Тошко Йорданов след изказване на ДБ: Ставате за смях!

Стефан Тафров от ДБ коментира какви са привържениците на партията
8 апр 2021 07:00,
739
Тошко Йорданов след изказване на ДБ: Ставате за смях!
Снимка: БГНЕС

В интервю за "Дойче веле" дипломатът Стефан Тафров от "Демократична България" обясни, че привържениците на "ДБ" и "Има такъв народ" се различават: "Нашите привърженици задават трудни въпроси. Те се интересуват от програмата ни, от намеренията ни, спорят с нас. Докато изглежда, че – това е лично мое впечатление – привържениците на "Има такъв народ" са запленени по-скоро от харизмата на лидера. Ние сме различни като политическа субстанция и като политическа стилистика."

Затова и Демократична България е "готова да поеме правителствена отговорност".

Още по темата

"Имаме изключително добре подготвени експерти, но към този момент картината е твърде неясна, за да поемаме някакви ангажименти", каза Тафров. "Ангажименти ние сме поели най-вече към нашите избиратели, тъй че много трудно ще се състави мнозинство", допълни той.

Реакцията от страна на ИТН не се забави. "Айде малко да спрем с импровизациите, че ставате за смях". Така зам.-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов отговори в Туитър на Стефан Тафров. Йорданов е водач на листата на ИТН в Пловдив и на един от МИР-овете в София.

Йорданов публикува и таблица от социологически разбивки на вота за парламент. Те анализират образователния ценз на избирателите на различните формации.

От таблицата става ясно, че от хората, гласували за Има такъв народ с "висше/полувисше“ образование са 18% - колкото и за Демократична България. Средно образование имат – 16 на сто от хората, гласували за ИТН, основно - 6%. В колонката на "Демократична България“ със средно образование са 4 на сто, с основно и по-ниско – 2 на сто.

Според Тафров "номинално лявата партия БСП, която претърпя съкрушително поражение на тези избори, всъщност е една консервативна партия. И то консервативна националистическа партия. А пък тези, които са "десни", се оглавяват от бившия бодигард на Тодор Живков. В българските условия ориентир е по-скоро отношението към ЕС и европейската интеграция, а Демократична България несъмнено е най-проевропейската сила на българската политическа сцена".

Тафров коментира и изказването на премиера Бойко Борисов от изборната нощ, че млади и буйни привърженици на ГЕРБ можело да атакуват неговите противници: "Господин Борисов явно си дава сметка, че това е краят на неговата политическа кариера. Избирателите му нанесоха един звучен плесник, той е изолиран, сам и без никаква обществена и лична перспектива като политик. И това пролича много ясно в тези му твърде невъздържани изявления.".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


739
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
551
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде почнаха дрязгите между бъдещите коалиционни партньори и кандидат-управници. От едната страна са умните и красивите на ДБ, от друга са младите и бунтарите на Славчо. Едно нещо само не мога да разбера: как умнокрасивият *** на ДП ще подкрепи и ще се съгласи да го управлява пр0стия чалгар Славчо Учиндолски. Бая вътрешно терзание ще да е.
550
4
 
21
 
! Отговори
Ох, писна ми преди 3 години
Другарю Тафров, аз не бих нарекъл резултата на ГЕРБ плесница от избирателите. При 12 години управление, и при всичките негативи които поеха от това, включително и най - пресните от коронакризата, а и не само от нея, този резултат е направо достоен за уважение. Този резултат си е победа, както и да го погледнеш, ако не виждаш все пак самите резултати от изборите.
549
0
 
4
 
! Отговори
Трайчо преди 3 години
Кво става.....
548
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демократична България са най големите крадци и престъпници. Постоянно са на грантове от Сорос. Не работят нищо освен да клепат България в Брюксел, живеят в скъпи офиси.
547
4
 
