ДПС готово да подкрепи кабинет на новите партии в НС

"Няма да подкрепим правителство на срутилите се ГЕРБ и БСП"
445
ДПС готово да подкрепи кабинет на новите партии в НС
Снимка: БГНЕС

ДПС може да подкрепи кабинет, съставен от новите партии в Народното събрание, без да участва в него.

Няма да подкрепим правителство на срутилите се ГЕРБ и БСП, подчерта лидерът на партията Мустафа Карадайъ след заседание на Централното оперативно бюро на ДПС.

Още по темата
Той цитира думи от слово на почетния председател Ахмед Доган от 2018 г., защото били актуални и сега: "Програмният кабинет за ускорено догонващо развитие е сериозен тест за това доколко сме узрели и готови да надмогнем нашето партийно политическо его и да направим нещо съществено за стандарта на живот на хората, да покажем, че има светлина в тунела".

Карадайъ предложи и примерни цели на новия кабинет, които могат да бъдат подкрепени - борбата с ковид и икономическите и социални мерки за подкрепа на хората и бизнеса, плана за възстановяване и устойчивост.

Ако трите нови партии не успеят да съставят кабинет, сме готови за предсрочни избори още сега, уточни той.

Оценката на ДПС след обявяване на окончателните резултати от ЦИК е, че са постигнали много добър резултат.

ДПС е единствената партия от последното Народно събрание, която увеличи своя резултат на тези избори, докато другите две основни партии ГЕРБ и БСП загубиха над 300 хил. и над 450 хил. гласа, или 20 и 37 мандата, ДПС увеличи своите гласове с над 20 хил., а мандатите си с над 4, заяви той.

По думите му не е загубен и нито един мандат от тези, които Движението е имало в предишното НС.

Той посочи още, че партията разчита вота на избирателите като желание за промяна. Заложихме на младите още от 2019 година, ДПС започна промяната от себе си, заяви Карадайъ. Според него от партията са "в тон и в крак" със заявеното от българските избиратели и с програмата си.

Призоваме всички партити и коалиции за диалог и отговорност, обобщи Карадайъ.

На заявката на ВМРО за искане на касиране на вота в Турция той каза, че всяка партия има това право. От ДПС се разсмяха на твърдения в публичното пространство, че Слави Трифонов е свързан с Движението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


445
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
340
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДуПиСе пак се опитва да ни дупи.
339
0
 
1
 
! Отговори
СЛАВА НА ЕРДОГАН преди 3 години
Слава , слава , слава,....Пътят на България , минава през Босфора , към Истамбул.А , за Ердоган , това е единствения начин да си намали вътрешните разходи за 3-млн. мигранти и да ги прехвърли, за сметка на ЕС , които му обещаха подкрепа и не платиха сметката.Да ги насочи към България Сърбия и Македония , за да намали етническото противопоставяне и равновесието на Балканите, като намали и руското влияние!ТОВА Е МИРНАТА ПРОМЯНА !
338
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо им се дава гланост на тия ДПС въобще? Готови били, много ясно че сте готови, мишоци. Коя е българската партия в Турция, която се меси във вътрешните им работи?
337
0
 
3
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 3 години
АМИ , ДПС ЩЕ ПОДКРЕПИ И.Т.Н. , ЗАЩОТО ЧРЕЗ ТЯХ МИНА ФИНАНСИРАНЕТО НА СЛАВИ!СЕГА , САМО СЕ ЧАКА ЕРДОГАН ДА КАЖЕ "ХАЙДЕ" НА 2-МЛН.МИГРАНТИ ЗА ЕС ....И ПОДКРЕПАТА ЩЕ Е ПЪЛНА.ТЕЛЕНАТА ОГРАДА НЯМА ДА ГИ СПРЕ!ЕРДО , ПОКАЗА НА ФОН ДЕР ЛАЙЕН ...ЧЕ ИЗОБЩО НЕ МУ ПУКА ЗА ЕС!ЛЯТОТО МАЙ СЕ ОЧЕРТАВА ТВЪРДЕ ГОРЕЩО....
336
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма УГОДИЯ! ПЕЕВСКИ бил ДЕБЕЛ и не сте съгласни да стане ШЕФ на ДАНС, предлагам ви СЛАВИ че е дълъг, ДА СТАНЕ ПРЕМИЕР. ПОЛОВИНАТА искат други му се подиграват! Разгеле ИЗБРАХМЕ ВИ РАДЕВ! ИСКАТЕ НЕ ИСКАТЕ!КАКВО И Е НА МАЯ,КАКЪВ КОСТИНБРОД ИЗИГРА! РИСТЮ НА КРАКА МИ ДОЙДЕ, ПРЕЗ ДУВАР ДУМАТА МУ ДАДОХ ''БАНИЦА ЩЕ ДЕЛИМ''
335
0
 
