книжка за член на БКП? По това, че никога няма да подаде оставка от лидерският пост на ГЕРБ.