ДПС готово да подкрепи кабинет на новите партии в НС

"Няма да подкрепим правителство на срутилите се ГЕРБ и БСП"
445
ДПС готово да подкрепи кабинет на новите партии в НС
Снимка: БГНЕС

ДПС може да подкрепи кабинет, съставен от новите партии в Народното събрание, без да участва в него.

Няма да подкрепим правителство на срутилите се ГЕРБ и БСП, подчерта лидерът на партията Мустафа Карадайъ след заседание на Централното оперативно бюро на ДПС.

Още по темата
Той цитира думи от слово на почетния председател Ахмед Доган от 2018 г., защото били актуални и сега: "Програмният кабинет за ускорено догонващо развитие е сериозен тест за това доколко сме узрели и готови да надмогнем нашето партийно политическо его и да направим нещо съществено за стандарта на живот на хората, да покажем, че има светлина в тунела".

Карадайъ предложи и примерни цели на новия кабинет, които могат да бъдат подкрепени - борбата с ковид и икономическите и социални мерки за подкрепа на хората и бизнеса, плана за възстановяване и устойчивост.

Ако трите нови партии не успеят да съставят кабинет, сме готови за предсрочни избори още сега, уточни той.

Оценката на ДПС след обявяване на окончателните резултати от ЦИК е, че са постигнали много добър резултат.

ДПС е единствената партия от последното Народно събрание, която увеличи своя резултат на тези избори, докато другите две основни партии ГЕРБ и БСП загубиха над 300 хил. и над 450 хил. гласа, или 20 и 37 мандата, ДПС увеличи своите гласове с над 20 хил., а мандатите си с над 4, заяви той.

По думите му не е загубен и нито един мандат от тези, които Движението е имало в предишното НС.

Той посочи още, че партията разчита вота на избирателите като желание за промяна. Заложихме на младите още от 2019 година, ДПС започна промяната от себе си, заяви Карадайъ. Според него от партията са "в тон и в крак" със заявеното от българските избиратели и с програмата си.

Призоваме всички партити и коалиции за диалог и отговорност, обобщи Карадайъ.

На заявката на ВМРО за искане на касиране на вота в Турция той каза, че всяка партия има това право. От ДПС се разсмяха на твърдения в публичното пространство, че Слави Трифонов е свързан с Движението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


445
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
10
 
3
 
! Отговори
Само ДПС...само ДПС преди 3 години
увеличи броя на депутатите си.Истинска българска партия !Те ще ни водят успешно към доброто.
259
1
 
8
 
! Отговори
Използва се преди 3 години
Основната черта на българина: не е важно на мене да ми е добре, важото е на Вуте да му е зле.
258
1
 
15
 
! Отговори
прав си преди 3 години
До Анонимен293Ама пък какъв купон беше по площадите с тия ковчези,хвърлени яйца и бой по полицията!Ще ми липсва!Сега пак трябва да се работи,да му се не види!!!!!!
257
0
 
9
 
! Отговори
Урааааа преди 3 години
Само ДъПъСъ ураааа ураааа Славуц
256
2
 
0
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Кво ще стане, аллоу !Тук има туристи, хората работят, а политиката е за троловете оставена.Не си ли разчиташ на двете ръце...бЕгиии ................
255
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Започвам да се страхувам за България !Дано има нови избори,да си избираме ГЕРБ отново и да си продължаваме по пътя.Някяк беше сигурно при тях.Имаше ръст на стандарта.Темповете на развитие бяха бавни,но в правилна посока.Кой какво и как крадял точно пък вие няма как да знаете.Сега с тия уговорки и театри,с тия проценти заприличахме на монополи в детска градина .Еми не е сериозно поведението на всички от опозицията към този момент.Мълчание и отхвърляне на всичко.Ай стига толкова !
254
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заложихме на младите още от 2019 година, ДПС започна промяната от себе си, заяви Карадайъ.е ти сигурно си от най-младите, щото едва фъфлиш на български
253
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СТРАНДЖАТАНяма нужда от опорка, достатъчно е да можеш да събираш и изваждаш числа до 100 000... За съжаление това е реалността.
252
1
 
6
 
! Отговори
да бе преди 3 години
До Анонимен 282Ще докарам аз старите от вилата да гласуват за игричките на комунистите,така ли!?Баш в ковида да ги навра?Тая посмъртно няма да стане!Пък който ще да лaпа еврофондове!!!
251
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДПС готово да подкрепи кабинет на новите партии в НСРисто лодкаря докато се наемаше на Росенец като *** на буца май се е споразумял с Доган.
250
2
 
4
 
! Отговори
До Странджата преди 3 години
Е колко пък ви плащат. Сигурно 30 кинта на ден за коментари. Толко ли сте некадърни, няма ли друга работа?
249
9
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Спускам нова опорка: Доган налял гласове на чалгата. Давайте група. Да се повтаря под всяка статия това. Довечера ще дават дневни и за уикенда
248
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знаете ли какво ще стане. Няма да има правителство а отивате на нови избори. Президента ще сформира Служебно което да подготви изборите. На следващите избори ще стане манжаре с гроздаре. Лоша ви е орисията никога няма да имате правителство което да възроди държавата и народа. Все на ялови крави попадате няма теленце няма мляко. Съжалявям ви. Добре че преди 30 години отидох в чер..на държава бял живот да живея.
247
5
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До 280Мен ме не брига, ама ич :))) Важното е, че БСП не са на власт и за сефте започна истинското им пропадане. Никога не са били трета сила досега. А дали е Боко и ГЕРБ са на власт за човек с пари като мен няма никакво значение. Както написах, тепърва ще ви гледам сеира и ще ви спукам от бъзици. Цели 4 години, ако няма предсрочни избори де. Ама този път ще гласувам наистина, че от пиене и купони проспах неделята. А заведенията на Витошка работят, та чак пращят. Вчера пак се напих с моята :)
246
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо трябва да обясните на Президента защо вашия прокурор атакува президенството с въоръжена група! След това да подкрепите реформа в съдебната власт, Домуса да върне парите дето държавата му подари, Доган да върне парите от студения резерв, Пеевски да върне парите от КТБ и тогаааава може да подкрпяте!
245
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДПС нямаше да има никакво значение , ако гласуваха поне 4 000 000 българи, но е по-лесно да ги мразим от колкото да дадем гласа си.
244
3
 
17
 
! Отговори
Фикрет преди 3 години
Децата на БКП ще изиграят и обработят Славчо като девственица в първата брачна нощ.
243
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До пияница мистикПиянка, нещо май не ви се получи. ББ-4 на най
242
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що че правим?
241
4
 
18
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Ахмед Джолан пак ще раздава порциите :))) Другарите сега спокойно ще спят, че Бойко и ГЕРБ вече няма да са на власт, а ДПС ще е. Техен стар и верен приятел. То вече дали си пyтлеpaст или туркофил няма никакво значение, като е едно и също. Откак Джуджанка се разцелува с Ердоганьо и станаха ортаци нашенските комунисти освен пyтин0питеци станаха и върли туркофили