ГЕРБ готови да дадат знакова подкрепа, за да се избегне хаос

Не ставало въпрос за следизборно съглашение
Обновена: 8 апр 2021 09:21 | 8 апр 2021 09:18, Камелия Цветанова
134
ГЕРБ готови да дадат знакова подкрепа, за да се избегне хаос
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ако на едно правителство, примерно на втория, не му достигат 3-4 гласа, ние бихме дали знаково подобна подкрепа, обясни вицепремиерът Томислав Дончев от ГЕРБ пред Нова телевизия.

„Беше предложена знакова подкрепа, ако на г-н Трифонов - на предложеното от него правителство, не ми достигат 2, 3, 4, 5 гласа, в името на това България да не се втурва в политически хаос, да му бъде дадена подобна подкрепа”, обясни още той.  

Дончев поиска да стане ясно, че подкрепата към Слави Трифонов, ако не му достига малко за съставяне на правителство, не е следизборно съглашение или коалиция.

„Непоискани дарове не трябва да се носят. Ако някой не иска подобна подкрепа - няма да я получи. Това беше знак в посока усилията България да има стабилно, легитимно правителство, с ясна парламентарна подкрепа. Моля да не се чете като някакъв вид следизборно съглашение, коалиция или нещо подобно”, категоричен беше вицепремиерът.
Вицепремиерът каза, че не познава лично Слави Трифонов. Съобщи още, че не знае да е имало разговори или срещи с него след изборите.

„По принцип е редно всеки, който е получил достоен резултат от изборите - първият, вторият, третият, даже четвъртият и петият, да бъде поздравен. Не мисля, че лидерите на двете партии (ГЕРБ и „Има такъв народ”) са се чули. Казах кои са добрите политически нрави, които в последните години не се следват”, коментира Дончев.
Той посочи, че ГЕРБ няма страх от предсрочни избори.

 „Ако се изчерпи конституционната процедура, се отива на нови избори. От служебно правителство не ни е страх”, каза още Дончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
1
 
! Отговори
хах преди 3 години
Абе Дончев, ама нали сте победители за не знам си кой път бре? Вие сте тези, дето трябва да правят първи правителство!
91
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много неприятен този Дончев.
90
2
 
4
 
! Отговори
до Гоги преди 3 години
Гоги, трябва да четеш книжки, защото тройките в училище показват куха главичка, която не трябва да дава акъл кой е лош и кой добър!!! Първо четене, после още четене и тогава евентуално може да порасъждаваш тия дето са против ГЕРБ, колко са за или против мафията! Да ми обясняваш, че Слави-чалга-мултака, БСП-арските слуги на олигархията и Костовите приватизатори крадливци (разсейката им от лоеното трие, дори няма смисъл да ги споменавам) - са почтенни, а ГЕРБ са "лошите" показва доста кухо етажно!
89
3
 
6
 
! Отговори
Гого преди 3 години
Трябва мощен Фронт срещу ГЕРБ , ревизия на управлението му , нов изборен закон и ГЕРБ да не организират изборите, че пак ще ги фалшифицират, и на избори.
88
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не им давайте...нека да се давят.....
87
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Томи, хаос няма да има! Кабинет ще има и трябва първо да промени вашия изборен закон! След това трябва да направи 50% съкращение в администрацията прочистване на МВР и ДАНС! И накрая служебен кабинет и избори 2 в 1!
86
1
 
4
 
! Отговори
Леля Пена преди 3 години
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!
85
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"политически хаос", като се има в предвид, че в България от 44-та няма политика - ми не е толкова страшно, дори може да е за добро. Бизнеса и хората ще си отдъхнат от непрестанните "интелектуални" напъни и управленска шизофрения на гробавите.
84
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този е по-грозен от мумията на Рамзес. Типичен герберУрунгел.
83
3
 
13
 
! Отговори
.. преди 3 години
Махнете се вече от тоя парламент бе наглеци долни заедно с бсп дпс айде марш
82
7
 
8
 
! Отговори
ИТН преди 3 години
Слави НЯМА ПАРТИЯ, Има такъв народ НЕ Е ПАРТИЯ и ще има съдбата на НДСВ, каквото вземе сега това ще му остане
81
1
 
6
 
! Отговори
До -103 преди 3 години
Не мисля , че слави не си дава сметка , че обединение с - герб е невьзможно
80
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Калеко Алеко се запритиснил, че джипка шоу се смена с Слави шоу. Не се притеснявай батинка, тва шоу мое да е по-сполучливо и по -малко крадливо! Ся ако ти си лично облагоделстван от ГЕРБ, си е нормално да се притесняваш, ша ти спрат кранчето.
79
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
105 - хората извън в България нямат реална представа какво се случва тук. ИДват за една седмица тук, вота им е главно през телевизиите. Едно дете е казало, че с баща му ще гласуват за "Ботев и Левски". какъв Ботев и Левски, чалгаря дъни ***-***, току изпълни една-две патриотични песни и това е. Гледахте ли му концерта. Певиците и хора не бяха с носии, а с късички полички и размятаха крака догоре, като някакви ..... това ли е представа за Ботев?
78
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой чу ли Слави да се извини за това, че точно преди една година говореше, че НЯМА ВИРУС канеше Мангъров, гледаше лошо всеки, който му каже, че вируса е опасен. Слави твърдеше, че трябва да има 150 000 заразени за да има епидемия. Е, сега има по 5000 заразени на ден, общият брой надхвърли 35 000 по официалин статиски. Защо не се извинява?
77
3
 
5
 
! Отговори
Калека Алекова преди 3 години
Отдавам целия си живот в подкрепа на всяко правителство което покрепя нащия Лидер господин Генерал-майор доктор обичания от цялото прогресивно човечество господин Борисов!
76
0
 
8
 
! Отговори
иван преди 3 години
преди даваше двадесетина, свидят му се . ...
75
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ са готови да съсипят всеки и всичко, само и само да се върнат отново в властта и да крадат. Премахването им ще е много трудно. Те са превзели всичко. Изборите са първата крачка, но ако не не се премахнат ръководителите им от всички ведомства, всичко е бемислено. Те ще съботират всичко на новите управляващи. Най трудно ще е в съдебната ситема,дето уж е независимо, но Борисом си намести свои кадри, особено Гешев.
74
1
 
4
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Почнат ли така да говорят че Не се познават -Че Бойко нме се е чувал със Слави -ЗНАЧИ Е ТОЧНО ОБРАТНОТО!! ЩЕ ПОЗНАЕМ ЧЕ СЛАВИ Е ПАТЕРИЦА!! ЩЕ ТЛАСНАТ ДЪРЖАВАТА В БЕЗСПИРНИ ПРОТЕСТИ!!
73
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами ако и след трети избори Слави няма мнозинство, а епидемията си бушува и се усилва?Ами ако след четвърти избори няма? Ще избием нацията за да има мнозинство? От 21 години никой не е имал 51 процента. как Слави си представя, че Мая или Христо Иванов ще го подкрепят за мажоритарният вот, като това значи в следващите избори да ги няма? А той не иска да рабоит с големите партии? Е, какво правим.