"Шпигел": Борисов победи, но сега е в безизходица

Той направи необичайно предложение на Трифонов, пише изданието
8 апр 2021 12:50,
74
"Шпигел": Борисов победи, но сега е в безизходица
Снимка: БГНЕС

Българският премиер Бойко Борисов спечели изборите, но няма достатъчно депутати, за да сформира правителство. Вместо това той направи необичайно предложение, пише "Шпигел".

"Новите избори не са решение". Борисов иска да предотврати нови избори след победата си в неделя и безизходицата, която възникна след обявяването на резултатите.

ГЕРБ получи 26,18%, но партията е изправена пред големи проблеми при съставянето на правителство. Четири партии сформираха така наречения блок против ГЕРБ и не искат да влизат в коалиция с Борисов, отбелязва изданието.

За да предотврати нови избори, той направи необичайно предложение: Борисов предложи на втората партия "Има такъв народ" гласовете на десет депутати от ГЕРБ, които биха могли да подкрепят едно бъдещо правителство, ако е необходимо.

Дотогава обаче могат да се случат много неща. Според конституцията ГЕРБ, която е част от Европейската народна партия, както германските ХДС/ХСС, първо трябва да получи мандат за формиране на правителство. Ако се провалят, "Има такъв народ" влиза в играта.

При първата си реакция лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов не прие изрично предложението на Борисов, но не го отказа. Вместо това той се позова на Конституцията, пише "Шпигел".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И на последно място слабостите на Борисов в последните две години.Един плъх му изяде палеца без да разбере преди две години.Свободна Европа съсипа най-успешното политическо взаимодействие в ЕС-Цветанов Борисов.С глупостта на лош родител, Бойко реши да накаже детето си пред ,за да угоди на тарикатите.Последва тотален колапс на следващите избори,Мая М.почти проби в София.За тези избори всичко е ясно.Това с Цветанов беше най-ужасната грешка на Борисов ,която му коства и днешния ден.
34
5
 
16
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
До АнонименКАРАКАЧАНКАТА-АБЕ ЗАВОДЪТ ЗА ПОСТРОЯВАНЕТО НА САМОЛЕТИТЕ ДЕТО ПОРЪЧАХТЕ Е ОЩЕ ПРОЕКТ-НА МЯСТОТО ДЕТО ЩЕ ГИ СТРОЯТ ИМА ЦАРЕВИЦА-А ТЕ ГИ ПЛАТИХА.-АБЕ ПЛАЩА СЕ ПОЕТАПНО-ТАКА НЕ СЕ ДАВАТ ПАРИ НА КУП!
33
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Задави ли се с победата си Тиквич?? Не се притеснявай, тези които ни дават сила ще изпращат още и още проблеми към вас. Целта ни е да ви изтрием по един или друг начин
32
2
 
10
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
ГЛАСОВЕТЕ-ТОЕСТ 10-ТЕ- ОТ ГЕРБЕРИТЕ МОГАТ ДА СЕ ОКАЖАТ ТРОЯНСКИЯТ КОННИК В НАЩА ПАРТИЯ.
31
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не бива да забравяме и зловредната роля на т нар воеводи от ВМРО.С какъв акъл според вас те се явиха сами след като никога за 30 г си нова история не са минавали без коалиция 4%.Според вас наивници ли са или и те просто си изпълниха заръката от ДС срещу Бойко.
30
5
 
27
 
! Отговори
ХаХ преди 3 години
Махайте Тиквата и след него да се махне Гешев. На Делта гард да се спре субсидията и да видим какво ще направят. Нищо
29
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не желая неграмотен човек, който не знае едно изрчечение на никакъв език, освен селски диалект, да ми е премиер!Да се маха веднага!
28
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вържи попа, да е мирно селото
27
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами честита му победа!Хайде сега да си я завре в алчния ГЗ!
26
8
 
24
 
! Отговори
ВБ преди 3 години
Знаех си, че ще си замине позорно
25
3
 
13
 
! Отговори
ikar преди 3 години
До Преди няколко денаНяма си Шехераза да му шушне на ухо!
24
6
 
21
 
! Отговори
Сплескан натовец преди 3 години
Пирова победа да ти е тикво!
23
1
 
15
 
! Отговори
Шпигел преди 3 години
Как побеждава С уйдорма Нали чухте как си разменят депутати вср едно са монети Запомнете детето на кумунистите печели с купуване и с помощта на измислени я професор математик мишо мишката
22
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мен обсадата срещу ГЕРБ беше дело на комунистическите олигарси и възпитаници.Не им харесваше този европейски полъх в България.Но понеже БСП вече не е голяма партия,използва ветрилото си на всякакви протестъри,Славита,ДБ..Все техни креатури ,марионетки на червените.Така свалиха и Бойко.Доган не му дреме,ислямизацията е тотална не само в БГ и той му е все тая.Накрая ще завладеят Европа без един изстрел.
21
5
 
30
 
! Отговори
Мислеща преди 3 години
Бойко още през лятото искаше да хвърли кърпата, но не му позволиха тези, които му дърпат юздите. Сага иска само да се договори за своята неприкосновеност , и да си харчи откраднатите пари на спокойствие!
20
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лакомникът не може да преглътне "победата"
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тошко Ь премиер ,да си поеме отговорностите.
18
3
 
27
 
! Отговори
Международен казус преди 3 години
Премиера Борисов използва Службите за Сигурност за тероризъм срещу неудобни,незнам защо още е на свобода този корумпиран човек!?
17
2
 
4
 
! Отговори
до 10 преди 3 години
Абе нали Кол го смени Шрьодер и после Маеркел.Е,Германия потъна.
16
4
 
16
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
при изб активност под 50 процента и 800 000 нищо не е победил затова бяга отнс да се крие някъде при божков