9
 
! Отговори
ВСЕКИ, преди 3 години
Който е управлявал с ДПС е след това - политически труп, а България - за пореден път разорена
334
0
 
5
 
! Отговори
само да питам преди 3 години
мая и итн искат уволнението на Гешев - Дпс и герб ще подкрепят ли такова предложение в НС ? -ха ха ха
333
0
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
*Ако имах само аз, номера на Господа,Щях да му звъннааааа,Щяхме да се разберем, аз за него -той за мен,Нещо да свършииим,И когато Той пита мен - нещо искаш ли ти кажи, Аз щях да му кажа ей така :Едно Ферари с Цвят червен - едно за теб едно за мен - това му трябва на Човека ,Един Милион със цвят зелен и ново гадже всеки ден - това му трябва на човек *Слави ТрифоновБраво ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
332
2
 
8
 
! Отговори
Виктория преди 3 години
БСП ще изчезне като партия след още два избора.хахахах
331
0
 
10
 
! Отговори
чуки преди 3 години
Фурнаджийските лопати са готови отново да папат и лапат!Да,ама не!
330
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И този път няма да се размине без дпс За какво му е на султана да ни поробва като турците си управляват тука от 30 години и дърпат конците на нашенските ***.
329
5
 
6
 
! Отговори
ОТВРАТ преди 3 години
ТЕЗИ АКО ПОСТОЯТ ОЩЕ ДВА МАНДАТАИЗВЪН ВЛАСТА И ЩЕ СЕ РАЗПАДНАТДЪРЖИ ГИ САМО ЛАПАНЕТО ОТ ДЪРЖАВАТАНЕГРАМОТНИЦИ КРАДЛИВИСТОИТЕ СИ ТАМ ПО СЕЛАТА ЧЕ ТАКИВА ГИ НАДРОБИХТЕ В РОДИНАТА НИ ЧЕ МАЙ ТОЗИ ПЪТ НЕ БКП АМИ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ЩЕ ВИ ПРАТИ НА ЕКСКУРЗИЯОМЪЗНАХА НИ ЕТНИЧЕСКИТЕ ВИ МАЙМУНДЖУЛЪЦИАНАДЪНМУ РЕЗИЛИ
328
0
 
4
 
! Отговори
За неразбралите преди 3 години
Пеевски "подкрепя" рипащите и хулещите срещу него.
327
0
 
9
 
! Отговори
Хикс преди 3 години
Новите партии искат ли тази подкрепа
326
0
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Новите партии ? По скоро маломерните партии които с изключение на другарите никога не са печелили избори ! Най големите поборници срещу Пеевски сега му се предложиха хо хо хо
325
0
 
15
 
! Отговори
Е преди 3 години
Има си хас пък тия да не предложат ду петата си, нали с това си изкарват хляба !
324
1
 
1
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
....ama ne se i samniavam v DPS !!! Daje i v GERB i v BSP ne se samniavam !!! To vsichki znaem ,che ako ne sa vav vlastta ....kakvo drugo shte praviat ?!?? Vsichkite ..." chisti " ,"nevinni","s predlojenia ", " s idei ","veche s debeli bankovi smetki ","vschki boreshti se ZA Balgaria i v imeto na balgarite " !!!
323
3
 
1
 
! Отговори
Тошко преди 3 години
Ги отряза.
322
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави е в шах - да се гъ.зи ли на Доганили да взима субсидиите и да чака в засада.
321
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Са шъ почне един живот, ама на. Слави, трябва да е лаком, ще става милярдер - да почака наесен.