ВМРО иска касиране на вота в Турция, не признава резултата

Партиите, които стояли зад протестите, имали право на своя мандат
85

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ВМРО не признава изборните резултати от Турция, но признава официалните резултати. Това обяви евродепутатът Ангел Джамбазки, цитиран от Нова телевизия.

„Резултатите са такива,каквито са и ние признаваме изборния резултат. Приемаме оценката, която получихме. Ротацията във властта е нещо нормално. За ВМРО не е на живот и смърт да имат представители в Народното събрание. За нашето близо 30-годишна  нова политическа история сме били няколко пъти част от Народното събрание и един път част от управлението. В ротацията няма нищо извънредно, непоправим и трагично, Резултатът е ясен и мандатът е ясен”, каза още той.

Още по темата

"Партиите, които изразяваха желанията и волята на протеста, имат подкрепа и те трябва да имат възможност да реализират този мандат. Ако трябва да гледаме чисто егоистично, ние би трябвало да искаме реванш веднага. Но това е много тяснопартиен интерес. Интересът на българската държавност, на българската общественост, на българските граждани в тази ситуация, изисква да има стабилно и ползотворно управление.", обясни Джамбазки и поздрави и привества тези, които са представени в Народното събрание.

Той им пожела също да постигнат съгласие, да се обединят и да излъчат правителство и управление. Според него обратното би било във вреда на интересите на българските граждани, както и на много системи като здравна и икономическа.

Джамбазки представи екип от млади хора, с които ВМРО е работила по време на изборите в Турция. Именно с тях партията подава сигнал за нарушение по време на изборите в южната ни съседка. Джамбазки предлага в отворено писмо до Конституционния съд да бъдат оспорени резултатите от секциите в Турция.

"Смятаме, че по време на изборите бяха извършени множество съществени нарушения по смисъла на изборния кодекс, грубо погазващи разпоредбите на закона, които са основание за преразглеждане на резултатите във всяка една секция, тъй като са повлияли на крайния резултат и са явно основания за касация", обясни Джамбазки.

Сред нарушенията са разговори между членове на секциите на език, различен от българския, незаконосъобразно попълване на декларации по образец, нарушаване на забраната за агитация в изборния ден, нарушаване на правилата за преброяване на гласовете от страна на СИК.

"Искам да подчертая, че това оспорване на резултатите няма да доведе до това ВМРО да влезе в Народното събрание. Дори всички гласове в Турция да бъдат обявени за недействителни, което не е възможно, това няма да промени резултата, така че да размести партиите, които влизат в Народното събрание. Дори е възможно да доведе до пренареждане на поредността на партиите при влизане в Народното събрание. Така че например коалиция "Демократична България" да измести ДПС. И въпреки, че тази коалиция е наш ярък политически противник, все пак е съставена от български партии. Колкото по-назад е етническата партия, толкова по-добре", заяви Джамбазки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
9
 
! Отговори
Български гражданин преди 3 години
Български гражданин от турски произход съм и не гласувах за дпс.Ние сме български граждани по този начин се внася омраза м българския народ като изцяло.***
39
5
 
14
 
! Отговори
Инна преди 3 години
Не става въпрос кой колко пари праща. По тази логика дайте да гласуват и чужденци с бизнес за 5 лв у нас? Става дума за това, че ако от 20 години миеш чинии в Бристол и олабваш със старите хитове куку бенд вечер, ти нямаш представа от България. Няма как да вземеш информирано решение, ако идваш две седмици да пиеш на слънчака. Животът го живеем ние тук, борим се ежедневно и не е зле да не ни се натрисат бендове и певци от някои, които после няма да ги търпи, а ще си вземе шапката и към Албиона!
38
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някои от методите на ГЕРБ за фалшифициране на изборите1/ недействителните бюлетини2/ гласовете на българите в чужбина - изведнъж се оказва, че те са гласували в България, а са си в чужбина3/ 700 хиляди разлика в броя на гласоподавателите между истинския им брой и броят им в избирателните списъци
37
7
 