18
 
! Отговори
Айде преди 3 години
Чалга-спектакълът вече започна !
546
4
 
16
 
! Отговори
Малиийй преди 3 години
Тез отсега се изпокараха, па какво ли ще е нататък !
545
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам кой мие *** в Лондон,но знам че българите в чужбина са най-големия инвеститор в България.Това е резултата от 12 години управление на Баце,големите световни инвеститори бягат от Бг.Ако не са българите в чужбина да вкарват пари в нашата икономика,тя досега да се е сринала,барабар с държавата.Така че хайде по-леко с епитетите към българите в чужбина,и изобщо нека не се оставяме да бъдем противопоставяни едни на други
544
2
 
7
 
! Отговори
Едно ферари преди 3 години
С цвят червен и ново гадже всеки ден......не знам за теб, но според мен....ще си живееме такааааа....
543
2
 
6
 
! Отговори
Хората искат преди 3 години
Да чуят Слави. Само Тошко се изявява.
542
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя Тошко и компания бяха поканили Евгени Минчев да го базикат и да му държат сметка за пошлостта и снобизма, ама лордът им сви сармите за 10тина минути, оправдаваха се като ученички после. Политиците свикнали на мръсни игрички ще ги накарат сами да си говорят. Дано Тошко не изтрещи напълно.
541
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази таблица която е публикувал Йорданов е толкова сложна за 90% от населението,че направо се чудя защо изобщо я е поместил.Пълно е с погрешни интерпретации на тази таблица.Не 18% от гласувалите за ИТН са висшисти,а 18% от висшистите в Бг са гласували за ИТН.Точно толкова-18% от висшистите В Бг. са гласували и за ДБ.Тоест тук между двете партии има пълно равенство,а за ИТН са гласували и повече хора с по-ниско образование отколкото за ДБ.Макар че не знам какво изобщо доказва всичко това?
540
2
 
10
 
! Отговори
И 50ЛВ КЪМ ПЕНСИИТЕ преди 3 години
579- НАЙ ВАЖНОТО Е ОГРОМНИТЕ ДОХОДИ ЗА НАСЕЛЕНИЕТО КОИТО ОБЕЩАХА- ПЪК СЪДА, АКО ИМА ЗАЩО СИ Е РАБОТА НА СЪДА- ОБАЧЕ СЛАФЧУ АКО НЕ ИЗПЪЛНИ ОБЕЩАНОТО ГО ИЗМИТАМЕ НА ЧАСА И ДА ПУСНЕ ЗА МАЙ 50ЛВ КЪМ ПЕНСИИТЕ КАКТО ПРАВЕХА ОТ ГЕРБ ЗА ЛЕКАРСТВА В ПАНДЕМИЯТА
539
0
 
18
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Сценаристите се бъзикаха с Баце да им даде ключовете от джипката, то па верно им ги дават. А сега да видим ще подкарат ли трошката...
538
13
 
13
 
! Отговори
митко преди 3 години
Цел номер едно пред обществото е ревизия на гербаджийското управление.Вкарване в затвора на мутрокомуниста Борисов.Съд и справедливи присъди.Изобщо чака ни работа,работа,работа...............
537
3
 
19
 
! Отговори
Кривондел преди 3 години
Слави Трифонов е нов Сакскобургготски, но с манталитет на Борисов. Когато не си научиш урока - повтаряш упражнението. Това важи и за народите.
536
6
 
22
 
! Отговори
Аланкоулу преди 3 години
И тия се готвят да ни управляват !!!Господи, .. Господи, слез на земята и си прибери версиите !!!
535
9
 
10
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
Да не бързаме с изводите. Бойко също е ръсил много "бисери" но и журналистите, и политолозите гледаха да не ги коментират.Чакаме Бойко да върне мандата. От депутатското място вече се отказа, не е готов да отговаря на въпросите, които щяха да му зададат в новото НС.
534
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е това на снимката, сериозен човек ли се води, та да гласуваш за него.
533
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тафров е хомосексуалист и глобалист. Бори се за легализация на гей браковете.
532
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Герберуги и комунягиМоже изборите да са през две седмици, но ако ти ги плащаш?