Социалисти гонят Нинова от лидерския пост с подписка

Другият вариант е промяна на устава на левицата
257
Социалисти гонят Нинова от лидерския пост с подписка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Национална подписка или промяна в устава на БСП. Това са двата варианта, които от днес обсъждат областни и общински председатели на БСП от цялата страна за смяната на председателя на партията Корнелия Нинова, пише "Труд".

Още по темата
След тоталния срив на парламентарните избори и отказът на Нинова да поеме политическа отговорност като подаде оставка, червените в цялата страна са започнали консултации и совалки за свалянето є от поста.

Единият от вариантите е национална подписка между социалистите, която, за да е валидна - трябва да има подписите на 50 плюс 1 процента от членовете на БСП.

Вторият вариант е свикване на бързо заседание на 50-я конгрес на БСП, пак чрез подписка, но на делегатите му, на който ще трябва да преминат първо през процедурата за промяна на текстовете в устава и отмяната на прекия избор на председател. Тогава пак в най-важния документ на левицата трябва да бъде отбелязано, че мандатът на председателя се прекратява с приемането на новите текстове.

"За съжаление Националният съвет е превърнат в гумен печат на ръководството, а Конгресът в момента може да гласува да закрие партията, но не и да поиска оставката на председателя”, коментираха пред “Труд” делегати на 50-я конгрес на БСП и членове на пленума на партията. Нинова обяви, че е избрана само преди 6 месеца от болшинството социалисти. Червени обаче припомниха резултатите от прекия избор за лидер на БСП, като отбелязаха, че Нинова има само 43 000 гласа от общо имащите право да гласуват социалисти - 80 263. А това са около 40% от членовете. На вътрешните избори гласуваха само около 53 000 членове на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са герберски агенти, искат преврат и да полегнат на ГЕРБ. ГЕРБ е фашистка партия.
117
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко Борисов пак я би тази
116
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И идея мога да им дам - да спретнат пред дома й същото шоу, което приложиха Мая и компания на Бойко в Банкя. Да усети женицата партийната народна любов...
115
4
 
3
 
! Отговори
:-) преди 3 години
До Калеко АлекоДООБРЕ, ТОГАВА ЩО СЕ НЕРВИШ, УПРАВЛЯВАЙТЕ СЕ ДА ВИ Е ЧЕСТИТА ПОБЕДАТА хахахахаха
114
2
 
8
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
До ХАХАХХАХА ... че защо да я искам за разлика от БСП, ГЕРБ пак е първа политическа сила ... ?!
113
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мъжко Момичесега как им викат?
112
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На конгреса пак ще гласуваме единодушно за Корнелия Нинова
111
6
 
3
 
! Отговори
ХАХАХХАХА преди 3 години
До Калеко АлекоИскаш ли си оставката на Тиквето, на което си наемник бре?Споко и да не му я искаш, на първото заседание на новото събрание ще реве като лъв, ама ще я подаде и Нинова с групата си единодушно ще му я приеме. НАЙС, А?
110
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз бих я оставил, на следващите изобори така или иначе пак ще загубят. Нека да обере негативите.
109
2
 
11
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Споко, нинова е мъжка и ще го натръшка на всички социалисти, за доброто на България ... Нинова Forever ... )))) ... !!!
108
2
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Винаги съм се чудил как левите свалят другарките - пък то било с подписка. Оригинално. Сексапилно...
107
0
 
6
 
! Отговори
смешен десенЧАЛплач преди 3 години
В десните вождистки партии никой не смее да иска оставката на лидера си, че ще го изключат. Ех, роби десни, с искането на оставката на Нинова само се правите на интересни...Оставката на Нинова могат да поискат само членовете на БСП. Обаче подписчицата засега е събрала едва сто и петдесет подписа при 80 хиляди членове, които скоро я избраха с 85 процента от гласовете.
106
4
 
7
 
! Отговори
Червен Калчо преди 3 години
Бедната Нинова отиде да плаче на Тошко Африкански и Ристьо Лодкаря колко лош бил Борисов. Ами като нейните не я бръснат за слива, сега да чyка на затворени врати! Жалка картинка с амбицията да оглавява ентусиазъма на хейтърите.
105
2
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Доживях да видя БСП треторазрядна партия :))Товарищи цоциалисти, щом и Нешка Робева се е колебаела дали да гласува за ***, разпадът е пълен :)Ако някой търси Нинова, ще я открие в хотела и в Гърция - "Мираджио термал спа резорт"!!!:)))
104
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунисти, ударете и един пръст в ****. задни* и да си хваща пътя, тая ехидна ***... Преди не можа тя да разсипе СДС, но на вас ви такова мамицата...
103
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера Дай България, като заявиха, че няма да участват в правителство, което да свали ГЕРБ от власт за пореден път разкриха Сарайската си същност.
102
5
 
1
 
! Отговори
:-) преди 3 години
До троловете на ГЕРБ и на патериците на ГЕРБ:1. Какви опорки изпълнявате с тая атака с непрестанното искане на оставката на Нинова, като Бойко тия дни ще си даде оставката ИМЕННО ЗАРАДИ ТОВА ЧЕ НИНОВА НЕ СИ Я ДАВА И ПОВЕЧЕ НИКОГА НЯМА ДА Е МИНИСТЪР ПРЕМИЕР. 2. Как са патеричите ви партии, техните лидери - Яне Янев, Марешки, Волен, Симеонов, ония от Реформаторския блок, Кунева-Пръмова, абе на тях не им искате оставката, но то и портии не им останаха, и на АБВ патерицата си не щете оставката .
101
0
 
5
 
! Отговори
Вирус преди 3 години
ОК, разбрах! Тъй като мнението ми изчезна, ще то напиша малко по-иначе, цитирайки част от текста на публикацията, където се казва:"свикване на бързо заседание на 50-я конгрес на БСП "---Питам читающата публика, как може една партия, разграничила се с БКП да признава конгресите преди учредяването БСП и този факт до какви размисли довежда, въпреки че може и въобще да не се мисли, защото е от ясно по-ясно.
100
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вижте си нотариусите в София, па щракайте лайкове на Христо Иванов. С един цирк на един плаж програма ви прави
99
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само Румен Радев и Нинова ще оправят България! При БСП България влезе в ЕС и НАТО. Десните, колкото и да ги хвалят прституиращите журналисти от олигархопресата и телевизията, вкараха България само в чакалнята на еврозоната и чакалнята на Шенген, втората за ВЕЧНИ ВРЕМЕНА ХАХАХА. Стигнаха дотам да капитулират с договор пред джуджето Македония. ОСТАНАЛИТЕ ПАРТИИ, С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА НЯКОИ МАЛКИ ИЗВЪН ПАРЛАМЕНТА СА ФАЛШИВИ И СЪСИПВАТ БЪЛГАРИЯ.