11
 
! Отговори
хичо преди 3 години
джамбаза много вреди ,дори на собствената си партия
36
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
турция е изклала 1 000 000 арменци, арменският геноцид е заклеймен от международната общност.
35
6
 
16
 
! Отговори
един преди 3 години
Такива като този и партньорите му направиха думите национализъм и патриотизъм грозни.
34
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
турция е неоосманистка държава и провежда политика на неоосманизъм спрямо Балканските страни.Изборни секции там не трябва да има, защото там българи не е имало и никога няма да има.
33
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички гласове извън България са невалидниТурските патриоти си гласуват за ДПС
32
4
 
11
 
! Отговори
ижо преди 3 години
за мен дали турци дали ромеи в германия не би трябвало да има право да гласува !
31
0
 
10
 
! Отговори
ss преди 3 години
ами да махнем вота и от щатите ! В комисията само на английски се говореше а във протоколите са написани на английски ! Или всички навсякъде с БГ паспорт да гласуват или само който внася данъци в таз държава !
30
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АНГЕЛ ДЖАМБАЗКИ "ГЛАДНА КОКОШКА ПРОСО СЪНУВА". ДОРИ ДА ПРЕМАХНАТ, НЕ САМО ГЛАСУВАЛИТЕ В ТУРЦИЯ, НО И ВСИЧКИ ГЛАСУВАЛИ В ЧУЖБИНА И ОСВЕН ТОВА ДА ЗАПАЗЯТ ГЛАСОВЕТЕ ЗА ВМРО ОТ ЧУЖБИНА И ДА ИМ ДАДАТ ОЩЕ ТОЛКОВА БОНУС, ПАК НЯМА ДА ПРЕМИНАТ ЗАВЕТНАТА 4% БАРИЕРА. Джамбазки, евтин сте.
29
7
 
2
 
! Отговори
1 преди 3 години
Гледам, че тук "българите" коментирате всичко друго само не и това, което е казал.То е фалшификация на изборите, вместо това се пънете на това, кой бил пияница, коя бягал от казарма и така нататък. За Доганчо ли цъкате, другаре? Нали уж мразехте Шиши?
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До стигаДо там са ни докарали гробаджиите, че българите в чужбина не просто плащат данъци ами и издъжат деца и пенсионери с пари, пратени от чужбина.
27
5
 
12
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
Надявам се някой от псевдо организацията ВМРО да прочете този коментар.Другари патриоти! Народа не прощава фалша, народа не прощава лъжите, народа усеща лицемерието!Това, което правихте в предходния парламент и да сипите гръмки слова, които не значеха нищо и да си продавате по изгодно гласовете. Не застанахте зад нито един от лозунгите които така ревностно прокламирате! Фалшиви сте до костите на мозъка и тези купени и продадени гласове, които получихте са ви много!
26
1
 
10
 
! Отговори
Късно е преди 3 години
Джамбаз, лай си оттук, да. Да не отидеш следващите застъпник в секциите в Турция, че там алкохола трудно се намира и високия акциз го оскъпява. Отделно, недай си боже да те арестуват. Там полицията първо бие, после пита.
25
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Беглецът от казармата да се съди за дезертьорство по военните закони.Банда дезертьори.
24
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя си закопа партията. Ако бяха го изгонили, сега щяха да са в парламента. Изяде хляба на доста съпартийци. Какво да го коментираме повече?
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не се бяха пръцнали от една на три патриотични коалиции, сега пак щяха да са вътре. Ама лакомия.
22
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народа разбра кви патриоти са тия,и изведнъж изчезнаха всички партийки )
21
3
 
13
 
! Отговори
1 преди 3 години
***.джамбаз,иска касирането на изборите в Турция,една от причините ,е говоренето масово на турски в секциите,абе джендъре,на какъв език искаш да се говори,като секциите са в Турция,или искаш забраната,да се говори на турски,в секциите в България,да важи и за секциите в Турция,като си свършиш европейското дупетатство,ще те пратим наблюдател в Турция на следващите избори,и ще следиш,да не се говори турски език в секциите.Не разбрали че говоренето с езика на омразата ,вече не върви.